Trofeul calităţii, la cea de-a X-a ediţie CCINA şi Sterk Plast SRL, în fruntea clasamentului (galerie foto)
Trofeul calităţii, la cea de-a X-a ediţie: CCINA şi Sterk Plast SRL, în fruntea clasamentului (galerie foto)În acest context, ieri, 11 societăţi constănţene au fost invitate la ediţia jubiliară a festivităţii „Trofeul calităţii", în care au fost premiate pentru activitatea depusă în domeniul creativităţii, concretizată prin solicitarea de titluri de protecţie la OSIM Bucureşti (brevete de invenţie, mărci, desene şi modele industriale). Astfel, pe locul X-a s-au clasat două societăţi: Intercom Topaz SRL şi Elion Import Export SRL. Locul IX-a a revenit Universităţii Ovidius pentru 11 cereri brevete de invenţie, iar locul al VIII-lea Primăriei Municipiului Mangalia pentru 14 cereri de înregistrare marcă. Urmează locul VII, care a revenit societăţii Ro-Credo SRL, şi locul VI-a care a fost adjudecat de societatea Rompetrol Rafinare SA. Pe poziţia a V-a s-a clasat societatea Dobrogea Grup SA, iar pe poziţia a IV - Murfatlar România SA.
Urmează pe locul al IIII-lea societatea Ostrovit SA, iar pe locul al II-lea societatea As-Plastik Rom SRL. Trofeul creativităţii a fost câştigat de societatea Sterk Plast SRL, pentru 103 cereri de înregistrare desene şi modele şi pentru 97 de certificare de înregistrări desene şi modele eliberate. Noutatea celei de-a zece ediţii a evenimentului a fost anunţată de Florin Popa, consilier DG şi coordonator naţional Centre Regionale. „Pentru că CCINA Constanţa este singura Cameră de Comerţ din ţară care organizează separat "Trofeul calităţii" de „Topul firmelor". De aceea, pentru această ideea originală şi pentru cele zece ediţii organizate, CCINA Constaţa primeşte din partea OSIM un trofeu", a declarat Florin Popa, care a înmânat trofeul directorului CCINA Constanţa, Dănuţ Jugănaru. „Mulţumim OSIM, cu care avem o colaborare frumoasă, pentru acest premiu. Credem în continuare în organizarea a astfel de evenimente, deoarece inovarea şi brevetele sunt părţi importante ale dezvoltării economiei. Din păcate sunt puţine firme din Constanţa care se ocupă de inovare. Se putea şi mai bine. Cred că dacă ne vom uni forţele, vom reuşi să facem mult mai multe în acest domeniu", a precizat Dănuţ Jugănaru.
Seminar, dedicat brevetului
După finalizarea festivităţii, a urmat seminarul „Brevetul de invenţie naţional/european - instrument necesar inovării". Tematica seminarului, susţinută de specialişti din cadrul Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci Bucureşti, a fost următoarea: „Elemente de strategie referitoare la întocmirea documentaţiei şi completării cererilor de brevet", „Documentarea pentru depunerea cererilor de brevet", „Utilizarea brevetului de invenţie în tranzacţii comerciale", „Creşterea capacităţii de CDI în contextul Uniunii Inovării - soluţii oferite mediului de afaceri şi organizaţiilor inovative". Moderatorul seminarului va fi Florin Popa, consilier DG şi coordonator naţional Centre Regionale.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp