RAJDP cumpara utilaje de la concesionarul Portului Tomis
RAJDP cumpara utilaje de la concesionarul Portului TomisRegia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa îşi înnoieşte flota de utilaje şi maşini de transport. Instituţia, aflată în subordonarea Consiliului Judeţean Constanţa, tocmai a atribuit un contract gras, de peste 140 de miliarde de lei vechi, prin care îşi achiziţionează 36 de maşini şi utilaje noi.
Contractul de furnizare „Utilaje pentru reparaţii drumuri, autoutilitare şi autovehicule pentru transport marfă" a fost atribuit pe 24 februarie 2010, anunţul de atribuire fiind publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice pe 19 martie. Pentru contractul de reînnoire a parcului de maşini şi utilaje RAJDP era dispusă să plătească 22.842.961 lei fără TVA, cât a fost valoarea estimată a contractului. Valoarea finală a contractului a fost de 14.626.539,88 lei fără TVA. Mai exact, firma câştigătoare a obţinut un contract de peste 146 miliarde de lei vechi, fără TVA. Contractul din bani publici a fost obţinut de către SC Autorenco SA Constanţa, concesionar agreat Renault Trucks, care, de altfel, a fost şi singura firmă care a participat la licitaţie. Din fişa de date a achiziţiei aflăm că, din această sumă, RAJDP a achiziţionat un reciclator, un distribuitor de pulberi, un cilindru compactor cu vibrare, un cilindru compactor LIS cu vibrare, două excavatoare cu cupă, cinci buldoexcavatoare cu echipamente, un autoturism de teren, patru autoutilitare pick-up, un autoturism, o autoutilitară 3,5 t cu 6+1 locuri, şase autoutilitare 7,5 t cu 6+1 locuri, zece autobasculante, un buldozer şi un microbuz 8+1 locuri. Prin acest contract, RAJDP a achiziţionat şi servicii de leasing financiar, maşinile şi utilajele urmând să fie achiziţionate în 60 de luni (5 ani).
Concesionarul Portului Tomis, pe 25 de ani
Dar cine sunt câştigătorii? Ei bine, SC Autorenco SA Constanţa îi are ca asociaţi pe Dogan Fetisleam şi Iucsel Selamet, acesta din urmă fiind şi administratorul firmei. Dar firma are şi un administrator persoană juridică. Este vorba despre SC Sisteme Internaţionale de Afaceri SA, din Bucureşti. Ei bine, firma este cea care a concesionat Portul Tomis, în 2005, de la Administraţia Porturilor Maritime Constanţa, condusă pe atunci de către Gheorghe Moldoveanu. Înţelegerea a fost făcută pe 25 de ani. Firma aparţine lui Valentin Gheorghe Ionescu, acesta ocupând şi funcţia de administrator al societăţii. Acesta este asociat în societate alături de Virgil Berariu, Gabriela Porancea, Alina Gabriela Ionescu. Firma are şi un asociat persoană juridică - SC Masterjob LTD - societate cipriotă.
Coleg de dosar cu Mazăre şi Constantinescu
Foarte interesant este faptul că numele lui Valentin Gheorghe Ionescu apare şi pe lista inculpaţilor din controversatul dosar al retrocedărilor ilegale, alături de primarul Radu Mazăre, dar şi de preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu. Iată aşadar, ce coincidenţă, cum firma lui Valentin Gheorghe Ionescu, asociată în SC Autorenco SA, ajunge să facă afaceri cu RAJDP-ul subordonat CJC-ului condus de către Nicuşor Constantinescu. De altfel, presa a relatat de-a lungul timpului că Valentin Gheorghe Ionescu şi primarul Constanţei, Radu Mazăre, sunt vechi cunoştinţe, cei doi fiind colegi la Institutul de Marină „Mircea cel Bătrân". Aşa cum se arată în dosarul retrocedărilor, prin firma Habitat şi Ambient SA, alături de Giorgică Giurgiucanu, Mihai Camboianu şi Cristian Borcea, Ionescu a reuşit să intre în posesia unor terenuri din zone foarte bune ale Constanţei, majoritatea făcând parte din averea familiei Movilă.
În afacerea „Marina Tomis" a intrat, în 2007, SC Sisteme Integrate de Afaceri SRL, transformată pe 8 octombrie 2007, la numai trei luni de la înfiinţare, în SC Tomis Marina Management SRL. Rolul noii firme este de antreprenor general al lucrărilor, acţionarul fiind tot Sisteme Integrate de Afaceri a lui Ionescu. Constructorul propriu-zis al marinei este Eucass - o altă firmă cu rezonanţă pe plan local, ce s-a bucurat de multe contracte de la municipalitatea condusă de Radu Mazăre. Precizăm că directorul Tomis Marina Management SRL este consilierul municipal PSD al Constanţei, Valentin Pîrvulescu.
Firma lui Ionescu deţine jumătate din Autorenco
Potrivit datelor oficiale de la Registrul Comerţului, SC Sisteme Internaţionale de Afaceri SA mai este acţionară şi în SC Gravel Cons SRL, SC Agexcom International Ltd SRL, SC Mediarom Communications Group SRL, SC Arora Construct Invest SRL şi în SC Est Capital DV SRL. De asemenea, potrivit Recom, Valentin Gheorghe Ionescu mai este asociat şi în Compania de Servicii şi Consultanţă SA, Compania de Tutun şi Ziare SA, Habitat şi Ambient SA şi Rezident Com SA.
Precizăm că am încercat să-l contactăm şi pe Valentin Gheorghe Ionescu, însă nu am reuşit. L-am contactat în schimb pe Dogan Fetisleam, un alt acţionar al SC Autorenco SA - câştigătoarea contractului gras de la RAJDP. Reprezentantul Autorenco ne-a declarat că firma sa va furniza Regiei basculante, utilaje de carieră şi maşini de asistenţă tehnică.
Menţionăm că Sisteme Internaţionale de Afaceri a lui Valentin Gheorghe Ionescu a fost cooptată în SC Autorenco SA în 2009, deţinând 50% din capitalul social al firmei.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp