Taxa de debranşare de la energia termică centralizată este un lux Costul gigacaloriei în această iarnă va fi de 250 de lei
Taxa de debranşare de la energia termică centralizată este un lux: Costul gigacaloriei în această iarnă vaAnunţul ministrului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Sebastian Lăzăroiu, privind eliminarea din această iarnă a subvenţiei pe gigacalorie pentru populaţie se pare că nu-i sperie pe constănţeni.
Până la această dată, RADET Constanţa a primit doar 100 de cereri de debranşare de la constănţeni, însă solicitanţii trebuie să îndeplinească toate criteriile cerute de legile în vigoare, respectiv Legea 325/2006, Legea 230/2007 şi Ordinul ANRSC 91 din 20 martie 2007.
247 de lei costul gigacaloriei în această iarnă
O dată cu eliminarea subvenţiei acordate de executiv, şi municipalitatea a anunţat că nu are de ales şi se va axa pe acordarea ajutoarelor de încălzire pentru familiile vulnerabile din punct de vedere financiar. O dată cu aceste măsuri, constănţenii vor plăti aproape 250 de lei pe gigacalorie din costul
total de producţie al CET-ului de 338,33 de lei. „Consiliul Local Constanţa va continua să acorde subvenţia în cuantum de 90,56 de lei per gigacalorie. Practic, ecuaţia costului gigacaloriei în această iarnă arată cam aşa: CET - 338,33 lei, din care 170 de lei este preţul unitar plătit de populaţie, 90,56 lei subvenţie Consiliul Local şi mai rămân cei 77,77 lei care reprezintă subvenţia Guvernului şi pe care îi vom tăia", susţine viceprimarul Constanţei, Decebal Făgădău. Un cost mediu al căldurii de apartament în această iarnă ar putea ajunge la 500 de lei pe lună, asta în cazul în care costul gigacaloriei către populaţie va rămâne neschimbat, admite reprezentantul municipalităţii.
Condiţiile pentru debranşare nu-s la îndemâna oricui
Mai întâi de toate, constănţenii care vor să se debranşeze de la sistemul centralizat de încălzire trebuie să meargă la registratura regiei de termoficare, unde vor cumpăra o cerere tipizată necesară obţinerii avizului de debranşare. Preţul unui astfel de formular este de 10,4 lei. După ce veţi scoate din buzunar bănuţii, trebuie să completaţi toate datele solicitate în anexele formularului. În caz contrar, cererea de debranşare nu va fi luată în considerare. Dacă aveţi datorii la RADET/întreţinere, cererea de debranşare va fi respinsă fără verificarea restului de documente depuse. Ca să vă puteţi debranşa aveţi nevoie de aprobare din partea Asociaţiei de Proprietari şi a vecinilor cu care are pereţi comuni. Dacă îndepliniţi toate aceste condiţii, după ce RADET emite avizul favorabil debranşării va trebui să mai scoateţi din buzunar o taxă de aproximativ 500 de lei în schimbul procesului verbal prin care se constată debranşare legală. Termenul limită pentru depunerea cererilor de deconectare totală de la instalaţiilor de încălzire a apartamentelor, respectiv caselor racordate la sistemul centralizat de alimentare cu energie termică este 15 septembrie 2011.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp