Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
11:47 04 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tribunalul Braşov a „năşit" doi „naşi" din Regionala Constanţa Şeful de tren Mohaiu şi conductorul Drăguţă, cercetaţi în libertate

ro

31 Oct, 2012 01:19 3219 Marime text
CFR_controlor.jpgTribunalul Braşov a respins propunerea de arestare preventivă a celor 35 de angajaţi ai CFR Călători, reţinuţi pentru fapte de corupţie, aceştia având însă interdicţia de a părăsi ţara pentru 30 de zile. Din aceştia fac parte şi doi angajaţi ai Regionalei CFR Constanţa- Călători: Nicu Mohaiu şi Liviu Marian Drăguţă. Potrivit sentinţei Tribunalul Braşov, cei doi trebuie să respecte pe durata măsurii obligării de a nu părăsi ţara următoarele obligaţii: să se prezinte la organele de urmărire penală sau instanţa de judecată ori de cate ori sunt chemaţi, să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori sunt chemaţi, respectiv Poliţia Constanţa.

Potrivit directorului CFR - Călători Gabriel Ţăranu, Nicu Mohaiu era şef de tren, iar Liviu Marian Drăguţă - conductor.

Reamintim că un număr de 35 din cei 43 de angajaţi CFR Călători audiaţi, luni, la Parchetul Tribunalului Braşov au fost reţinuţi şi au fost duşi, marţi dimineaţă, la Tribunalul Braşov, cu propunerea de arestare preventivă pentru luare şi dare de mită, asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni şi divulgare de informaţii. Luni, la sediul Parchetului Tribunalului Braşov au fost audiaţi 43 de angajaţi ai CFR de la regionalele Bucureşti, Braşov şi Cluj, după ce în 25 octombrie a fost audiat primul lot de 81 de persoane. Ulterior, 70 de angajaţi din primul lot au primit mandate de reţinere, însă Tribunalul Braşov a decis cercetarea acestora în libertate.

Din cercetările s-a stabilit că, pornind de la conductorii de tren şi până la revizorii de specialitate, se lucra mână în mână, în acest sens angajaţii CFR folosind un limbaj comun cu anumite elemente de argou. Transferul banilor de la conductori către superiorii lor se făcea în toaletele trenurilor, iar mai departe, la Bucureşti, banii erau predaţi prin intermediul chioşcurilor de ziare sau de băuturi răcoritoare de pe peronul Gării de Nord, unde lucrau şi rude ale angajaţilor CFR Călători. În cauză s-au înregistrat, până în acest moment al procesului, cheltuieli judiciare de peste 100.000 de lei. Cercetările au fost declanşate ca urmare a sesizării din oficiu din partea Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Braşov din cadrul Direcţiei Poliţiei Transporturi a Inspectoratului General al Poliţiei Române, vizând circa 200 de persoane. Prejudiciul în acest caz este estimat la aproximativ 200 de milioane de lei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii