Vrea să cumpere două terenuri de la Primăria Constanţa CERONAV a demarat procedurile pentru a deveni companie naţională
Vrea să cumpere două terenuri de la Primăria Constanţa: CERONAV a demarat procedurile pentru a deveni companieCERONAV nu este afectat de criză
Astfel, potrivit declaraţiilor directorului general, în perioada 1 ianuarie 2012 - 31 august 2012 s-a înregistrat o creştere cu aproximativ 29% a numărului de cursuri organizate de CERONAV, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Totodată, există şi o creştere a veniturilor: 18.824.000 de lei pentru perioada 1 ianuarie - 31 august 2012, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut - 16.031.000 de lei. Ovidiu Cupşa a menţionat: „CERONAV nu este afectat de criza economică, iar asta se datorează faptului că piaţa maritimă internaţională este în creştere".
Proceduri preliminare
În continuare, directorul general a explicat că reorganizarea CERONAV este rezultatul dorinţei de flexibilizare, dar şi al „nevoii de a avea o companie naţională". Din acest punct de vedere, Cupşa a explicat că în prezent se lucrează la un studiu de fezabilitate în vederea reorganizării CERONAV şi „a identificării direcţiilor de dezvoltare pe plan naţional şi internaţional". Prima etapă a studiului ar urma să fie finalizată până pe 15 septembrie. „Cel mai important punct este reorganizarea CERONAV-ului. Din cauza pieţei internaţionale, care este din ce în ce mai agresivă în acest domeniu şi datorită posibilităţii ca, la un moment dat, să se liberalizeze piaţa naţională de formare profesională în domeniu, avem nevoie de o politică mult mai flexibilă de preţuri, o politică mai flexibilă de angajări, de formare a bugetelor, de tot ceea ce înseamnă trecerea de la o instituţie bugetară la o companie naţională. Nu am stat deloc, am făcut câţiva paşi în acest sens, am realizat deja procedurile preliminare", a declarat Cupşa.
În ceea ce priveşte politica de tarifare, directorul general al CERONAV a precizat că centrul a propus o grilă de discounturi la tarife, grilă care are deja aprobarea Ministerului Transporturilor.
Formare postuniversitară de doar şase luni
Un al subiect abordat în conferinţa de presă de ieri a fost cel legat de crearea unui program de formare postuniversitară de scurtă durată, conform cerinţelor STCW de promovare la brevetul managerial. Concret, acest program ar echivala cu un master. Avantajul pentru ofiţeri ar fi acela că programul va dura doar şase luni, în loc de doi ani, atât cât durează un master. În plus, examenele ar putea fi susţinute în pauzele dintre îmbarcări.
Aprobare de la Ministerul Transporturilor pentru achiziţionarea unor terenuri
Nu mai puţin important este că, potrivit declaraţiilor lui Ovidiu Cupşa, CERONAV intenţionează să cumpere mai multe suprafeţe de teren ce aparţin domeniului privat al Primăriei Constanţa. Este vorba despre terenul pe care se află acum sediul CERONAV, precum şi despre baza de instruire şi antrenamente, de pe malul Lacului Siutghiol. „Am primit acceptul de la Ministerul Transporturilor pentru a începe negocierile cu Primăria Constanţa pentru cumpărarea acestor terenuri, parte din domeniul privat. Vom aloca în planul nostru de investiţii, anul viitor, bani şi pentru achiziţionarea acestor terenuri", a menţionat directorul general. El şi-a exprimat speranţa ca în viitoarea şedinţă a Consiliului Local Municipal Constanţa să se regăsească un proiect de hotărâre care să vizeze terenurile dorite.
Editura CERONAV
Ieri a fost anunţată şi înfiinţarea editurii CERONAV, la începutul acestei luni. Se pare că, pentru primul an de funcţionare, editura are ca obiectiv publicarea a 12 cărţi de specialitate şi a suporturilor de curs.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp