Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:39 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect de promovare a exporturilor romanesti, la CCINA

ro

05 Jun, 2010 03:40 1868 Marime text
ccina_1_.jpgÎn cursul zilei de ieri, Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa, în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie Bucureşti, a găzduit seminarul „Oportunităţi de promovare a exporturilor româneşti în Emiratele Arabe Unite şi în zona Golfului Persic". La acest eveniment au luat parte Mihai Daraban, directorul CCINA Constanţa, Dănuţ Jugănaru, vicepreşedintele CCINA Constanţa, dar şi doctorul Majed Tujar, coordonatorul acestui proiect.

În contextul crizei economice mondiale, reorientarea către Orientul Mijlociu şi Asia, găsirea de noi pieţe poate fi o soluţie pentru dezvoltarea companiilor româneşti. „Din păcate, sunt pieţe pe care le-am ignorat până acum, precum piaţa asiatică, latină, arabă şi altele. Am observat că sunt ţări care nu resimt criza economică aşa cum o resimţim noi. Această oportunitate de parteneriat cu Africa de Sud este un avantaj foarte mare de a ne reorienta economic", a declarat Mihai Daraban, directorul CCINA Constanţa.

ccina_2_.jpgCamera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti şi-a propus deschiderea unui birou de reprezentanţă în Emiratul Sharjah, care să deservească întreaga zonă a Golfului, ţinând seama de necesitatea consolidării, dezvoltării si diversificării în continuare a relaţiilor României cu ţări din afara Uniunii Europene.

Pentru susţinerea eforturilor de promovare a ofertei româneşti pe această piaţă, deschiderea reprezentanţei va fi dublată de inaugurarea unei expoziţii permanente de produse ale companiilor din România.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii