Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:18 29 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Olanda are consulat onorific la Constanta

ro

07 Jul, 2010 02:40 2634 Marime text
În Constanţa s-a inaugurat o secţie consulară a Ambasadei Olandei în România, consulul onorific de la Constanţa fiind Dan Coman.

Ambasadorul Tanya van Gool al Ambasadei Regatului Ţărilor de Jos a fost prezent la deschiderea unui nou consulat onorific al Olandei la Constanţa. Această decizie diplomatică a survenit în urma unei bune cooperări între Olanda şi România în domeniul economiei şi comerţului, dar şi a poliţiei portuare. Sunt cunoscute proiectele desfăşurate de instituţiile poliţiei portuare ale celor două ţări. Consulul onorific pentru Ţările de Jos la Constanţa este Dan Coman, Country Manager România şi Serbia al companiei AkzoNobel. Din 2003, Ambasada Regatului Ţărilor de Jos are un consulat operaţional în Timişoara şi în curând se aşteaptă deschiderea unuia nou în Cluj-Napoca.

Existenţa a trei consulate în România subliniază bunele relaţii bilaterale între cele două ţări şi confirmă interesul în creştere al Olandei faţă de România, în special în domeniul economic. Olanda este deja cel mai mare investitor străin cu mai mult de 4,5 miliarde de euro capital plasat până acum, reprezentând aproape o cincime din totalul investiţiilor străine realizate în România. Decizia de a deschide un nou consulat la Constanţa este în concordanţă cu interesul tot mai mare al companiilor olandeze care activează în domeniile logistică şi infrastructură, apă, mediu şi sectoarele energetice. Ţările de Jos cred că România are potenţialul de a deveni un centru comercial pentru Europa Centrală şi de Est, în timp ce Portul Constanţa ar putea fi o importantă poartă de acces către porturile lumii.

Ambasadorul olandez, Tanya van Gool, a declarat că este onorat de a avea prezenţa olandeză în România şi aşteaptă cu nerăbdare o colaborare fructuoasă în afaceri, poliţie, ONG-uri şi instituţii culturale.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii