Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
17:37 06 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nu mai este primarul singurul iniţiator de proiecte Misteriosul împrumut al Consiliului Local Constanţa de 64.500.000 lei

ro

27 Jan, 2012 00:00 2538 Marime text
consiliullocal-sedintadeconsiliulocal.jpgConsilierii locali municipali constănţeni se reunesc luni, în şedinţa ordinară a lunii ianuarie. Pe ordinea de zi au fost înscrise 62 de proiecte de hotărâre, dintre care o bună parte se referă la planuri de urbanism zonal.

Câteva proiecte se anunţă a fi interesante, iar din categoria aceasta fac parte proiectul privind aprobarea bugetului municipal pe anul 2012, dar şi iniţiative legate de Zona Metropolitană Constanţa. Este vorba de proiectul cu numărul 14, „privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii «Reabilitare şi modernizare iluminat public în unele localităţi ale Zonei Metropolitane Constanţa», etapa Studiu de Fezabilitate", precum şi de iniţiativa cu numărul 16, care prevede „aprobarea proiectului «Reabilitarea şi modernizarea iluminatului public în unele localităţi ale Zonei Metropolitane Constanţa» şi a cheltuielilor legate de proiect în vederea finanţării acestuia în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013".

Alte două proiecte ce vor fi dezbătute luni se referă la Pasajul Filimon Sârbu, şi anume: „aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii «Creşterea accesabilităţii Portului Constanţa prin reabilitarea Pasajului Filimon Sârbu», etapa Documentaţie de Avizare a Lucrărilor de Intervenţie" şi „«Creşterea accesabilităţii Portului Constanţa prin reabilitarea Pasajului Filimon Sârbu» şi a cheltuielilor legate de proiect în vederea finanţării acestuia în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013".

Un proiect aparte pare a fi cel de la punctul 8, care prevede „aprobarea unei finanţări rambursabile interne în valoare de 64.500.000 de lei". Pentru ce va fi făcut acest împrumut şi care sunt „actorii" implicaţi... rămâne de văzut şi asta pentru că, în buna tradiţie a administraţiei locale, proiectele ce vor fi dezbătute în şedinţă nu au fost încă publicate pe site-ul Primăriei. Deocamdată este un mister.

Proiectul cu numărul 11 se referă la „aprobarea reţelei şcolare a unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat şi particular din municipiul Constanţa pentru anul şcolar 2012-2013", iar iniţiatorul său este Răducu Popescu. Ei bine, se pare că, cel puţin în ceea ce priveşte şedinţa de luni, primarul Radu Mazăre nu a mai pus monopol pe proiecte, în calitate de iniţiator, de această dată iniţiatori fiind şi consilierul Răducu Popescu, dar şi viceprimarul Decebal Făgădău.

Acesta din urmă semnează şi proiectul cu numărul 26 de pe ordinea de zi, care presupune „atribuirea în proprietate a terenului în suprafaţă de 2.722 mp, situat în staţiunea Mamaia, careu 4, lot 4, către SC NITALEXIL SRL, conform Deciziei civile nr. 345/2011 definitivă şi irevocabilă a Tribunalului Constanţa". Nitalexil este una dintre firmele deloc străine administraţiei locale. Cunoscută ca investitor imobiliar, SC Nitalexil SRL are sediul pe bulevardul Aurel Vlaicu nr. 264, în Complexul Sportiv Badea Cârţan, acolo unde „sălăşluiesc" mai multe afaceri care au legături cu administraţia locală. Asociaţi în firmă sunt Marin Radu şi SC Seaside Estate Company SRL, aceasta din urmă „colocatară" în acelaşi complex sportiv. Administratorul Seaside Estate Company este Adrian Mihai Mînăstireanu, directorul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, un apropiat al primarului Mazăre. Seaside Estate Company şi Nitalexul deţin împreună SC Principa S.N., un business al cărui administrator este Alexandru Florian Ilie, fostul şef de cabinet al senatorului Alexandru Mazăre, fratele edilului-şef.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii