78% dintre cetăţeni îl vor în continuare primar VIOREL BĂLAN, susţinut de localnici pentru un nou mandat
78% dintre cetăţeni îl vor în continuare primar: VIOREL BĂLAN, susţinut de localnici pentru un nou mandatViorel Bălan a intrat în cursa electorală din partea PNL. „Am decis să candidez în continuare la funcţia de primar din două motive. În primul rând, mai multe sondaje realizate, inclusiv cele ale opoziţiei, arată că 78% dintre săteni mă vor în continuare la conducerea comunei, dar din partea altui partid. În al doilea rând, am reuşit să duc la bun sfârşit în aceşti ani multe proiecte pentru dezvoltarea comunei şi mai am încă multe de făcut pentru a îmbunătăţi traiul localnicilor", a declarat primarul Viorel Bălan. Şeful autorităţii locale afirmă că nu este un împătimit al politicii. În acest sens, primarul susţine că a ales să aparţină Partidului Naţional Liberal pentru că face politica oamenilor, nu a partidelor. „Ministerele prin care derulăm proiectele au conducere PNL acum, după căderea Guvernului, iar eu, ca primar, trebuie să fiu de partea lor pentru a asigura viitorul comunei", a mărturisit primarul.
Localitatea Nicolae Bălcescu, în plină transformare
În cei patru ani de mandat, Viorel Bălan a reuşit realizarea a 35 de proiecte în localităţile Nicolae Bălcescu şi Dorobanţu. În comuna Nicolae Bălcescu, primarul a realizat lucrări de reabilitare a 26 de kilometri de drum şi a finalizat, în anul 2011, cea de-a doua etapă a lucrărilor de reparaţie a trotuarelor. De asemenea, în anul 2011, a fost definitivată construirea celor două poduri rutiere pe străzile Primăverii şi Mare. În aceeaşi localitate au fost executate lucrări de amenajare şi întreţinere a cursurilor de apă, iar sistemul de alimentare cu apă din Nicolae Bălcescu a fost îmbunătăţit prin forarea a patru puţuri. Primarul Viorel Bălan şi-a îndreptat atenţia şi către modernizarea Căminului Cultural, obiectiv finalizat în anul 2011. Modernizarea Liceului „I. C. Brătianu" din localitate a constituit şi ea o prioritate a mandatului trecut, acest obiectiv fiind realizat de primarul în funcţie prin renovarea laboratoarelor, a magaziei şi a grupurilor sanitare, dar şi prin reparaţia gardului împrejmuitor şi prin înlocuirea acoperişului unităţii şcolare.
Pentru ca elevii să-şi petreacă în mod plăcut timpul liber, pe strada Mihai Eminescu a fost realizat anul trecut un teren de sport. Să nu uităm că datorită primarului Viorel Bălan, în anul 2008, a fost construită Grădiniţa „Carusel" şi a fost amenajat locul de joacă aferent unităţii preşcolare. Şi geamia din localitate a intrat în lucrări de reparaţie, clădirea acesteia fiind renovată anul trecut. Alte câteva proiecte se află la această dată în derulare. Primarul Viorel Bălan a dispus de curând efectuarea de lucrări de extindere a grupului sanitar din cadrul „Liceului I. C. Brătianu". De asemenea, în prezent, se lucrează la construirea unei capele ortodoxe. Tot în Nicolae Bălcescu se pun bazele înfiinţării serviciului de salubrizare. Şi drumul de exploatare ce va face legătura între Nicolae Bălcescu şi satul Dorobanţu va fi finalizat anul acesta, fiind atrasă pentru construirea lui suma de 1.000.000 de euro. Să nu uităm că autoritatea locală a decis înlocuirea instalaţiilor electrice la toate imobilele aflate în administrarea Consiliului Local şi a hotărât în beneficiul întregii comunităţi să concesioneze şi să vândă locuri de teren intravilan în scopul construirii a 191 de locuinţe. Iluminatul public a fost, de asemenea, reabilitat prin suplimentarea numărului de lămpi şi prin extinderea reţelei.
Satul Dorobanţu, modernizat de autoritatea locală
În satul Dorobanţu a fost realizat, în anul 2009, sistemul de alimentare cu apă. Astăzi sunt racordaţi la reţeaua de apă potabilă 346 de abonaţi. Şi în satul Dorobanţu, la fel ca în Nicolae Bălcescu, şeful autorităţii locale a efectuat lucrări de întreţinere a drumurilor comunale, prin reabilitarea a 12 kilometri de şosea, şi a finalizat, în anul 2011, cea de-a doua etapă a lucrărilor de reparaţie a trotuarelor. Pentru elevii de la Şcoala cu clasele I-VIII s-a amenajat în incinta unităţii şcolare un teren de sport cu instalaţie nocturnă. Căminul Cultural din localitate a fost şi el modernizat. Ca şi la Nicolae Bălcescu, se află în derulare un proiect privind înfiinţarea serviciului de salubrizare. În acelaşi timp, la iniţiativa primarului Viorel Bălan, se lucrează la construirea unui biserici ortodoxe.
IAS Nicolae Bălcescu, în atenţia primarului
Şcoala şi grădiniţa din zona IAS Nicolae Bălcescu au fost modernizate în anul 2011. În aceleaşi an a fost construit şi locul de joacă de la grădiniţă. Tot anul trecut a fost amenajat un drum de exploatare ce face legătura între localitatea Nicolae Bălcescu, IAS Nicolae Bălcescu şi cariera de pe DN2A, pentru a fi evitat traficul greu.
Zece proiecte, în derulare
Zece proiecte se află în acest moment în faza de studiu de fezabilitate şi presupun construirea unei creşe la Nicolae Bălcescu, a unei pieţe agroalimentare lângă sediul Primăriei, amenajarea a cinci parcuri în comună, reabilitarea drumurilor comunale, construirea unui nou cimitir la Nicolae Bălcescu şi înfiinţarea unei anexe în incinta sediului Primăriei.
Investiţiile şi generarea de locuri de muncă, promovate în mandatul următor
La capitolul infrastructură, primarul Viorel Bălan şi-a propus în mandatul următor extinderea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în cartierul nou (zona Peco) din Nicolae Bălcescu, amenajarea sistemului de canalizare în localităţile Nicolae Bălcescu şi Dorobanţu, racordarea noului cartier de locuinţe la sistemul electric, dar şi înfiinţarea în comună a reţelei de distribuţie a gazelor naturale. Educaţia se va afla în continuare în atenţia primarului prin susţinerea financiară a elevilor din unităţilor de învăţământ care au obţinut rezultate în educaţie, sport şi alte activităţi extraşcolare. Latura spirituală a comunităţii nu va fi neglijată. La Nicolae Bălcescu va fi construită o casă mortuară, iar Biserica Ortodoxă din localitate va fi reabilitată şi consolidată. Mai mult, administraţia locală va fi modernizată prin înfiinţarea unui serviciu gospodăresc descentralizat şi prin îmbunătăţirea serviciului de pază comunală, în vederea reducerii infracţiunilor. Solidaritatea socială, manifestată în prezent prin acordarea a numeroase ajutoare financiare, continuă la nivelul comunei. Tinerii care se căsătoresc vor primi suma de 600 de lei. Persoanele tinere vor fi încurajate să-şi înfiinţeze microferme zootehnice prin darea în folosinţă în mod gratuit a terenului din zona Siloz. De asemenea, primarul Viorel Bălan va atrage investitori în comună prin înfiinţarea unei staţii de biogaz în Dorobanţu, prin crearea unei ferme zootehnice şi prin achiziţionarea de teren pentru mărirea suprafeţei de păşune. Toate aceste lucrări vor contribui, potrivit primarului Viorel Bălan, la dezvoltarea localităţii şi la generarea de noi locuri de muncă.
Are alături o echipă formată din 16 consilieri locali
Primarul Viorel Bălan mizează pe o echipă tânără şi ambiţioasă, formată din 16 persoane. Iată numele candidaţilor la Consiliul Local care s-au alăturat primarului din dorinţa de a continua proiectele privind dezvoltarea localităţii: Nicolae Ciocănete, Emilia Cîrjan, Ion Văcăreanu, Cristian Vlad, Aurelian Drogeanu, Marius Adrian Albu, Iulian Hanu, Evanita Albu, Cătălin Lungu, Robert-Valentin Creţu, Tatiana Stoica, Florentin Petcu, Costel Poţincu, Ion Barna, Vasile Dumitraşcu şi Constantin Puşcaşu.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp