Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:58 19 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Silviu Macrineanu „Etica, excelenta si responsabilitatea, valorile Power Insurance Broker" (foto)

ro

15 Dec, 2009 01:12 2859 Marime text

cap1.jpgGrupul de firme a pătruns pe piaţa locală a serviciilor financiare acum şapte ani, prin broker-ul de asigurări Power Insurance Broker

Directorul general, Silviu Măcrineanu, a specificat că, în cei „şapte ani de acasă", societatea a evoluat. În primii trei ani s-a învăţat ABC-ul asigurărilor generale, apoi s-au făcut „paşi timizi în jurul casei, până la Galaţi", ulterior s-a pătruns în domeniul pensiilor private. În 2008, firma s-a extins până la Iaşi şi Suceava în paralel cu pătrunderea pe piaţa creditelor şi a leasing-urilor, iar în anul şapte au învăţat ce sunt asigurările de viaţă şi sănătate, poliţele emise electronic şi francizele de asigurări.

Cum v-aţi integrat pe piaţă şi cum rezistaţi concurenţei?

În 2002, am pornit ca o firmă mică, cu angajaţi care vindeau asigurări şi gestionau afacerea. Azi, am ajuns la peste 20 de angajaţi şi în Top 30 naţional al broker-ilor. Integrarea pe piaţă s-a făcut încercând, permanent, să oferim clienţilor răspunsuri prompte, soluţii personalizate, responsabilitate în alegerea produselor pentru acoperirea nevoilor lor. Ne-am focusat pe fiecare client, consultantul a stabilit nevoile şi apoi am venit cu soluţii personalizate. Aşa am reuşit să fim diferiţi de concurenţă, chiar dacă presupune un efort mai mare din partea firmei: o mai bună pregătire a consultanţilor, investiţii în traning şi o selecţie riguroasă. În timp, aceste eforturi ne-au asigurat succesul într-un mediu extrem de concurenţial.

Care sunt serviciile dezvoltate şi care dintre ele s-a dovedit a fi mai „rentabil"?

Coloana vertebrală a acestei afaceri este reprezentată de asigurări. S-a pornit cu un broker de asigurare, apoi i s-a adăugat unul de credite şi leasing şi apoi, o firmă ce oferă soluţii de IT şi logistică pentru companii. Am încercat să dezvoltăm şi firma de credite şi leasing pentru a ajuta clienţii să ajungă la finanţări, să-şi achiziţioneze bunurile pe care, ulterior, le asigurăm tot noi, iar în unele cazuri le oferim şi sisteme de monitorizare şi supraveghere a acestora. Ne îndreptăm, conform cerinţei mondiale, spre servicii financiare integrate ce conferă avantaj şi clientului ce încheie contract cu o firmă care-i oferă soluţii pentru tot lanţul de probleme. Profitul pentru noi vine din asigurări, iar celelalte linii de business ne ajută să răspundem la nevoi complementare de timp.

Vă axaţi pe clienţi mari? Care sunt aceştia?

Nu ne axăm pe clienţi mari. Filozofia pe care s-a dezvoltat acest grup de firme a fost aceea de sector de retail şi, în momentul de faţă avem circa 100.000 de clienţi din care peste 80% sunt persoane fizice, 15-20% sunt companii, majoritatea mici şi câteva sute s-ar încadra în categoria clienţilor mari. Piaţa clienţilor mari este extrem de concurenţială, iar la eventuale licitaţii am intra în competiţie şi cu asiguratorii, cei pentru care noi suntem intermediari. Acum existăm în 16 judeţe din România şi în doi ani, ne propunem să devenim un broker naţional.

Cum reuşiţi să contracaraţi reticenţa românilor vizavi de asigurări?

Reticenţa românilor faţă de asigurări este de domeniul trecutului pentru noi. N-a fost simplu să vii după 50 de ani de comunism paternalist în care românii s-au obişnuit ca statul să aibă grijă de problemele lui şi să le schimbi percepţia. Dar românii au priceput rapid nevoia de asigurări. Reticenţa vine din altă zonă: dacă există mijloacele financiare să poţi încheia toate asigurările sau măcar o parte.

Ce facilităţi şi protecţii oferiţi clienţilor dumneavoastră în contractele încheiate?

Acum, putem asigura toată gama de mijloace de protecţie disponibilă pe plan mondial şi se regăseşte în portofoliul nostru... de la bunuri de larg consum până la nave sau avioane, de la asigurări de accident, îmbolnăvire, până la cele de viaţă. Referitor la facilităţi ne-am îndreptat atenţia asupra situaţiei cea mai nefericită, când ai daune, şi am creat un compartiment de consiliere ce poate interveni şi direct, în numele clientului. De asemenea, informăm permanent clientul asupra noutăţilor apărute pe piaţă, pentru a fi avizat să decidă în orice circumstanţă.

silviu_macreanu_03.jpgAveţi variante pentru situaţii de criză, precum cea pe care o parcurgem, astfel încât să vă menţineţi clienţii?

Avem astfel de soluţii pe care le-am dezvoltat cu împreună cu asiguratorii. Suntem foarte atenţi la dorinţele clienţilor şi le oferim diverse produse. Spre exemplu Casco light, o asigurare casco recomandată şoferilor prudenţi, ce acoperă doar riscurile catastrofice sau de vandalism. Mai există şi Casco daily, asigurare pe o anumită perioadă. O altă facilitate, cea mai atractivă acum, este cea a pachetelor de asigurări a căror costuri se reduc cu 10-15%, precum şi cea privind eşalonarea plăţilor în mai multe rate.

Cât priveşte posibilitatea reducerii cuantumului primelor de asigurare este mai greu de oferit pentru că nu poţi interveni în calcule tehnice. Dar, se poate recurge fie la renunţarea unei părţi din elementele de protecţie, ce reduce costul per ansamblu. La asigurările de viaţă există posibilitatea modificării primei, plătite anual în funcţie de evoluţia veniturilor încasate.

Ce recomandaţi cetăţenilor?

În primul rând să încheie contractele de asigurări printr-un broker de la care poate primi consultanţă gratuită şi care, fiind avizat, poate face o selecţie bună oferindu-le soluţiile cele mai bune. Noi am ajuns cel mai mare broker de pe piaţa constănţeană, iar oamenii au căpătat încredere întrucât etica, excelenţa şi responsabilitatea sunt principalele valori ale Power Insurance Broker.

{mos_ri:Silviu Măcrineanu,Power Insurance Broker} 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii