Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
20:23 12 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a ajuns la o înţelegere. Mangalia ar putea avea, de azi, căldură

ro

22 Nov, 2011 01:00 2699 Marime text
Mangalia-PrimariaMangalia.jpgÎn urma discuţiilor avute la Primăria Mangalia ieri pe tema începerii redistribuirii agentului termic în municipiu, conducerea Callatis Therm a precizat că nu poate furniza căldură din cauza datoriei de 44 de miliarde pe care autoritatea locală o are, însă într-un final s-a ajuns la un acord

Potrivit spuselor fostului primar, Claudiu Tusac, care a participat şi el la şedinţa de ieri, locuitorii oraşului vor avea căldură începând cu ziua de astăzi, cel mai probabil.

Întâlnirea de ieri de la sediul Primăriei Mangalia privitoare la discutarea şi găsirea unei soluţii în vederea începerii distribuirii agentului termic, la care au participat conducerea Callatis Therm şi nouă consilieri locali, plus primarul Constantin Filimon, fostul primar Claudiu Tusac şi trei reprezentanţi ai Federaţiei Asociaţiilor de proprietari, se pare că a dat roade, însă după ceva tratative.

Acţionarul majoritar al societăţii Callatis Therm, SC C&C Wealth Management SRL, prin directorul general Simion Nikitas Adrian, a venit cu o propunere pentru ca situaţia să fie deblocată: contractarea unui creditcare să fie garantat cubugetul pe 2012 al administraţiei locale. Astfel, banii care trebuie plătiţi de Consiliu Local pentru datoria înregistrată laagentul termic vor fi achitaţi lunar în contul bancar aferent creditului contractat de acţionarul majoritar pentru achiziţia de combustibil necesar încălzirii. La propunerea consilierului PDL Paul Foleanu, s-a luat în discuţie şi eventualitatea ca în schimbul garantării creditului, acţionarul majoritar să-şi pună gaj acţiunile, iar în cazul în care nu se respectă termenii contractuali, acţiunile să ajungă în mâinile Consiliului Local. Pentru furnizarea căldurii în lunile de iarnă se pare că ar fi necesari 120 de miliarde de lei.

Tusac n-ar fi vrut să accepte ipotecarea bugetului pe 2012

Fostul primar, Claudiu Tusac, spune că nu a fost acceptată această soluţie. S-au angajat în schimb să achite lunar, direct în contul societăţii care furnizează combustibil, sumele care vin de la asociaţiile de proprietari din încasarea facturilor şi pe cele de la Ministerul Muncii, aferente subvenţiei. „Putem garanta doar cu sumele pe care le plătim în fiecare lună. Am dat asigurări, prin documente în care sunt evidenţiate sumele în cauză, că banii care pleacă din asociaţiile de proprietari şi de la Ministerul Muncii vor ajunge în contul firmei ce furnizează combustibilul", mai spune Tusac. Acesta a adăugat faptul că, lunar, pentru plata facturii la energie termică se cheltuiesc aproximativ 10-15 miliarde de lei.

Rămâne însă de văzut dacă într-adevăr agentul termic va fi distribuit.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii