Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:06 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zilele Vinul.ro, buchet de gust şi rafinament (galerie foto)

ro

02 Apr, 2011 01:51 3927 Marime text
des_1.jpgIeri au debutat la Constanţa Zilele Vinul.ro, eveniment ce se întinde pe parcursul a două zile.

Miresme îmbietoare, culori desprinse parcă din cele mai valoroase picturi ale lumii şi gusturi care ar ispiti chiar şi pe cel mai înverşunat puritan... aşa putem descrie atmosfera în care s-a desfăşurat prima seară a evenimentului din Constanţa. Vinul, licoare iubită încă de pe vremea zeilor din Olimp, venerată şi folosită în scopuri ritualice, nu lipseşte de pe masa nimănui. Din aceatsă cauză, pasionaţii de cea pe care o putem numi cu uşurinţă o artă a vinului nu sunt puţin. Cum manifestarea etse una neobişnuită pentru Constanţa, dar mult aşteptată, personalităţile oraşului au profitat de ocazie pentru a degusta vinuri de cea mai înaltă calitate. Prefectul judeţului, Claudiu-Iorga Palaz, s-a declarat foarte încântat de organizarea acestui eveniment şi a degustat diverse soiuri aduse la Zilele vinul.ro de firmele producătoare. Alături de reprezentantul Guvernului în teritoriu au fost mai mulţi oameni de afaceri ai Constanţei, printre care Gheorghe Verioti, Grigore Comănescu, Sorin Greavu, Gheorghe Bosînceanu, Niculae Duşu, dar şi primarul localităţii Peştera, Valentin Vrabie, şi avocatul Cătălin Filişan.

IMG_8782.jpgEvenimentul are loc la Restaurantul Cafe Cafe din cadrul Hotelului Cherica (4*, Str. Stefan cel Mare nr. 4,Constanta, vizavi de Irish Pub).

Valentin Ceafalău, redactorul-şef al www.vinul.ro spune că oraşul nostru a fost ales ca gazdă a Zilele vinul.ro pentru gustul deosebit pe care constănţenii îl au pentru vin şi pentru deschiderea los către această băutură. Evident, şi în cea de-a doua zi a evenimentului vor fi numărate surprize, iar cei implicaţi în alimentaţia publică sunt aşteptaţi pentru a-şi stabili contacte şi colaborări cu producătorii licorilor aromate pe care le beau chiar şi zeii.

Manifestarea continuă seria evenimentelor lansate la Bucureşti, cea de-a III-a ediţie desfăşurându-se în premieră în Constanţa. Biletele de acces pot fi achiziţionate de la intrare, în schimbul preţului de 20 de lei, între orele 13:00 si 20:00. Fiecare vizitator va primi inclus în costul taxei de participare, pe lângă posibilitatea de a degusta vinurile expozanţilor şi un platou cu gustări asortate, precum şi un bilet la o tombolă cu premii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • X 03 Apr, 2011 18:31 Oare numai acestia exista ? Bossnceanuuu uuuuuu imi este greata, Palas oare stii cat a vrut sa Te manance?