Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:45 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consilierii judeţeni decid căror primării repartizează fonduri

ro

17 Dec, 2012 03:50 1489 Marime text
cjc_sedinta_cjc_.jpgConsiliul Judeţean Constanţa se reuneşte în şedinţă ordinară, joi, 20 decembrie, de la ora 11.00, în Aula Mare a Bibliotecii Judeţene „I.N. Roman".

Pe ordinea de zi sunt înscrise 38 de proiecte de hotărâre. Primele patru proiecte sunt poate cele mai aşteptate. Două dintre ele privesc constatarea încetării mandatelor de consilieri judeţeni deţinute de Mircea Titus Dobre şi Radu Babuş, care au câştigat alegerile parlamentare şi, pe cale de consecinţă, îşi vor muta activitatea în Parlament. Următoarele două fac referire la validarea a două noi mandate de consilieri judeţeni pentru a putea fi suplinită plecarea celor doi, a lui Radu Babuş şi a lui Mircea Titus Dobre. De asemenea, multe dintre proiecte privesc rectificarea bugetelor instituţiilor subordonate CJC. Totodată, şi-n cadrul acestei şedinţe ordinare, preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu a iniţiat un proiect privind repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a procentului de 20% din sume defalcate din cota de 18,5% din impozitul pe venit pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală şi a proiectelor de infrastructură pe anul 2012. Rămâne de văzut pentru ce va primi fiecare primărie în parte banii, dar şi care vor fi autorităţile locale norocoase, ştiut fiind că a devenit o practică ca aceşti bani să se îndrepte către primăriile cu primari PSD, mai precis cu primari care au aceeaşi culoare politică cu a liderului CJC, Nicuşor Constantinescu.

În privinţa restaurării Cetăţii Capidava se fac noi paşi. În şedinţa de joi a Consiliului Judeţean se va dezbate un proiect de hotărâre privind aprobarea documentaţiei tehnico-economice pentru proiectul „Restaurarea, consolidarea, protecţia, conservarea şi punerea în valoare a sitului arheologic Cetatea Capidava".

Ultimele proiecte propun consilierilor judeţene acordarea de ajutoare financiare pentru 13 familii.

Nu în ultimul rând, la punctul 25 se va dezbate proiectul de hotărâre privind aprobarea rectificării bugetului judeţean pe anul 2012. Tot pe ordinea de zi regăsim şi proiectul de hotărâre privind aprobarea modificărilor legate de bugetul şi cheltuielile aferente implementării proiectului „Centrul multifuncţional educativ pentru tineret".

Sunt înscrise pentru dezbatere şi două proiecte referitoare la aprobarea Contractului colectiv de muncă al angajaţilor din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Judeţean Constanţa şi al angajaţilor din cadrul Direcţiei Publice Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii