Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:18 14 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primul Departament de Reproducere Umană Asistată din sud-estul României s-a inaugurat la Euromaterna (galerie foto)

ro

18 Nov, 2010 00:00 3215 Marime text

euromaterna_-_laborator.jpgÎn România, studiile confirmă că 1 din 6 persoane suferă de infertilitate sub diferite forme, având la dispoziţie un număr mult prea mic de centre de fertilizarea in vitro (FIV), comparativ cu multe alte ţări. Astfel, începând de ieri, spitalul privat de obstetrică-ginecologie Euromaterna, din Constanţa, pune la dispoziţia cuplurilor cu probleme un centru de FIV.

Acest departament, condus de dr. Ioana Luţescu, medic primar obstetrică-ginecologie cu supraspecializare în tehnici de reproducere umană, membru al Societăţii Europene de Reproducere Umană Asistată, oferă celor cu probleme biotehnologii avansate utilizate în domeniul biologiei reproductive.
Preşedintele Euromaterna, dr. Ion Marius Ruşa, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că deschiderea acestui departament, care a necesitat o investiţie de 300.000 de euro, este "un vis mai vechi, care ar fi fost gata de acum un an şi jumătate, dar din cauza unor probleme de birocraţie s-a tot amânat." Departamentul de Reproducere Umană Asistată (RUA) al Euromaterna asigură asistenţă medicală în diagnosticarea şi tratamentul infertilităţii, prin tehnici de reproducere asistată: prelevare de celule reproductive, inseminări intrauterine cu spermă de la partener şi cu spermă de la donator, procedee de fecundaţie a ovocitelor şi obţinere de embrioni prin tehnici in vitro, crioconservare de gameţi şi embrioni, stocare de embrioni şi celule reproductive, după crioconservare. Centrul permite desfăşurarea activităţilor în conformitate cu normele europene şi naţionale în vigoare şi este dotat cu aparatură modernă de ultimă generaţie.

Aici îşi desfăşoară activitatea o echipă formată din specialişti clinicieni şi biologi, care reuneşte medici ginecologi cu supraspecializare în IVF, embriologi, asistente medicale, psihologi.Pe lângă stimularea ovariană, inseminarea intrauterină şi fertilizarea in vitro, la Euromaterna se practică şi injecţia intracitoplasmatică (ICSI), cel mai nou şi performant procedeu. ICSI este luat în considerare în prezenţa anomaliilor severe ale spermei, în cazuri în care nu s-a obţinut fertilizarea anterior sau rata de fertilizare a fost mică.

Potrivit dr. Coralia Ştefănescu, medic primar obstetrică-ginecologie cu supraspecializare în infertilitate, noul departament îşi propune introducerea şi folosirea celor mai noi tehnici în acest domeniu, şi anume maturarea in vitro a ovocitelor, tehnică ce nu implică necesitatea tratamentului hormonal. Costul procedurilor porneşte de la suma de 150 de lei şi ajunge la 13.500 de lei. După cum ne-a declarat dr. Ioana Luţescu, departamentul se poate lăuda deja cu primele consultaţii, circa 20 de consultaţii pentru FIV. Departamentul de Reproducere Umană Asistată a spitalului Euromaterna este unul dintre puţinele centre de acest fel din România. Clinici unde cuplurile pot apela la fertilizarea in vitro sunt şi în Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Timişoara, Sibiu, Craiova sau Braşov.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii