Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
05:11 05 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Simpozion dedicat Zilelor Facultăţii de Medicină, la Universitatea Ovidius

ro

25 Nov, 2010 00:00 1645 Marime text

universitate_-_facultatea_de_farmacie.jpgÎn perioada 24 - 26 noiembrie, Facultatea de Farmacie organizează simpozionul dedicat Zilelor Facultăţii, eveniment care are loc în luna pe care Senatul Universităţii a dedicat-o facultăţii

Ieri, la deschiderea evenimentului, decanul facultăţii, prof. univ. dr. Gheorghe Ţarălungă, a vorbit despre programul care se va derula în cele două zile de simpozion, dar şi despre atractivitatea pe piaţa muncii constănţene şi nu numai a unităţii de învăţământ pe care o conduce.

"Zilele lunii noiembrie au fost dedicate Facultăţii de Farmacie, răstimp în care s-au desfăşurat activităţi ştiinţifice şi culturale. Perioada se încheie cu acest simpozion pe care l-am dorit să fie unul pragmatic. Am trecut de la activităţi în care au fost implicaţi tinerii, la un program mai complex în care am invitat colegi de-ai noştri din Colegiul Farmaciştilor din cele două judeţe, Tulcea şi Constanţa, membri ai Colegiului Medicilor din Constanţa, ai Asociaţiei Medicilor Constănţeni, dar şi ai Ordinului Asistenţilor Medicali şi ai Colegiului Medicilor de Familie să ni se alăture", a declarat decanul.

Programul evenimentului

În prima zi a evenimentului au fost înregistraţi toţi participanţii, iar aseară organizatorii au pregătit pentru aceştia un cocktail de bun venit. Ce-a de-a doua zi a simpozionului va începe cu derularea câtorva conferinţe în plen, susţinute de cadrele universitare ale Facultăţii de Farmacie, dar şi de specialişti în domeniu în ceea ce priveşte bolile cardiovasculare, şi nu numai, urmate de un workshop pe tema legislaţiei farmaceutice. După-amiaza va fi dedicată susţinerii unor lucrări legate de relaţia farmacist - medic de familie, dar şi a aspectului privitor la situaţia farmaciştilor din judeţele Constanţa şi Tulcea. În plus, vor fi prezentate mai multe lucrări importante pregătite de asistenţi universitari şi doctoranzi ai Facultăţii de Farmacie, referitoare la medicamentele contrafăcute, substanţele medicamentoase restricţionate în sportul de performanţă, dar şi despre terapia naturală antiaging.

În ultima zi, vor fi susţinute conferinţe în plen de către profesori universitari ai facultăţii, legate de oportunităţi de valorificare în scop terapeutic a biomasei algeale din bazinul Mării Negre, despre direcţiile de studiu ale cadrelor didactice în cadrul proiectelor de cercetare, dar şi despre multe alte aspecte de actualitate din domeniu. Vineri după-amiază, începând cu ora 15.00, va fi susţinut un cerc ştiinţific studenţesc în cadrul căruia studenţii de anul III şi IV, coordonaţi de profesorii lor, vor prezenta propriile lucrări de cercetare. La final, toţi participanţii vor primi certificate de participare. De asemenea, de pe lista invitaţilor la acest eveniment nu vor lipsi nici firmele producătoare de medicamente din ţară şi din străinătate, participanţii interesaţi putând vizita una dintre fabricile din regiune, Magistra C&C, unde studenţii facultăţii efectuează anual stagiul de practică. De altfel, este singura facultate din ţară care a reuşit să încheie un protocol de colaborare cu firma privată, pentru ca studenţii să poată vedea în realitate care este procesul de producţie al medicamentelor.

Decanul Facultăţii de Farmacie a adus în prim plan atractivitatea crescută a instituţiei de învăţământ în rândurile elevilor români şi străini care vor să urmeze o carieră în acest domeniu. În prezent, din cei 1.150 de studenţi ai facultăţii, peste 200 sunt de altă naţionalitate.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii