Sedinta cu directorii de scoli Sesiune de pupaturi si laude
Sedinta cu directorii de scoli: Sesiune de pupaturi si laudeIeri, la Palatul Copiilor din Constanţa a avut loc şedinţa de lucru a directorilor unităţilor de învăţământ preuniversitar din judeţ. În ciuda faptului că în cadrul acestei activităţi s-ar fi putut pune în discuţie problemele stringente cu care se confruntă profesorii, dar şi şcolile, atmosfera nu a fost nici pe departe una prea încărcată.
Rândurile s-au strâns abia după 20 de minute de întârziere, după o şedinţă zdravănă de pupături, îmbrăţişări şi după defilarea cochetelor directoare, căci se pare că doamnele sunt, majoritatea, fără nicio discuţie, în această funcţie.
Odată şedinţa începută, fiecare din sală a cam făcut ce a crezut de cuviinţă. Unii au început să noteze ici-acolo, alţii s-au mai întreţinut cu vecinii de scaun. Bineînţeles nu au lipsit vociferările, însă acestea au fost doar aşa, mai mult pentru sine şi mândria personală. De aplauze, nici nu a fost vorba, chiar dacă tentative au tot fost, după fiecare vorbitor.
Inspectorul şcolar judeţean, prof. Elena Buhaiev, a purtat, ieri, rolul de moderator. În ciuda emoţiilor vizibile de la început, acestea s-au mai calmat imediat după ce primul invitat a luat cuvântul.
Prefectul Claudiu Palaz, de altfel, singurul prezent din rândul înaltelor oficialităţi, a ţinut să mulţumească profesorilor. După felicitări au urmat şi asigurările că Prefectura va fi mereu alături de ISJ, în toate activităţile demarate de acesta.
Cam în aceeaşi manieră a fost pusă problema şi de către reprezentanta Consiliului Judeţean Constanţa (CJC) şi a preşedintelui Nicuşor Constantinescu, Carmen Vasile.
Principalele probleme ridicate de CJC au fost legate de termenul finalizării lucrărilor la diverse grădiniţe şi şcoli, modul în care programa şcolară se poate corela cu nevoia pieţei muncii în ceea ce priveşte turismul şi agricultura şi, bineînţeles, Olimpiada Sportului Şcolar, sau Daciada Judeţeană, aşa cum mai este cunoscută. Toate se pare că sunt în lucru, rezolvate sau pe cale de a fi rezolvate, potrivit inspectorului şcolar judeţean, Elena Buhaiev.
Au mai luat cuvântul reprezentanţi de la Direcţia pentru Sport a Judeţului Constanţa, Inspectoratul Teritorial de Muncă, ISCIR, Direcţia de Sănătate Publică, Inspectoratul de Jandarmi şi cel pentru Situaţii de Urgenţă, Asociaţia Părinţilor din Învăţământul Preuniversitar, precum şi preşedinţii FSLSIP şi FEN Constanţa. Majoritatea au ţinut doar să ureze succes noii echipe manageriale a ISJ şi să promită colaborări cât mai fructuoase pe viitor.
Printre cei care au semnalat probleme importante s-a numărat directorul ISCIR, Mihai Cloceanu, care a atras atenţia directorilor să verifice dacă instalaţiile de încălzire ale şcolilor au autorizaţie, deoarece în perioada 15 august - 22 septembrie au verificat 61 de unităţi de învăţământ, deţinătoare a 98 de centrale termice, dintre care doar 57 le aveau autorizate.
Tot la capitolul probleme, preşedintele FSLSIP Constanţa, Ioana Purcărea, a ţinut să anunţe prefectul judeţului că unii dintre primarii din teritoriu nu vor să deconteze transportul cadrelor didactice şi să-i propună să le ceară socoteală acestora la următoarea întâlnire.
Odată terminată această serie de cuvântări, mai mult sau mai puţin importantă, şi după o binemeritată pauză, a început prezentarea Raportului de Activitate al ISJ pentru anul şcolar 2008 - 2009. A urmat ca, o dată cu prezentarea celor câteva zeci de slide-uri, o parte dintre directori să caşte şi... să tot caşte...
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp