Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:59 26 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Diplome de excelenţă pentru vârstnicii oraşului Ediţia a zecea a Zilelor Oraşului Techirghiol, un succes garantat

ro

29 Aug, 2011 00:00 1971 Marime text
Techirghiol.jpgTot week-end-ul ce a trecut, locuitorii oraşului Techirghiol, dar şi turiştii, au avut parte de trei zile de distracţie, una mai deosebită decât alta.

Acţiunile organizate în cadrul acestui eveniment fac parte din proiectul „Să redescoperim Techirghiolul" prin care se derulează trei mari evenimente pentru oraş, pe parcursul a 22 de luni. În 2011, Zilele oraşului au marcat şi aniversarea a 112 ani de când au fost făcute primele analize pentru a demonstra beneficiile medicale ale zonei şi lacului Techirghiol.

Evenimentele dedicate Zilelor Oraşului au debutat cu o şedinţă festivă a Consiliului Local în cadrul căreia, cu mare pompă, primarul Adrian Stan a acordat diplome de excelenţă, dar şi premii constând în bani, pentru veteranii oraşului, cei care au împlinit vârste peste 85 de ani, deportaţii politici, dar şi cei are au 50 de ani de căsnicie. Vineri după-amiaza, peste 200 de bătrâni din toate categoriile amintite au fost prezenţi în incinta Teatrului de Vară din Techirghiol pentru a primi din mâna primarului această diplomă. O iniţiativă de apreciat, probabil singulară în judeţ şi nu numai, aparţinând primarului Adrian Stan a fost aceea prin care şi foştii primari, viceprimari, consilieri locali şi secretari ai oraşului din 1981 încoace, care au primit şi ei diplome de excelenţă. Aceleaşi diplome de excelenţă le-au primit şi consulul onorific al Italiei la Alba Iulia, Gianfranco Fracarolo, dar şi preşedintele Fundaţiei Bert cu sediul în Olanda, Nicolaas de Borst, care are în grijă centrul Roterdam din Techirghiol unde se află copiii fără părinţi din oraş. Şi coordonatorii ansamblului de dansuri autentice greceşti din localitate au primit aceleaşi titluri de excelenţă. De remarcat este faptul că, la eveniment, ansamblul format din peste 30 de tineri, îmbrăcaţi tradiţional aşa cum se poată în patru regiuni, ai căror părinţi au trăit sau încă mai trăiesc în Grecia, au oferit o reprezentaţie de zile mari celor prezenţi.

Primarul Adrian Stan a dat citire şi răspunsului dat de secretariatul Casei Regale a României la scrisoarea înaintată de autorităţile locale în vederea acordării titlului de cetăţean de onoare al oraşului Regelui Mihai al României, Majestatea Sa neputând fi prezent la ceremonie, fiind plecat din ţară. „Ne-a promis că va primi acest titlu cu ocazia împlinirii vârstei de 90 de ani, ori la o dată pe care o vom stabili împreună, de comun acord", a declarat primarul. De asemenea, un alt cetăţean de onoare al oraşului, Patriarhul României, Daniel a primit un teren de 456 metri pătraţi, teren pe care îl va dona în vederea construirii unui centru pentru tinerii ortodocşi.

Lupte tătăreşti şi concurs de lupte în nămol

Cea de-a doua zi a debutat cu un atelier de artă în aer liber, pe faleză, la care a participat şi o artistă din Olanda, urmat de o expoziţie de pictură, dar şi de o lansare de carte a scriitorului Iulian Talianu. La finalul zilei, credincioşii au putut asista la parastasul părintelui Arsenie Papacioc, oficiat chiar de Patriarhul Daniel. Începând cu ora 19.00, s-a dat startul distracţiei, pe scenă urcând mai multe formaţii. Vedeta serii a fost cântăreţul Mircea Vintilă. Ieri, pe faleză, au avut loc demonstraţii de lupte în nămol, urmate de un concurs de înot pe lac. Au urmat mai apoi o serie de lupte tătăreşti tradiţionale fiind precedate de un concert în aer liber al trupelor Rustic, Varză şi Spitalul de Urgenţă şi al soliştilor Mihai Constatinescu, Ileana Ciuculete şi Kristine. Seara s-a încheiat cu un spectaculos foc de artificii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii