Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:31 28 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Protest pentru locuintele neconstruite de Vectra (galerie foto)

ro

02 Sep, 2009 02:23 1884 Marime text
cap_2.jpg"Ne dorim să primim ceea ce am plătit şi contractat - casele -, nimic mai mult", au strigat ieri la unison, timp de două ore, cei peste 40 de păgubiţi ai Vectra Construct, în faţa societăţii din strada Despot Vodă nr. 2 bis

Disperaţi că, pe zi ce trece, şansele de a-şi recupera investiţiile par din ce în ce mai mărunte, membrii „Asociaţiei Păgubiţilor" au tras ieri un semnal de alarmă, reclamând indiferenţa conducerii societăţii faţă de cei care au îmbogăţit-o şi pe care acum i-a lăsat pe drumuri şi cu banii luaţi.

„Unde-i casa mea?", „Ne-am săturat de minciuni şi aşteptări", „Vrem ce-am plătit", sunt câteva dintre sloganurile pe care cei aproximativ 40 de protestatari le-au strigat, ieri, în faţa sediului Vectra. Îmbrăcaţi în veste reflectorizante, pe care aveau inscripţionat mesajul cu singura cerere pe care o au, „Vrem ce-am plătit - casele", păgubiţii Vectra susţin că acesta este doar începutul unor serii de acţiuni pe care le caracterizează de durată şi de amploare.

După ce, săptămâni la rând, şi-au manifestat nemulţumirile faţă de tragedia pe care o trăieşte fiecare familie care a achiziţionat un imobil Vectra Construct, constituindu-se, în cele din urmă, într-o asociaţie care apără aceleaşi interese, păgubiţii Vectra au decis că este momentul să treacă şi la altfel de acţiuni. După nenumărate încercări de a afla informaţii de la sediile firmei, amplasate în mai multe zone ale oraşului, şi de la conducerea firmei, sortite eşecului, conducerea Asociaţiei a înaintat primarului Radu Mazăre, încă din data de 19 august, o scrisoare prin care i se aduce la cunoştinţă problema întâmpinată. Numai că, la fel cum se întâmplă de obicei cu petiţiile, de orice fel, care ajung la Primărie, la aproape două săptămâni de la depunerea acesteia, nimeni nu a oferit vreun răspuns. În urmă cu două săptămâni, conducerile grupului de firmei Vectra au încercat să mai taie din elanul celor pe care i-au păgubit, deschizând un centru de informare. Contrar celor declarate iniţial cu privire la eficienţa acestui centru, reprezentantul pus să ofere informaţii solicitanţilor nu are ce să explice. „Ne pune să completăm o fişă cu problemele la care aşteptăm un răspuns şi atât. El nu ştie nimic, e pus drept marionetă", ne-a declarat, ieri, unul dintre protestatari.

vectra_construct_17.jpg„Atunci ne aşteptau cu cafele..."

 

„Când le-am dat banii, ne aşteptau cu cafele. Acum, că ne-au luat banii, stau liniştiţi, nu-i mai interesează nimic. Să iasă să ne spună ce se va întâmpla cu casele şi cu banii pe care i-am dat", ne declara unul dintre păgubiţi. Chiar dacă zgomotul produs de protestatari nu avea cum să nu atragă atenţia trecătorilor, şoferilor şi vecinilor, pe cei aflaţi în conducerea Vectra nu i-a mişcat nimic. Nimeni nu a ieşit în faţa grupului de protestatari să-i liniştească şi să le răspundă la întrebările pe care, constant, timp de două ore, cât a durat protestul, le-au repetat. „Indiferenţă pe banii noştri", au ripostat cei prezenţi.

La momentul în care am încercat să luăm legătura cu vreun reprezentant din conducerea firmei şi să aflăm dacă este cineva dispus să ofere un punct de vedere faţă de ceea ce se întâmplă în faţa sediului, angajaţii, total lipsiţi de bun simţ, ne-au dat afară, precizând că ni se va transmite un punct de vedere oficial. Cum?! N-am mai apucat să aflăm, pentru că unul dintre angajaţi ne-a închis uşa în nas.

Protestul s-a încheiat la ora 12.00 - ora până la care aveau autorizaţia de protest - fără ca vreo persoană din conducerea firmei să vină printre protestatari şi să-şi manifeste un punct de vedere al grupului de firmei incriminat.

{mos_ri:Vectra}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii