Pentru al optulea an consecutiv, Colegiul Mircea cel Bătrân este vedeta concursurilor spaţiale NASA (galerie foto)
Pentru al optulea an consecutiv,: Colegiul Mircea cel Bătrân este vedeta concursurilor spaţiale NASA (galerieDe opt ani consecutiv, elevii de la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân participă la Concursul Internaţional organizat de NASA. Anul acesta, colegiul a fost reprezentat de nouă echipe, din care au făcut parte 81 de elevi. „Am reuşit să realizăm o nouă performanţă. Nouă echipe de la Mircea cel Bătrân au reuşit să obţină două premii I, patru premii II, un premiul III şi două menţiuni.
La concursul organizat de NASA „Ames Space Settlement Design Contest" 2011 au participat 335 de proiecte, coordonate de 114 profesori din 14 ţări. Dificultăţile concursului cresc de la an la an, pentru că sunt tot mai mulţi concurenţi bine pregătiţi. Anul acesta, au fost mulţi chinezi, care sunt buni în domeniul spaţiului cosmic", a declarat profesorul Ion Băraru. Dacă până acum la concursul organizat de NASA participau doar liceeni, în acest an, la concurs şi-au trimis proiectele şi două echipe formate din elevi de gimnaziu. De asemenea, elevul care în anul 2009 a câştigat medalia de aur la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru juniori, desfăşurată la Baku, în Azerbaidjan, Radu Mihai Popescu a elaborat singur proiectul staţiei spaţiale „Duriam", pentru care a primit o menţiune.
Răzvan Mihai Ursu, cel mai tânăr participant la concursul NASA
Cel mai tânăr concurent, Răzvan Mihai Ursu, are 11 ani şi este elev în clasa a V-a. „Eu am făcut parte din echipa Hawk. Împreună cu colegii, am proiectat o staţie spaţială colonizată de oameni. În cazul unui dezastru, pe această staţie se poate refugia multă lume. În timpul elaborării proiectului pentru staţia spaţială eu m-am ocupat de robotică, adică am desenat roboţii. În viitor, mi-ar plăcea să lucrez la NASA şi să cuceresc cât mai multe planete", ne-a povestit Răzvan Mihai Ursu. La concursul NASA „Ames Space Settlement Design Contest" 2011 au participat 355 de proiecte, coordonate de 114 profesori din 14 ţări: Australia, Bulgaria, Canada, China, India, Irlanda, Japonia, Pakistan, România, Singapore, Statele Unite ale Americii, Turcia, Ucraina şi Emiratele Arabe Unite. Cei mai mulţi dintre laureaţi sunt veterani ai concursurilor spaţiale, ei demonstrând cunoştinţe în fizică, matematică, informatică sau chimie. Dintre şcolile participante, Colegiul Mircea cel Bătrân a obţinut cele mai multe premii.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp