Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:27 28 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Saghiu „Am făcut alianţa cu PNL-ul"

ro

03 Jul, 2012 01:00 2550 Marime text
Murfatlar-ValentinSaghiusursafotofacebook.jpgÎn urma şedinţei de constituire a Consiliului Local organizate vineri fără succes şi după un week-end de negocieri între PDL, PNL şi PSD, consilierii locali de la Murfatlar au ales ieri noul viceprimar al oraşului, în persoana lui Sali Serdai.

Tot ieri a depus jurământul primarul Valentin Saghiu, care în data de 10 iunie a fost votat de 34,05% dintre alegătorii prezenţi la urne. Saghiu a depus jurământul în faţa noului Consiliu Local Murfatlar, parţial validat şi format din următorii consilieri locali: de la PSD - Nicolae Crivineanu, Aurel Cătălin Agache, Alexandru Cosma în locul lui Mihai Pechiu, care s-a retras, Dumitru Oiţă şi Ilie Ionescu, de la liberali - Sali Serdai în locul lui Ion Vlădoi, care a renunţat la funcţia de consilier local, Rodica Paraschiv, Cornel Ştefan, Mariica Dimitrova Frunză şi Costică Condurache, de la PDL - Gheorghe Cojocaru şi Ion Anton, Mustafa Belghin de la UDTMR şi Remzi Bolat de la PP-DD. Candidaturile membrilor PDL Despina Turică şi Georgică Zamoşteanu nu au fost validate întrucât aceştia nu au fost prezenţi la şedinţă, urmând ca cei doi să fie votaţi într-o şedinţă ulterioară. Cu unanimitate de voturi, noul CL Murfatlar a decis ca Sali Serdai să fie ales viceprimar al comunei Murfatlar. Acesta este membru PNL de aproape opt ani de zile. Cu privire la numirea viceprimarului, şeful autorităţii locale, Valentin Saghiu, a menţionat că acesta a fost ales în urma unei alianţe încheiate între PSD şi PNL. Amintim că vineri, la prima şedinţă de constituire a noului Consiliul Local, PDL şi PNL susţineau candidatura fostului primar, democrat-liberalul Gheorghe Cojocaru, pentru funcţia de viceprimar, iar PSD-ul îl propunea pe social-democratul Nicolae Crivineanu, de asemenea fost primar al oraşului. Neînţelegerile pe tema validării consilierilor locali şi a alegerii viceprimarului au fost motivele pentru care şedinţa de constituire a noului CL Murfatlar programată vineri s-a amânat.

„Consiliul Local este tânăr şi cu chef de muncă"

Primarul este mulţumit de noua structură a Consiliului Local, întrucât impresia lăsată ieri de consilierii locali a fost aceea că ei sunt pregătiţi de muncă şi nerăbdători să asiste la schimbările pe care le va aduce noua administraţie locală. „Consiliul Local este tânăr şi cu chef de muncă", a apreciat primarul Valentin Saghiu. Şeful autorităţii locale a precizat că timp de o lună de zile nu va semna niciun act în Primărie, susţinând că în acest interval de timp vor fi luate la verificat toate contractele şi plăţile făcute de fosta administraţie. Primarul a explicat că programele europene în curs de derulare nu vor suferi de pe urma acestei verificări, proiectele de finanţare urmând a fi sprijinite să se finalizeze sau să treacă cu bine într-o etapă următoare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii