Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:47 26 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scrisoare deschisă către ministrul Funeriu şi Doina Melinte Mihai Petre - „Scopul final al transmiterii bazei «Hidrotehnica» către CJC, vânzarea la preţ de nimic"

ro

31 Aug, 2011 00:11 2790 Marime text
Mihai_Petre_Mihai_Petre_02.jpgConsilierul judeţean PDL Mihai Petre a trimis, în cursul zilei de ieri, ministrului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Daniel Funeriu, precum şi preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret, Doina Melinte, o adresă în care face referire la conţinutul Hotărârii Consiliului Judeţean Constanţa nr. 208.

Aceasta face referire la emiterea unui acord de către CJC pentru ca baza sportivă Hidrotehnica din municipiu să fie transmisă din administrarea Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret, prin Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret Constanţa, în administrarea CJC.

Mihai_Petre_Mihai_Petre_10.jpgConsilierul judeţean aminteşte, în adresa trimisă celor doi destinatari, că atât consilierii PNL, cât şi cei ai PSD au decis cu majoritate de voturi preluarea echipei de handbal feminin CS Tomis de către Clubul Universitar Neptun Constanţa. „Una din mizele falimentării intenţionate a CS Tomis Constanţa anticipată de zvonistica ultimelor luni din sportul constănţean este trecerea, în primă fază, a bazei Hidrotehnica în administrarea CJC, intermediar către destinaţia finală a bazei, gestiunea Fundaţiei pentru Promovarea Sportului Constănţean. Scopul: orice investiţie să se realizeze prin intermediul firmelor de casă ale USL", precizează Mihai Petre în comunicatul transmis, la care se adaugă şi faptul că la baza acestei treceri este menţionat faptul că demersul este justificat de imposibilitatea susţinerii financiare a bazei sportive. Pe de altă parte însă, tot în cadrul aceleiaşi şedinţe, CJC s-a retras din patru structuri europene tocmai pentru că bugetul judeţean nu putea susţine cotizaţia de membru a acestora. De altfel, în bugetul CJC din acest an, nu este prevăzut nici un leu pentru întreţinerea acestei baze sportive. „Lipsa unei corespondenţe cu ANST din care să reiasă în mod clar imposibilitatea susţinerii financiare a bazei «Hidrotehnica» de către aceasta, dar şi a unei solicitări exprese din partea ANST de promovare a unei hotărâri de CJ în sensul preluării bazei în administrare de către structura administraţiei publice locale constănţene ridică serioase semne de întrebare cu privire la legitimitatea demersului iniţiat de DJST Constanţa". În opinia alesului judeţean, scopul final al transmiterii bazei către CJC este vânzarea acesteia la preţ „de nimic către aceleaşi firme (de casă ale USL)".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii