Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:01 26 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul primar al Hârşovei, în declin. Şi-a radiat firmele

ro

06 Aug, 2011 00:00 1617 Marime text
Chirita_firme_Ionel_Chirita.jpgDeciziile de radiere a două dintre firmele pe care fostul edil al Hârşovei până în anul 2008, Ionel Chiriţă, le are, SC Servicii Locale SRL şi SC Management Public SRL, au fost publicate zilele trecute în Monitorul Oficial al României.

Aşa cum arată datele Monitorului Oficial, motivele care au stat la baza radierii acestor două societăţi fac referire la dizolvare, decizia instanţei potrivit căreia administratorul Ionel Chiriţă i-a solicitat ştergerea firmei fiind executorie de drept. Fostul primar al oraşului ne-a spus că a luat această decizie pentru că pe niciuna din cele două firme nu s-a avut vreodată activitate şi nu îşi mai aveau rostul. „Le-am deschis pe amândouă în 2008, imediat după ce am pierdut alegerile, am vrut să mă reorientez, de la public la privat. Ambele sunt suspendate de mai bine de doi ani, iar termenul limită până la care o firmă poate rămâne dizolvată este de trei ani, trebuia să le radiez", spune Chiriţă.

Ambele firme funcţionau la aceeaşi adresă, strada Revoluţiei nr. 20, aveau zero cifră de afaceri şi niciun salariat.

SC Management Public SRL a fost înregistrată în iunie 2008 şi, la acel moment, îi avea ca fondatori pe soţii Chiriţă, Ionel şi Nicoleta, administrator fiind fostul edil. Firma avea ca obiect „activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management".

Cealaltă societate este relativ mai veche, din 2002, la acel moment avea altă denumire, SC Turism Montan SRL, din satul Ceahlău, comuna Ceahlău nr. 102, judeţul Neamţ şi avea alt obiect de activitate, „mijloace de cazare de scurtă durată, pensiune turistică". Ulterior, în iunie 2008, firma şi-a schimbat denumirea, sediul - cel de la Ceahlău fiind închis, dar şi obiectul, acesta devenind „întreţinere peisagistică". De asemenea a fost închis fiind totodată deschis şi un nou punct de lucru, tot în Hârşova, strada Vadului, nr. 36, obiectul de activitate fiind completat cu „Lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale, lucrări de instalaţii electrice, activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii