Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:58 26 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primaria are liber la distrugerea spatiilor verzi

ro

10 Sep, 2009 03:41 1242 Marime text

spatii_verzi.jpgAcest lucru va fi posibil din cauza faptului că în conţinutul noii legi a spaţiilor verzi nu a fost inclusă Ordonanţa nr. 114/2007, care interzice schimbarea destinaţiei, reducerea suprafeţei sau strămutarea spaţiilor verzi.

Problema a apărut chiar dacă Ministerul Mediului recomanda comasarea Ordonanţei în prevederile Legii 24/2007 privind spaţiile verzi. Astfel, parcurile vor putea fi afectate de lărgirea străzilor sau lucrări de canalizare în cazul în care acestea sunt declarate de utilitate publică. „Sunt nişte prevederi necesare pentru a nu bloca oraşul în cazul efectuării unor lucrări de utilitate publică", declara Sulfina Barbu, în luna iunie, când legea a fost votată în Comisia de Administraţie Publică pe care o prezidează.

Piaţa imobiliară care a explodat în ultimii ani a pus cruce multora din spaţiile verzi din municipiul Constanţa. De altfel, unele partide politice chiar au atras atenţia publicului cu privire la acest aspect. Practic, acum, autorităţile municipiului au liber la iniţiative ori proiecte imobiliare care ţin de schimbarea destinaţiei, reducerea suprafeţei sau strămutarea spaţiilor verzi. Forma actuală a Legii 24/2007 a creat reacţii din partea ecologiştilor, care sunt de părere că „până acum, nu am avut nicio dovadă de bună-credinţă din partea autorităţilor". Mai mult, „problemele cu care ne-am confruntat pe spaţiile verzi au fost construcţii pentru restaurante, terase, sedii de firme, blocuri de lux. Astea nu sunt lucrări de utilitate publică. Tocmai din acest motiv, suntem ferm convinşi că este doar o Mărie cu altă pălărie", a declarat Liana Buzea, preşedintele asociaţiei EcoAssist, potrivit site-ului Green Report.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii