Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:03 27 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sectorul Containere - „regele" Vămii Agigea „Locotenenţii" din linia a doua (documente)

ro

19 Jan, 2011 02:35 6065 Marime text
portul_constanta_sud_agigea.jpgAşa cum am arătat în ediţiile anterioare, munca la Vama Constanţa Sud Agigea are recompensele ei. Cunoscătorii vorbesc despre faptul că, în contextul unei relaţii de „colaborare" cu fostul lucrător vamal, actual director portuar suspendat Eugen Bogatu, munca la Biroul Vamal Constanţa Sud Agigea s-ar dovedi a fi chiar mai bănoasă. La Vama Constanţa Sud Agigea, „regele" sectoarelor de activitate pare a fi sectorul Containere, unde ar exista cele mai mari posibilităţi privind realizarea de profituri în avantajul exclusiv al vameşilor şi, eventual, în detrimentul statului.

Din seria vameşilor despre care se spune că ar fi apropiaţi ai lui Bogatu amintim „locotenenţii" - cum au fost numiţi - din aşa-zisa a doua linie. Dintre aceştia, cap de listă ar fi, conform unor surse, Aurel Daniel Coroian, Adrian Milea, Marian Bălănescu, Octavian Parfenie şi Jean Hahloschi. „Aceştia sunt toţi lucrători vamali care au fost numai la Sectorul Containere vreme de şase - zece ani şi au lucrat pentru firmele lui Bogatu Eugen, şi el fost lucrător vamal, şi Teşeleanu Iulian, fost şef al Biroului Vamal (...) precum şi şefi de tură şi ajutoare care erau de asemenea oamenii acestora", spun sursele noastre. Astfel, în ciuda unor declaraţii de avere ce pot părea relativ modeste, gurile rele susţin că vameşii ar avea bunurile trecute pe numele rudelor, tocmai pentru a se pune la adăpost. Inspector vamal la Biroul Constanţa Sud Agigea, Aurel Daniel Coroian este acţionar al SC Comvex SA, situată în incinta Portului Constanţa, valoarea totală a acţiunilor deţinute de acesta fiind de 97,5 lei. Cu un venit anual de 24.270 de lei, potrivit declaraţiei de avere din anul 2010, inspectorul este proprietarul unui Audi A6 şi al unui autoturism Peugeot 207, ambele maşini fiind fabricate în anul 2008. Nu în ultimul rând, Aurel Coroian mai deţine un apartament moştenit în 1997, coproprietar fiind Augustin Coroian.

Soţia, grefier la Tribunal

Adrian Milea, controlor vamal în aceeaşi instituţie, nu are terenuri şi nici apartamente, ci deţine un autoturism Ford Fiesta fabricat în 2007. Fără datorii, vameşul a precizat că a realizat un venit anual de 35.540 de lei, în timp ce al soţiei, angajată a Grupului Şcolar Virgil Madgearu, s-a ridicat la suma de 17.926 de lei. Inspectorul vamal Marian Bălănescu, despre care de asemenea se spune că ar fi apropiat al lui Eugen Bogatu, deţine un teren agricol la Poarta Albă, cu o suprafaţă de 1,13 hectare, cumpărat în 2006 împreună cu soţia sa Rodica, grefier la Tribunalul Constanţa. Totodată, soţii Bălănescu sunt proprietarii unui apartament de 64 de metri pătraţi în Constanţa, cumpărat în 2000, dar şi ai unui autoturism Volkswagen, fabricat în anul 2001. În ceea ce priveşte venitul anual realizat, Marian Bălănescu a menţionat suma de 22.892 de lei, reprezentând salariile încasate de la Vamă, în timp ce venitul soţiei s-a ridicat la 31.000 de lei. Singura menţiune în declaraţia de avere aferentă anului 2010 a inspectorului vamal Octavian Lică Parfenie se referă la venitul anual realizat, suma fiind de 26.724 de lei. Nu în ultimul rând, Jean Hahloschi, de asemenea inspector vamal la Vama Constanţa Sud Agigea, deţine un autoturism BMW fabricat în 1989 şi are un depozit bancar de 40.000 de lei deschis în anul 2008. Soţia sa, Alina Hahloschi, consilier juridic la RAEDPP Constanţa, a realizat un venit anual de 24.581 de lei, în timp ce vameşul a avut un venit de 39.168 de lei.

 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • cristina 19 Jan, 2011 20:47 bravo cecilia...tine-o tot asa...ar fi frumos sase sparga gasca aceea de lingai ai lui bogatu si teseleanu...au furat de-au rupt...nu se mai satura....deasemenea ar fi frumos sa-i aresteze...sa faca si ei porti preferabil Poarta Alba...sunt o rusine pentru Vama Romana...lacomi si hapsani..numai ei au stat la Containere...va veni DNA-ul si la ei...nu dorm linistiti....chit ca au fost chinuiti de sobolanii astia...voi reveni cu numele lor....sunt multi...oricum...cereti graficul de serviciu...semnat de catre olteanu claudiu...sluga lui bogatu...oricum felicitari cecilia...tine-o tot asa...o sa scrii un roman...
  • Mirela 19 Jan, 2011 08:47 Deci Rodica grefiera e personajul care face smecherii de doi lei cu citatiile oamenilor din gasca lui Bogatu, care duce la amanari de trei parale, dar mai grav este ca sustrage acte din dosare, chipurile judecatorii nu se prind! Le vine randul si nemernicilor de teapa Grefierei nevasta de vames in port, la Agigea, sa infunde puscaria, gata cu ilegalitatile si nemerniciile!! La temnita cu voi, hoti escroci!! Sa va vedeti copiii prin vorbitor si sa le povestiti ce smecheri va credeati pe banii contribuabililor si celor escrocati!!
  • alin 19 Jan, 2011 07:56 Lui Adrian Milea ia fost sparta casa si ia disparut 30000$ credeti ca a facut reclamatie la politie? nu, ia trecut pe pierderi colaterale.Lica Octavian este actionar la o firma ce transporta containere (binenteles prin interpusi)crede cineva ca containerul sta la rampa unde el isi controleaza camionul mai mult de un minut.Toti acesti mafioti au cel putin un milion de $ bani la saltea ca Caudiu Olteanu sau investiti cu acordul celor 4 NASI ce pazesc butoiul.