98,05% - cel mai mare scor, 32,71 - cel mai mic Cu cât au câştigat cei 70 de primari din judeţ alegerile din 10 iunie
98,05% - cel mai mare scor, 32,71 - cel mai mic:Cu cât au câştigat cei 70 de primari din judeţ alegerile dinPrimarul municipiului Constanţa, ajuns acum la cel de-al patrulea mandat la conducerea municipalităţii, a înregistrat un scor de 62,76%. Amintim că Mazăre a candidat pentru mandatul de edil-şef din partea USL.
Şeful administraţiei publice locale din Medgidia, liberalul Marian Iordache, a fost reconfirmat în funcţia de primar cu 55,03% din voturile valabil exprimate. Iordache a candidat pentru al doilea mandat de edil-şef din partea USL.
Câştigătorul alegerilor din Băneasa, liberalul Ion Marin, a obţinut, în contextul scrutinului din 10 iunie, doar 32,71% din sufragii. Chiar şi aşa însă, candidatul PNL la Primăria Băneasa e noul gospodar-şef.
La conducerea Primăriei oraşului Cernavodă a revenit fostul primar liberal. Candidatul PNL, Gheorghe Hânsă, o fost votat de 40,02% dintre cetăţenii cu drept de vot care s-au prezentat la urne. PSD a pierdut astfel primăria unuia dintre oraşele importante din judeţul Constanţa.
Social-democratul Ion Ovidiu Brăiloiu a câştigat detaşat un nou mandat la şefia administraţiei publice locale din Eforie. Fost candidat USL, actual primar aflat la al treilea mandat, Brăiloiu a înregistrat un procent de 53,33%.
La conducerea administraţiei locale din Hârşova a fost reconfirmat Tudorel Nădrag, fost primar PDL, actual PSD. Nădrag a obţinut 44,46% din voturile valabil exprimate în alegerile din iunie.
Localitatea Murfatlar are un primar nou. Valentin Saghiu, fost candidat PSD la mandatul de edil-şef, a fost votat de 34,05% dintre alegătorii prezenţi la urne.
Nicolae Matei, fost aspirant PSD la mandatul de edil-şef al oraşului Năvodari, a fost reconfirmat în funcţie, cu un procent ridicat, respectiv 70,92%.
Primarul oraşului Negru Vodă, Ion Nicolin (PSD), a câştigat un nou mandat la conducerea administraţiei locale, cu 41,40%. Nicolin a avut oarecare emoţii la scrutinul din 10 iunie, căci următorul clasat dintre contracandidaţii săi a obţinut 40,58% din sufragii.
Noul edil şef al localităţii Ovidiu, George Scupra, a candidat la alegerile locale din partea PSD. Scupra a câştigat mandatul de primar cu 33,95% din sufragii.
Pentru Primăria Techirghiol au candidat doar trei aspiranţi. Liberalul Adrian Stan (USL) a câştigat însă detaşat, cu un procent de 78,54%.
Unul dintre cele mai mari scoruri înregistrate de un candidat, actual primar în judeţul Constanţa, este cel al lui Mugur Mitrana, reconfirmat la şefia administraţiei publice locale a comunei 23 August. Mitrana a candidat din partea USL şi a obţinut 91,29% din voturile valabil exprimate.
Democrat-liberalul Anton Burcea a câştigat al doilea mandat de primar în comuna Adamclisi. Burcea a fost ales de 44,23% dintre cetăţenii cu drept de vot prezenţi la urne.
Şi primarul din comuna Agigea a câştigat un nou mandat cu un scor foarte ridicat. Cristian Cîrjaliu a candidat din partea PSD şi a obţinut un procent de 81,27%.
La Albeşti, fostul primar PDL, actual PNL, a fost reconfirmat în funcţie. Gheorghe Moldovan a fost ales de 60,13% dintre cetăţenii care s-au prezentat la urne pe 10 iunie.
Gheorghe Topalu, gospodarul-şef din comuna Aliman, fost candidat USL, a obţinut un procent de 59,91% la alegerile locale 2012.
În comuna Amzacea, primarul a câştigat mandatul obţinând 68,88% din voturile valabil exprimate. Constantin Radu a candidat pentru conducerea administraţiei locale din partea USL.
Tot un procent foarte mare a înregistrat la scrutinul din 10 iunie şi gospodarul-şef al comunei Bărăganu, Titu Neague, anume 88,70%. El a candidat la mandatul de primar din partea USL.
Şeful administraţiei publice locale din Castelu, democrat-liberalul Nicolae Anghel, a fost reconfirmat în funcţie cu 51,78% din voturile valabil exprimate.
Candidatul USL pentru Primăria Cerchezu, actualul primar Ion Constantinescu, a înregistrat un scor de 82,48%.
În comuna Chirnogeni, Gheorghe Manta a fost reconfirmat în funcţie. Fost candidat USL, Manta a obţinut 78,85% dintre sufragii.
Tudorel Gurgu (PDL) a reuşit să-l „detroneze" pe Ioan Suciu de la conducerea administraţiei locale din Ciobanu, câştigând mandatul de primar cu 49,07% din sufragii.
La Ciocârlia, primarul Traian Dragomir (PSD) a fost reconfirmat în funcţie, cu un procent de 52,92%.
Şi primarul comunei Cobadin, Cristian Telehoi, a câştigat un nou mandat, obţinând un scor de 75,38% din voturile valabil exprimate.
Liberalul Gheorghe Alexa a fost ales în funcţia de primar al comunei Cogealac de 35,23% dintre cetăţenii care s-au prezentat la vot.
Ion Adam, primarul localităţii Comana, a fost, de asemenea, reconfirmat în funcţie. Fost candidat USL, Adam a reuşit să obţină 72,88% din sufragii.
Marian Gălbinaşu a candidat din partea PNL pentru un nou mandat de primar al comunei Corbu, reuşind să câştige cu 53,70% din voturile valabil exprimate.
Traian Cristea (PNL) începe al patrulea mandat la conducerea administraţiei locale Costineşti. El a fost votat de 41,27% din cetăţenii prezenţi la urne.
Gheorghe Frigioi (USL), gospodarul-şef din comuna Crucea, a câştigat detaşat scrutinul din 10 iunie, cu 84,43%.
Mariana Gâju (USL) a fost reconfirmată la şefia administraţiei locale din Cumpăna, obţinând un nou mandat de primar cu 79,28% din sufragii.
Democrat-liberalul Niculae Horneţ l-a învins pe contracandidatul USL în cursa pentru Primăria Cuza Vodă, înregistrând un procent de 52,29%.
Marian Dan (PSD) este câştigătorul alegerilor locale din comune Deleni, cu un scor de 54,56%.
Surpriză la Dobromir! Fostul primar social-democrat, Iusein Visel, a fost învins de candidatul PDL, Eugen Iliescu. Acesta din urmă a scos un scor de 52,25%.
La Dumbrăveni a fost reconfirmat în funcţia de primar Gheorghe Cenuşă (PSD), cu 62,14%.
Liberalii au câştigat comuna Fântânele mergând pe mâna lui Gheorghe Popescu. El a obţinut 61,02% din voturile valabil exprimate.
Procentul record din judeţul Constanţa s-a înregistrat în comuna Gârliciu, acolo unde candidatul USL, Constantin Cinpoiaşu, a obţinut 98,05%.
Primăria Ghindăreşti a fost adjudecată de candidatul USL, Adrian Vartolomei, cu 40,58%.
Gabriela Iacobici (PSD) a fost reconfirmată în funcţia de primar al comunei Grădina, cu 48,02% din sufragii.
Gigel Sava (USL) a câştigat Primăria Horia, fiind votat de 52,36% dintre cetăţenii cu drept de vot prezenţi la urne.
După 19 ani la conducerea administraţiei locale din Independenţa, Cristea Gâscan (USL), a reuşit să câştige un nou mandat, cu un procent de 51,17%.
Dumitru Nedea, fost democrat-liberal, actual social-democrat, şi-a adjudecat Primăria Ion Corvin, cu 54,10% din voturile valabil exprimate.
Ioan Herdean (USL) câştigă un nou mandat la Primăria Istria, cu 60,58% din sufragii.
Şi Nicolae Iustin Udrea (USL) obţine un nou mandat la şefia administraţiei locale Limanu, cu un procent de 53,54%.
Florin Onescu (USL) a câştigat detaşat Primăria Limanu, cu un scor de 74,24% din voturile alegătorilor prezenţi la urne pe 10 iunie.
Şi Dumitru Chiru (USL) a fost reconfirmat în funcţia de gospodar-şef al comunei Lumina, cu 71,63% din voturile valabil exprimate.
În Mereni, fotoliul de primar a fost adjudecat tot de Gheorghe Chiriac (USL), cu un scor de 51,58%.
Primăria Mihai Viteazu a fost câştigată detaşat de liberalul Gheorghe Grameni (USL), care a înregistrat un procent de 78,72%.
Ancuţa Belu, fost candidat PNL, l-a „detronat" pe social-democratul Valer Iosif Mureşan de la conducerea Primăriei Mihail Kogălniceanu, câştigând şefia administraţiei locale cu 48,57% din sufragii.
Primăria Mircea Vodă a fost câştigată tot de social-democratul Dumitru Dedu, cu 39,55%.
Mandatul de primar al comunei Nicolae Bălcescu a fost obţinut de liberalul Viorel Bălan, cu un procent de 60,42%.
În localitatea Oltina, Primăria a fost câştigată de liberalul Gheorghe Chirciu, cu un procent de 47,43%.
Mandatul de primar al localităţii Ostrov a fost obţinut tot de Niculae Dragomir (USL), cu un scor de 66,51%.
Şi primarul comunei Pantelimon a fost reconfirmat în funcţie. Vasile Neicu (USL) a obţinut 62,60% din sufragii.
Liberalul Lili Pîslaru a câştigat Primăria Pecineaga cu un procent de 39,05%.
Singurul candidat independent care a câştigat (deocamdată) alegerile din 10 iunie este Valentin Vrabie, care şi-a adjudecat mandatul de primar cu 92,84%.
Democrat-liberalul Vasile Delicoti a fost reconfirmat la conducerea administraţiei publice Poarta Albă, câştigând alegerile cu 71,72%.
Şi Neamţu Mihalache a obţinut un nou mandat de primar al comunei Rasova, cu un procent de 83,12% din voturile valabil exprimate.
Liberalul Ion Oprea rămâne la conducerea Primăriei Săcele, după ce, la alegerile din 10 iunie, a obţinut 55,52% din sufragii.
Comuna Saligny are un nou gospodar-şef, în persoana lui Ion Beiu, fost candidat USL, care a înregistrat un scor de 59,29%.
UNPR a câştigat o primărie în judeţul Constanţa, anume Primăria Saraiu, condusă acum de Dorinela Irimia, care, la scrutinul din 10 iunie, a fost votată de 62,52% dintre cetăţenii prezenţi la urne.
În comuna Seimeni primar rămâne Lucian Blaj (USL), câştigător al alegerilor cu un procent de 53,39%.
Primăria comunei Siliştea va fi condusă de Mihai Soare (USL), care, la scrutinul din 10 iunie, a obţinut un scor de 74,87%.
Ţărănistul Dumitru Dragu a câştigat Primăria Târguşor, reuşind să obţină 48,83% din voturile alegătorilor prezenţi la urne.
În localitatea Topalu, gospodar-şef rămâne Gheorghe Murat (PSD), câştigător al alegerilor cu un procent de 58,94%.
Gheorghe Stelian (USL) rămâne la conducerea administraţiei locale din Topraisar, reconfirmat în funcţie de 75% dintre cetăţenii care au votat pe 10 iunie.
Şi Lucian Chitic, fost ecologist, actual social-democrat, dar candidat USL la alegerile locale, îşi păstrează mandatul de primar al comunei Tortoman. El a obţinut 61,04% din voturi.
La fel, Constantin Micu (USL) a fost reconfirmat în funcţia de gospodar-şef al comunei Tuzla, cu un procent de 45,18%.
Şefia administraţiei publice locale din Valu lui Traian a fost câştigată de Florin Mitroi (PNL), cu un scor de 78,10%.
Nu în ultimul rând, Primăria comunei Vulturu a fost adjudecată de fostul ţărănist Eugen Marius Berbec (USL), care a obţinut 93,84% din sufragii.
Menţionăm că, potrivit rezultatelor BEC, câştigătorul alegerilor din Mangalia nu figurează în centralizarea naţională, dat fiind faptul că scrutinul din Mangalia a fost anulat, fiind programat din nou pe 24 iunie.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp