Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
20:34 12 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fonduri si investitii straine pentru orasul Constanta

ro

02 Aug, 2003 00:00 1246 Marime text

Ambasadorul Danemarcei si reprezentantul concernului Maersk Sealand s-au intalnit cu oficialitatile locale

Pe langa faptul ca va face demersuri si va sprijini deschiderea negocierilor pentru alocarea de fonduri prin programe ale Uniunii Europene si ale Bancii Mondiale, Erik Bom va purta discutii si despre posibilitatile de investitii

Ambasadorul Danemarcei la Bucuresti, Erik Bom, si directorul general al Maersk Romania s-au aflat, ieri, intr-o scurta vizita la Constanta. In program s-a aflat si o intalnire cu oficialitatile locale. Dupa intrevederea cu primarul municipiului, Radu Mazare, oficialul danez a declarat ca va face demersuri si va sprijini deschiderea negocierilor pentru alocarea de fonduri prin programe ale Uniunii Europene si ale Bancii Mondiale pentru orasul Constanta. Bom s-a aratat impresionat de proiectele din turismul local, dar si de atmosfera politica din cadrul Consiliului Local Constanta. Ambasadorul a afirmat ca i s-a prezentat proiectul de refacere a autostrazii Bucuresti -Constanta, obiectiv pe care, personal, il considera foarte important pentru revigorarea economiei si a mediului de afaceri autohton. "Realizarea cat mai rapida a conexiunii intre Constanta si capitala ar conduce vizibil si la cresterea numarului de turisti care aleg sa-si petreaca vacanta pe litoral", a conchis ambasadorul Danemarcei. La randul sau, primarul Radu Mazare s-a declarat multumit de rezultatele discutiei purtate cu Bom in urma cu doi ani, cand se perfecta ceea ce urma sa devina cea mai mare investitie din port - Terminalul de Containere, realizat de Maersk Romania SRL, membra a concernului Maersk Sealand, cel mai mare transportator de containere din lume.

Climat prielnic pentru afaceri

In cursul intalnirii sale cu prefectul, ambasadorul Erik Bom a spus ca intentioneaza sa intre intr-o colaborare mai stransa cu Prefectura si Primaria, intrucat Constanta este un oras important din Europa, datorita portului, la fel ca si Copenhaga. Oaspetele danez si-a exprimat convingerea ca, pe viitor, Portul Constanta va deveni o zona mult mai importanta, deoarece acum este in plin proces de reconstructie, ceea ce va duce la o crestere semnificativa a comertului. El a mai precizat ca detine informatii conform carora, numai in ultimele patru luni, a crescut importul cu 36%. Ambasadorul a mai spus ca in timpul vizitei la Constanta va analiza posibilitati de investitii daneze in Constanta. Discutiile cu prefectul Gheorghe Martin au continuat pe tema agriculturii, ambasadorul amintind ca 15 agricultori romani au fost la o specializare in Danemarca, iar in cadrul Programului SAPARD, al UE, va fi integrat si un program danez. Cele doua parti au discutat despre turism, ambasadorul amintind ca litoralul romanesc este in plin proces de evolutie a turismului. El a precizat ca a venit pentru prima data in Constanta in anul 1999, insa, de atunci, turismul s-a dezvoltat mult, mai ales statiunea Mamaia, pe care a gasit-o schimbata. De aceea ambasadorul si-a exprimat convingerea ca, pe viitor, Romania va deveni un loc de vacanta preferat de danezi, intrucat turistii vin in locurile care sunt pregatite sa-i primeasca. La randul sau, prefectul Martin si-a exprimat convingerea ca danezii vor gasi in tara noastra un climat prielnic pentru afaceri, cu coruptie zero, intrucat domenii de investitii exista.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii