Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
20:40 12 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sinteză Interviu Online cu purtătorul de cuvânt al ABADL, Cătălin Anton „500.000 de metri pătraţi de plajă se vor scoate la licitaţie, de la Năvodari până la Vama Veche"

ro

02 Mar, 2012 00:00 1291 Marime text
Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral a început pregătirea licitaţiilor pentru plajele litorale. Purtătorul de cuvânt al instituţiei, Cătălin Anton, a declarat în cadrul Interviului Online că licitaţiile „vor avea loc începând cu data de 14 martie". Astfel, până pe data de 13 martie, se vor depune ofertele, iar toţi agenţii economici interesaţi să închirieze sectoare de plaja îşi pot depune ofertele la sediul Administraţiei Bazinale.

Costineşti nu mai are plajă de închiriat

Cătălin Anton despre sectoarele de plaje supuse licitaţiei: „Avem aproximativ 500.000 mp de plajă care se vor scoate la licitaţie, începând cu Năvodari şi terminând cu Vama Veche. Practic, în aproape toate staţiunile sunt sectoare de plajă care pot fi închiriate. La Venus avem un anumit sector care nu a fost interesant. În anii anteriori, cele mai solicitate au fost sectoarele din Mamaia, Costineşti, unde la momentul de faţă nu mai avem sectoare de închiriat, Eforie, Vama Veche, acestea au fost cele mai solicitate în anii trecuţi. La polul opus sunt staţiunile din sudul litoralului, sectoare care nu reprezintă un pol de interes pentru agenţii economici. Şi anul acesta va fi licitat sectorul Olimp Nord, din zona unde nu există faleză înaltă. Cealaltă suprafaţă de plajă este plajă neturistică".

Inventarierea plajelor în vederea licitaţiilor se face anual

Cătălin Anton despre inventarierea plajelor:

„Anual se fac măsurători cadastrale pentru plaje, avem situaţia actualizată. Discutând despre această iarnă, noi facem la momentul de faţă o inventariere a tuturor plajelor şi construcţiilor hidrotehnice. Este clar că au fost afectate de fenomenele meteo extreme, şi aici discutăm de valuri de peste 10 metri. Dorim să finalizăm dosarul de calamitate până în prima decadă a lunii martie. Dosarul va fi trimis la factorii decizionali pentru finanţarea unor lucrări complexe. În paralel, continuăm lucrările specifice de pregătire a plajelor pentru sezonul estival, astfel încât toate suprafeţele de plajă să fie predate la începutul lunii aprilie către operatorii de plajă".

Cătălin Anton despre lucrările desfăşurate de ABADL: „Pe programul de reabilitare a zonei costiere, o intervenţie în zona Saturn este prevăzută în intervalul 2015 - 2020. Intervenim în primă fază în zonele cu eroziunea cea mai mare, şi aici discutăm de Mamaia, Constanţa şi Eforie Nord, unde începând din acest an vom demara reabilitarea plajelor.De asemenea, avem în lucru reabilitarea a patru faleze în Costineşti, Tuzla, Eforie şi Constanţa. Sunt lucrări complexe începute în anul 2009 şi vor fi finalizate în 2013 şi 2014. În ceea ce priveşte algele, acestea reprezintă un fenomen natural, am achiziţionat utilaje şi vom interveni să le strângem în cel mai scurt timp atunci când vor apărea".

Cine nu constituie fondul de rezervă anual, rămâne fără contract

Cătălin Anton despre contractele reziliate cu operatorii de plajă: „Avem contracte reziliate, MamaiaVII este unul dintre contractele cu suprafaţa foarte mare (de la Cleopatra şi până la Melody). Acum, pe noua lege, suprafeţele au fost redimensionate şi vor fi scoase la licitaţiile din luna martie. Rezilierea s-a făcut din cauză că operatorul nu şi-a constituit fondul de garanţie, aşa cum sunt obligaţi toţi agenţii economici s-o facă la începutul fiecărui an. Fondul trebuie să aibă o valoare de 40% din chiria anuală, în caz contrar contractele se reziliază".

Interviul integral îl puteţi citi aici .

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii