Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:49 27 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stare de vigilenta la DADL privind cresterea Dunarii

ro

11 Mar, 2010 04:36 1387 Marime text
dunarea.jpgDirecţia Apelor Dobrogea - Litoral supraveghează cursurile de apă din bazinul hidrografic aflat în aria sa de competenţă, pe sectoarele de pe Dunăre.

Astfel, la nivelul dispeceratelor Constanţa şi Tulcea de la nivelul DADL s-a impus starea de vigilenţă şi monitorizarea 24 ore din 24 a situaţiei hidrologice, precum şi pregătirea materialelor şi mijloacelor de intervenţie operativă. Potrivit reprezentanţilor DADL, în următoarele 48 de ore, tendinţa apelor Dunării pe sectorul aval Cernavodă este în uşoară creştere, la postul hidrometric Brăila, după care va urma o scădere a debitului Dunării. Comparativ cu anul 2006, când debitul Dunării la intrarea în ţară a fost de 15.860 mc/s şi au fost avariate mai multe diguri, fiind evacuaţi în jur de 10.000 de oameni, specialiştii Administraţiei Naţionale „Apele Române" estimează faptul că, până la un debit al Dunării, la intrarea în ţară, de 12.500 mc/s - 13.000 mc/s, nu există risc de inundaţii pentru populaţie şi locuinţe. Ca urmare a reactualizării avertizării hidrologice emise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, dispeceratele unităţilor teritoriale ale Apelor Române au avertizat Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă şi comitetele locale pentru situaţii de urgenţă, din arealul vizat, care, la rândul lor, au înştiinţat populaţia din zonă, asupra riscului de inundaţii.

DADL, prin sistemele de gospodărire a apelor Constanta şi Tulcea, monitorizează şi transmite zilnic situaţia către comisiile locale pentru situaţii de urgenţă. În această perioadă, toate lucrările hidrotehnice din judeţele Constanţa şi Tulcea sunt supravegheate în permanenţă. Specialiştii de la Ape au responsabilitatea să intervină urgent în cazul în care situaţia hidrologică o va impune.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii