Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
16:48 11 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul GHEORGHE MOLDOVAN „Prin programele pe care le voi anunţa, voi prezenta un Albeşti european"

ro

14 May, 2012 01:32 2589 Marime text
cap_2.jpgÎn cei patru ani de mandat, primarul din Albeşti, Gheorghe Moldovan, a dus la bun sfârşit zeci de proiecte, îndeplinind cu succes planurile avute pentru localitate. Prioritate au avut proiectele legate de cultură, antreprenoriat, darea în folosinţă a unor loturi de teren pentru tineri, agricultură, biserică, alimentarea cu apă, reabilitarea şcolilor şi grădiniţelor, dar şi cele referitoare la naveta elevilor, profesorilor şi localnicilor. „Prin programele pe care le voi anunţa ulterior, voi prezenta un Albeşti european, racordat la reţeaua de apă potabilă, canalizare şi iluminat, cu o infrastructură peste medie, în care să locuim decent", declară primarul Gheorghe Moldovan.

Primarul a rezolvat problema apei potabile în satul Arsa şi a construit sistemul de alimentare cu apă la Vârtop. De asemenea, cu bani de la bugetul local a fost extinsă reţeaua de apă în cartierul de sus din Cotul Văii, lucrare comandată de fostul primar, Marian Gâscan, care a plecat din autoritatea locală cu socotelile neîncheiate. „Şi astăzi am conturile Primăriei blocate din cauza fostului primar", declară Gheorghe Moldovan. Deşi situaţia nu a fost roz, aceasta nu l-a împiedicat pe şeful autorităţii locale să dezvolte comuna Albeşti. Pentru localnici, Gheorghe Moldovan a introdus o cursă locală de transport pe ruta Arsa - Mangalia şi a pus în funcţiune dispensarul din Arsa. Pentru credincioşi, primarul a construit o biserică în Albeşti, dar şi două case parohiale în satele Vârtop şi Arsa. Biserica din Cotu Văii a primit sprijin din partea autorităţii locale pentru montarea unei centrale termice. Vechea reţea de iluminat public a devenit istorie, aceasta fiind reabilitată la ora actuală în toate satele. Şcolile din Albeşti şi Cotu Văii au fost împrejmuite cu gard, la fel şi biserica din Cotu Văii. La Coroana a fost schimbată reţeaua electrică pe o distanţă de 700 de metri şi a fost îmbunătăţită reţeaua de apă potabilă prin achiziţionarea unei pompe noi. Peste 60 de familii de tineri au primit loturi pentru a-şi construi case. Primarul Gheorghe Moldovan a precizat că alte 50 de familii din Albeşti şi din satele aferente vor primi în perioada următoare locuri pentru case. Autoritatea locală condusă de Gheorghe Moldovan a accesat şi fonduri europene, prin APIA. Cu banii de la UE, şeful autorităţii locale a cumpărat un tractor, o remorcă, o vidanjă şi o lamă pentru zăpadă, dar şi o sută de tone de îngrăşăminte chimice pentru îngrijirea păşunilor din subordinea Consiliului Local.

Investiţia în educaţie a constituit o prioritate

Albesti_primar_Gheorghe_Moldovan.jpg

Grădiniţa din Cotu Văii a obţinut locul II pe ţară, fiind declarată grădiniţă verde şi aceasta şi datorită autorităţii locale care a reabilitat sediul unităţii preşcolare pentru a corespunde standardelor de funcţionare în vigoare. Un alt proiect al primarului în funcţie a vizat reabilitarea Căminului Cultural din Cotu Văii, unde au fost amenajate provizoriu patru săli de clasă. Copiii învaţă aici până la finalizarea şcolii noi, aflată în acest moment în construcţie. La capitolul proiecte finalizate de primarul Gheorghe Moldovan se înscrie şi amenajarea unui teren de sport sintetic în curtea şcolii de la Cotu Văii. Lucrarea de modernizare a bazei sportive din Albeşti începută de autoritatea locală este şi ea aproape finalizată. Pentru elevi, primarul a achiziţionat două microbuze şcolare. Şeful autorităţii locale a reuşit în cei patru ani de mandat reabilitarea grădiniţei şi a şcolii din Arsa, dar şi renovarea grădiniţelor din Albeşti şi Cotu Văii.

Numele comunei Albeşti, cunoscut dincolo de graniţă

Primarul Gheorghe Moldovan nu a neglijat niciun moment activităţile culturale, educative şi sportive. Şeful autorităţii locale a contribuit permanent la dezvoltarea Ansamblului „Plai de dor" din Albeşti, format din două grupe, una de seniori şi o alta de juniori. Primarul s-a implicat şi în desfăşurarea celor trei ediţii ale Festivalului Internaţional „Dobrogea, mândră grădină", la care au participat invitaţi din toată ţările. În cadrul celei de-a doua ediţii, marele trofeu al festivalului a rămas acasă, revenind Ansamblului „Plai de dor". Cu implicarea autorităţii locale, membrii grupului folcloric din Albeşti au participat la zeci de concursuri naţionale şi internaţionale din Câmpia Turzii (unde au obţinut locul I), Botoşani, Slatina, Italia, Republica Moldova. Cele două echipe de fotbal ale localităţii s-au făcut şi ele remarcate în cadrul competiţiilor sportive, obţinând locul III pe judeţ.

Comuna aproape a scăpat de datorii

Primarul Gheorghe Moldovan a preluat Primăria Albeşti cu o datorie de peste 2.000.000 de lei, ceea ce a condus deseori la blocarea conturilor. Astăzi, primarul a readus datoria publică la aproximativ 400.000 de lei. „Aceasta este pentru mine o mare realizare, iar proiectele începute le voi duce la bun sfârşit, asumându-mi provocarea de a mai munci patru ani pentru comunitatea locală", a afirmat primarul Gheorghe Moldovan. Şi lucrarea de reabilitarea a Primăriei, finalizată în anul 2009 şi achitată doar parţial de fostul primar este plătită integral la această dată. Gheorghe Moldovan a precizat că lucrarea a costat 900.000 de lei, iar 650.000 de lei au fost plătiţi pe vremea mandatului său.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii