SC RAJA SA Constanţa a marcat şi finalizarea Măsurii ISPA Directorul Felix Stroe a semnat protocolul dintre Patronatului Apei şi Departamentul Comerţului din Guvernul SUA (galerie foto)
SC RAJA SA Constanţa a marcat şi finalizarea Măsurii ISPA: Directorul Felix Stroe a semnat protocolul dintreTotodată, a fost definitivat şi protocolul privind Transferul de proprietate al investiţiilor finalizate prin Măsura ISPA, între Ministerul Finanţelor Publice, prin Oficiul de Plăţi şi Contractare PHARE - în calitate de autoritate contractantă, şi Consiliul Judeţean Constanţa în calitate de beneficiar local, SC RAJA SA Constanţa fiind beneficiar final.
Într-un cadru select, aşa cum se întâmplă de fiecare dată când proiectele SC RAJA puse în aplicare sunt finalizate, ieri, conducerea celei mai mari societăţi de apă din judeţ, dar şi din regiune, a încheiat unul dintre cele mai importante parteneriate, prin care se recunoaşte munca de ani întregi a echipei de la SC RAJA SA. Pe lângă invitaţii locali, primari, viceprimari, şefi de servicii deconcentrate din municipiu, au fost invitaţi şi reprezentanţi ai companiilor americane, operatori de profil din România, autorităţi publice locale şi ai Ministerului Finanţelor. ÎPS Teodosie a avut numai cuvinte de laudă pentru performanţa la care a ajuns SC RAJA SA în câţiva ani şi excelentele relaţii pe care directorul Felix Stroe le are cu biserica, fiind membru în Consiliul Bisericesc şi în Adunarea Eparhială. În semn de respect faţă de oaspeţi, fanfara societăţii de apă constănţene a intonatul imnul Statelor Unite ale Americii, imnul României şi cel al UE.
Ataşatul Comercial al Ambasadei SUA: „Azi celebrăm sfârşitul începutului"
De-a lungul ultimilor zece ani, un rol important în ridicarea calităţii serviciilor de alimentare cu apă şi canalizare l-a avut Patronatul Român al Apei, în cadrul căruia se elaborează şi se promovează strategii şi programe de dezvoltare ale sectorului de apă, prin preşedintele Felix Stroe reuşindu-se punerea bazelor unui parteneriat de succes cu Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucureşti. Ieri, în semn de recunoaştere a competenţelor din industria de apă şi apă uzată pentru dezvoltarea infrastructurii de apă, între Patronatul Român al Apei, prin preşedintele Felix Stroe, şi Departamentul Comerţului din Guvernul SUA, prin ataşatul Comercial al Ambasadei SUA Keith Kirkham - Serviciul Comercial al Ambasadei SUA, s-a semnat un protocol de colaborare. „Decizia de a face un parteneriat cu Patronatul Apei nu a fost una uşoară şi s-a luat în timp. Aş vrea să privim acest lucru ca un nou început în relaţiile cu patronatul. Acesta nu este sfârşitul, nu este începutul unui sfârşit. Azi celebrăm sfârşitul începutului", a declarat ataşatul comercial al Ambasadei SUA.
Potrivit celor declarate de directorul Felix Stroe, cele două părţi intenţionează să coopereze pentru a introduce şi promova folosirea tehnologiilor inovatoare americane, produsele şi serviciile lor pentru piaţa românească de apă şi apă uzată, şi să ofere o platformă pentru schimbul de experienţă dintre profesioniştii români şi cei americani. Totodată, participanţii se vor strădui să încurajeze dezvoltarea resurselor umane din sectoarele de apă şi apă uzată prin intermediul schimbului de cunoştinţe şi pregătire profesională dintre sectoarele private ale industriei de apă şi apă uzată din Statele Unite ale Americii şi România. În plus, nu este de ignorat faptul că în urma încheierii acestei colaborări, RAJA va fi sprijinită cu sume considerabile de bani.
Stroe: „Suntem prima companie din ţară care predă măsura ISPA"
De asemenea, având în vedere finalizarea cu succes a investiţiilor realizate în baza contractului de lucrări C (din cadrul Programului ISPA) - „Reabilitarea staţiilor de pompare ape uzate, reţelei de canalizare şi descărcărilor de siguranţă în zona Constanţa Sud", între SC RAJA SA prin Felix Stroe, director general, şi Consiliul Judeţean Constanţa, prin Nicuşor Daniel Constantinescu în calitate de preşedinte, s-a semnat protocolul de predare-primire asupra acestor investiţii achitate din împrumutul BERD - partea de cofinanţare RAJA şi de CJC din programul ISPA. Cu alte cuvinte, prin semnarea acestuia s-a realizat transferul proprietăţii asupra acestor investiţii (36 de staţii de pompare ape uzate şi conductele de canalizare din zona Constanţa Sud) de la RAJA către CJC. Mai apoi, reprezentanţii autorităţii judeţene va trebui să delege către societatea noastră dreptul de folosinţă/administrare a acestor obiective. „Suntem prima companie din ţară care predă măsura ISPA. Proiectul s-a derulat cu multe dificultăţi din cauza modului greoi în care a început. La RAJA, absorbţia fondurilor europene este excelentă", a susţinut Stroe, precizând că fără ajutorul preşedintelui CJC aceste proiecte nu s-ar fi putut realiza. La rândul său, preşedintele CJC a declarat că încheierea parteneriatului cu SUA înseamnă pentru cele cinci judeţe în care operează RAJA reabilitarea a 90% din sistemele de aducţie şi din reţeaua de apă şi de canalizare.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp