Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
20:37 12 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pacienti tratati regeste de bucatarii cantinei Spitalului de Boli Infectioase

ro

10 Nov, 2009 02:21 4078 Marime text
cantina.jpgA devenit deja tradiţie ca la fiecare sărbătoare mare din calendarul creştinesc cantina Spitalului de Boli Infecţioase să le prepare pacienţilor un meniu special

Aşa s-a întâmplat şi duminică, când pacienţii Spitalului de Boli Infecţioase şi cei ai secţiilor exterioare Spitalului Judeţean au fost trataţi regeşte de bucătarii cantinei aparţinând societăţii Arimex Comexim 2000.

Deschisă în iulie 2007, cantina Spitalului de Boli Infecţioase oferă, zilnic, unui număr de aproximativ 300 de pacienţi cea mai bogată şi mai bună masă. Cu măsuri de siguranţă şi igienă sporite, întreg procesul tehnologic de gătit este supravegheat îndeaproape de un asistent dietetician, însă orice persoană sau pacient curios poate vedea singur care sunt condiţiile în care este pregătită hrana sa, întreaga activitate fiind transmisă pe site-ul societăţii responsabile de această activitate, Arimex Comexim 2000.

Întrunind toate standardele de calitate solicitate, conducerea societăţii vrea să nu existe niciun motiv pentru care pacienţii să nu fie mulţumiţi de cum sunt trataţi şi le solicită acestora, o dată la două săptămâni, completarea unor chestionare pentru a vedea gradul de satisfacţie, dar şi pentru a afla cum poate să îmbunătăţească meniul. Pentru pacienţii de la Spitalul Clinic Judeţean şi cele două secţii exterioare - pentru bolnavii de HIV, din Medeea, şi secţia dermato-venerice de la Abator, personalul cantinei găteşte zilnic câte zece feluri diferite de mâncare, iar pentru cei de la Spitalul de Boli Infecţioase - opt feluri. Pe fiecare tură există câte un bucătar-şef şi un patiser, plus personalul auxiliar.

Duminică, în zi de sărbătoare, de Sfinţii Mihail şi Gavril, pacienţii au primit numai delicatese. Pentru cei 196 de pacienţi care nu au un regim special, bucătarii au pregătit pentru micul dejun icre şi brânză telemea, pentru prânz - ciorbă a la grec şi sărmăluţe cu carne de porc cu mămăligă. Pentru ceilalţi 95 de pacienţi, care au meniu special, s-au pregătit pentru prânz şi sărmăluţe cu carne de porc cu mămăligă şi iaurt, macrou cu brânză de vaci, supă de zarzavat, friptură de pui cu garnitură, iar la cină - grătar de piept de pui, la desert, pacienţii primind gogoşi.

Cele mai drastice condiţii de igienă

După cum ne-a declarat şeful unităţii, Virgil Drăghici, pacienţii au numai cuvinte de laudă pentru modul în care sunt trataţi, explicând că nici măcar acasă nu s-au hrănit atât de bine aşa cum au făcut-o în zilele cât au fost spitalizaţi. „Majoritatea spun că ar mai vrea să rămână măcar de dragul mâncării de aici", ne-a declarat şeful unităţii. De altfel, nici nu ar putea să existe vreun motiv de îndoială, pentru că toată munca se desfăşoară în cele mai stricte condiţii de igienă posibile. La intrare, toţi cei care vor să pătrundă în unitate trebuie să-şi dezinfecteze serios încălţămintea. Întreg personalul poartă echipament de protecţie şi măşti pentru a evita orice contact cu mâncarea gătită. Toate ingredientele sunt achiziţionate de la marile hipermarket-uri, unde controalele sunt mult mai stricte decât în oricare alte magazine mari, tocmai pentru a preveni eventualele probleme. Mai mult, toate preparatele sunt ţinute în depozite separate, fiecare tip de carne în propriul său congelator. Separat de sala propriu-zisă de preparare a mâncărurilor, există o sală unde se pregătesc ingredientele.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii