Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
05:21 05 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prefectura accelereaza Programul de perdele forestiere

ro

14 Jul, 2008 00:00 990 Marime text

La sfarsitul saptamanii trecute prefectul Danut Culetu a convocat intr-o sedinta de lucru autoritatile de la nivel local implicate in derularea "Programului de infiintare a perdelelor forestiere" pe teritoriul judetului Constanta.

Dupa cum a fost catalogata in prima sedinta a primarilor din judet cu reprezentantul Guvernului in teritoriu, de la inceputul lunii iulie, problema infiintarii perdelelor forestiere constituie o prioritate pentru intreg judetul pentru a preveni procesul de desertificare. Scopul intalnirii din acest week-end a fost acela de gasire a solutiilor referitoare la rezolvarea chestiunilor intampinate in procesul de identificare a proprietarilor de terenuri pe care se vor infiinta perdelele dar si pe cele legate de costurile mari pe care le presupune procesul de cadastrare a fiecarui lot in parte. Printre participantii la reuniune s-au numarat, de la nivel central, secretarul de stat la Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Gheorghe Albu, de la Inspectoratul de Regim Silvic si de Vanatoare Constanta - Iancu Sapera, directorul Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala - Marioara Nicolaescu, directorul Oficiului de Studii Pedologice si Agrochimice - Ionel Spataru, directorul Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara si consilier judetean - Manole Dumitru si noua din cei 12 primari din localitatile inscrise in prima etapa a programului: Albesti, Baraganu, Cobadin, Cogealac, Deleni, Harsova, Independenta, Mircea Voda, Topalu.

Masuri necesare

Dupa ce au fost pusi in discutie toti factorii implicati in acest proces si prezentate consecintele pe care le-ar avea derularea programului, au fost propuse o serie de solutii. Printre acestea a fost mentionata necesitatea unei bune promovari in judet a programului si explicarea avantajelor pe care proprietarii le-ar putea avea in urma plantarilor. De o importanta majora, pentru derularea in cele mai bune conditii, il reprezinta o lansare concomitenta a fazei de proiectare a programului cu cea de obtinere a acordului proprietarilor pentru suprafetele pe care se vor face plantari. In acest sens Inspectoratul de Regim Silvic si de Vanatoare Bucuresti va intocmi un model standard de acord care va fi transmis Institutiei Prefectului si ulterior autoritatilor publice locale implicate in acest proces. Pentru derularea in bune conditii a fazei de proiectare, saptamanal vor avea loc monitorizari in urma carora, problemele cu care primariile se confrunta vor fi solutionate prin solicitarea sprijinului operativ al Ministerului. La finalul sedintei, Prefectul Danut Culetu a stabilit data urmatoarei intalniri, in aceeasi formula¸ pentru prima decada a lunii august. "Vom reanaliza derularea etapelor necesare pentru ca acest program, de care judetul nostru are nevoie, sa se desfasoare in cele mai bune conditii", a conchis Prefectul.

Scris de: {autor}Claudia CANDET{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii