Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:47 26 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Persoanele decedate, de religie islamica, externate in 24 de ore de la deces

ro

08 May, 2010 02:53 1592 Marime text
cap_4.jpgIeri, în Monitorul Oficial al României a fost publicat actul normativ privind externarea persoanelor decedate, de religie islamică. Proiectul de lege privind externarea persoanelor decedate, de religie islamică, are ca obiect de reglementare instituirea unei excepţii de la reglementările care interzic externarea persoanelor decedate mai devreme de 24 de ore de la declararea decesului.

Islamul, ca religie, are anumite particularităţi, printre care şi necesitatea ca persoanele decedate să fie înhumate cât mai repede posibil. Din păcate, în ultimii ani, au existat unele neînţelegeri, când persoanele decedate de religie islamică nu au putut fi externate în cel mult 24 de ore, datorită unor carenţe legislative.

lege_-_cimitir_musulman.jpgÎn document se arată că persoanele decedate, de religie islamică, se externează, la cererea familiei, într-un interval de 24 de ore de la constatarea decesului, în condiţiile legii nr. 104/2003 privind manipularea cadavrelor umane şi prelevarea organelor şi ţesuturilor de la cadavre în vederea transplantului, cu modificările ulterioare. De asemenea, proiectul de lege prevede că Ministerul Sănătăţii va propune completarea corespunzătoare a Normelor metodologice de aplicare a Legii. Nr. 104/2003, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 451/2004, de la intrarea în vigoare a prezentei legi,

Această lege a fost adoptată de Parlamentul României, cu respectarea prevederilor art. 75 şi ale art. 76 alin. (2) din Constituţia României, republicată. Iniţiatorii proiectului de lege sunt: Amet Aledin, deputat din grupul minorităţilor naţionale, senatorul PNL Emilian Frâncu şi deputatul PDL Mircia Giurgiu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii