Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:52 26 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preşedintele Asociaţiei Revoluţia din 1989 - „Mavrodin, o unealtă a PSD-ului" Mavrodin, membru PSD - „Am fost urecheat pentru acţiunea de Ziua Marinei şi sfătuit să evit prezenţa lui Miron Cozma"

ro

17 Aug, 2011 00:00 2431 Marime text
Nicolae_Mavrodin.jpgScandalagiul numărul unu de la Ziua Marinei, Nicolae Mavrodin, este cunoscut ca unul dintre apropiaţii PSD-ului, care, potrivit unor surse, l-ar fi incitat să declanşeze un scandal care a dat o faţă negativă sărbătorii.

Nicolae Mavrodin este cunoscut ca un scandalagiu obişnuit la astfel de evenimente, ultima tentativă a sa, eşuată, având loc cu ocazia ceremoniei de depunere de coroane ocazionate de Ziua Drapelului.

Presa naţională scrie despre acesta că este, într-adevăr, membru PSD şi conduce o fundaţie care ar fi încercat să preia patrimoniul CC al UTC. De asemenea, presa a relatat că Fundaţia Naţională pentru Tineret - asociaţie condusă de Mavrodin - a apărut în 2002, ca urmaşă a Asociaţiei Tinerilor Revoluţionari, înfiinţată în 1994. Schimbarea de nume s-ar fi petrecut pentru a beneficia de prevederile Legii 146/2002 şi pentru a prelua patrimoniul fostului UTC. Mavrodin ar fi beneficiat de la BCR, de fondurile UTC, aflate în trei conturi, în unul dintre ele aflându-se trei miliarde de lei vechi. Mavrodin este vicepreşedinte al Blocului Naţional al Revoluţionarilor (BNR) şi preşedintele Fundaţiei Naţionale pentru Tineret (FNT), cel puţin după cum susţinea cu alte ocazii. Spune că este cel mai tânăr dintre revoluţionari şi că avea 18 ani când a pus steagul României pe sediul Securităţii din Constanţa.

Pe partenerul său de scandal, Miron Cozma l-a cunoscut se pare „în urmă cu trei luni", prin intermediul unui prieten, la un meci de fotbal. „Ne-am întâlnit de câteva ori şi ne-am gândit să organizăm proteste paşnice împotriva preşedintelui, ba chiar să mergem să depunem un protest la Cotroceni, o documentaţie pentru suspendarea preşedintelui", a explicat Mavrodin, potrivit evz.ro. Revoluţionarul spune că organizaţia din care face parte, este respinsă de alte asociaţii de revoluţionari, pe criterii politice.

Contactat telefonic, liderul Asociaţiei Revoluţia din 1989, Gheorghe Turcu, spune despre Mavrodin că „este un copil care se lasă influenţat de PSD". A fost unul dintre cei care în urmă cu puţin timp a împărţit fluturaşi în apropiere de Cotroceni împotriva preşedintelui. „Să te faci frate cu Miron Cozma care se ştie ce probleme a făcut şi cu cine s-a aliat, este o problemă. Cozma e pus de PSD să facă valuri. Mavrodin este doar o unealtă a PSD-ului", spune Turcu.

„De acum înainte, mă voi conforma şi mă voi consulta cu colegii"

Refăcut după leşinul de după scandalul care l-a provocat, Nicolae Mavrodin a confirmat faptul că este membru al PSD, dar că în acţiunea sa de Ziua Marinei nu a fost îndemnat de nimeni din partidul în care este de câteva luni. „Sunt preşedintele departamentului de Revoluţionari din PSD la nivel judeţean şi membru în departamentul pentru relaţii cu organizaţiile de revoluţionari a PSD de la nivel central", spune Mavrodin, care precizează că nu are nicio urmă de regret pentru demersul pe care l-a făcut la începutul acestei săptămâni. Despre prietenia cu Miron Cozma, acesta nu se dezice, însă a fost sfătuit în cursul zilei de ieri de colegii lui din PSD să evite prezenţa acestuia în locuri publice şi cu atât mai mult la astfel de acţiuni. „Există un conflict deschis între PSD şi Miron Cozma, nu Cozma a instrumentat acţiunea. Eu personal nu m-am consultat cu nimeni în ceea ce priveşte demersul meu. Pentru ce am făcut am fost urecheat. De acum înainte mă voi conforma şi mă voi consulta cu colegii mei şi nici nu voi mai face astfel de acţiuni înainte ca ei să ştie", spune Mavrodin.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii