S-a inaugurat primul proiect la Albeşti Primarul Moldovan - „Primul proiect este ca şi primul copil, îl iubeşti cel mai mult" (galerie foto)
S-a inaugurat primul proiect la Albeşti: Primarul Moldovan - „Primul proiect este ca şi primul copil, îl iubeştiAmplasamentul dat în folosinţă oficial ieri şi de care se vor bucura toţi cei 100 de copii care învaţă la şcoala din sat face parte dintr-un proiect integrat, în cadrul căruia va fi ridicată şi o şcoală cu şase clase, cu toate dependinţele necesare unei instituţii de învăţământ de nivel european.
Aflat la primul mandat de primar în fruntea comunei, cu toată truda sa, primarul Moldovan nu a avut parte în ultimii ani de mulţi bani şi atenţie pentru investiţii în comună din partea administraţiei judeţene. De aceea şi prima lucrare finalizată cu multă muncă, la trei ani de la începerea mandatului, a avut nevoie a fi sărbătorită aşa cum se cuvine de toţi cei care au contribuit la realizarea ei. „Primul proiect este ca şi primul copil, îl iubeşti cel mai mult, ai mare grijă de el", a spus primarul, care a adăugat şi faptul că a avut parte de sprijinul tuturor celor care au răspuns ieri invitaţiei la eveniment, în ciuda vremii urâte: prefectul Palaz, deputaţii Chirilă şi Iorguş, dar şi inspectorul general al ISJ, Aliss Andreescu. Primarului i s-a alăturat şi alţi colegi primari din tot judeţul: Vasile Delicotti - Poarta Albă, Mugur Mitrana - 23 August, Viorel Bălan şi Nicolae Ciocănete - primarul şi viceprimarul de la Nicolae Bălcescu, Traian Cristea - Costineşti, Gheorghe Cojocaru - Murfatlar.
De altfel, şi primarul a pregătit evenimentul cum se cuvine, tradiţional româneşte şi creştineşte: oaspeţii au fost aşteptaţi cu pâine şi sare, înmânate de doi tineri din comună îmbrăcaţi în costume populare, iar patru preoţi au oficiat o slujbă de binecuvântare a spaţiului unde elevii se vor recrea. Panglica de inaugurare a fost tăiată de toţi cei care au contribuit la demersul de finalizare a investiţiei: primarul, prefectul, cei doi deputaţi, dar şi inspectorul general al ISJ.
Şcoala de lângă terenul de sport va fi demolată
Lucrările la terenul de sport au început după încheierea anul şcolar precedent, în iunie, şi au fost finalizate pe 1 octombrie. Banii pentru această investiţie, aproximativ 300.000 de lei, provin de la Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, iar lucrarea a fost atribuită direct. Terenul de sport a fost realizat de SC Toporaşul Verde SRL, firmă care a realizat numeroase lucrări prin tot judeţul. Terenul are o întindere totală de 42/25 metri, suprafaţa de joc fiind de 40/22 metri, este împrejmuit, asfaltat, cu covor sintetic de joc şi dotat corespunzător
Aşa cum preciza primarul Moldovan, lângă terenul de sport se va ridica, până la începutul anului viitor, o şcoală nouă realizată la standarde europene şi care va acoperi necesităţile comunei. Vechea şcoală, care atinsese centenarul, aflată acum în paragină, va fi demolată pe cheltuiala Primăriei, iar în locul ei va fi ridicată noua clădire. Momentan, cei 100 de copii învaţă în câteva săli dintr-o clădire apropiată, adaptată la necesităţi. Aliss Andreescu i-a asigurat pe părinţii copiilor prezenţi la inaugurare că, după finalizarea lucrării, toate sălile de clasă vor fi mobilate şi dotate corespunzător. Primarul nu a uitat să le spună localnicilor prezenţi că în localitate, în perioada următoare, vor demara mai multe proiecte, precum realizarea unui număr de 30 de kilometri de asfalt în toate satele comunei, dar şi a sistemului de canalizare. „Sper să le pot duce la bun sfârşit până la finalul mandatului", a conchis primarul.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp