Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:48 13 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O varianta a proiectarii moderne a locuintelor

ro

10 Jul, 2002 00:00 1056 Marime text

La baza tuturor produselor de la RIGIPS este materia prima naturala * Panourile din gips-carton sunt compuse dintr-un miez de gips * Peretii de compartimentare neportanti dintr-o cladire se pot executa cu panouri de gips-carton

Industria constructiilor se afla sub tensiune: costurile de constructie trebuie in mod clar diminuate. Durata executiei devine din ce in ce mai mica. Aceasta inseamna ca evolutia constructiilor trebuie in continuare sa se optimizeze. Se intelege de la sine ca standardele inalte, obisnuite, trebuie mentinute in continuare, deoarece nici un investitor nu accepta deficiente in ceea ce priveste calitatea. Firma BCD INTERMED reuseste prin prezenta sa pe piata sa acopere un segment important al materialelor de constructii. Prin ofertele promotionale pe care le pune la dispozitie, prin gama larga a ofertei, BCD reuseste sa acopere un segment important al pietei din acest domeniu. Amenajarea sau chiar constructia unei locuinte necesita multa munca, efort financiar, cat si multa imaginatie. Rezultatul poate fi un camin cat mai aerisit, liber, contrastant si confortabil, de fapt ceea ce doreste fiecare dintre noi. BCD INTERMED ofera, la aceasta data, produse competitive in ceea ce priveste domeniul constructiilor. Cu ajutorul acestora am reusit sa aflam, de exemplu, ceea ce inseamna sa construiesti cu RIGIPS.

Avantajele sistemelor de montaj din gips-carton

La baza tuturor produselor de la RIGIPS este materia prima naturala, si anume gipsul. Costurile de productie se reduc prin intrebuintarea sistemelor de constructii de gips-carton, intrucat acestea se pun in opera repede si rational. Durata executiei se scurteaza, deoarece sistemele de constructii gips-carton au timp de uscare redus. Sistemele de montaj pentru pereti de la Rigips indeplinesc toate cerintele necesare din punct de vedere fizico-constructiv, ca de exemplu: protectie acustica si protectie la foc, in conformitate cu normativele DIN 4102 si 4109. In comparatie cu sistemele de executie ale peretilor conventionali, cu peretii din gips-carton se poate realiza cu pana la 6 la suta mai mult spatiu locativ, deoarece acestia din urma sunt mai subtiri. Se poate realiza o prindere sigura a sarcinilor pe perete cu ancore, dibluri si suruburi uzuale, o configuratie planimetrica usor de realizat in concordanta cu dorintele proprietarului locuintei, pereti cu caracter de masivitate asigurat prin panouri din gips-carton cu o grosime de 25 sau 20 mm si material de izolatie aplicat in spatiul intermediar al peretelui.

Panourile din gips-carton - compozitie si pret

Panourile din gips-carton sunt compuse dintr-un miez de gips, care se acopera pe ambele parti cu carton. Panourile pot fi livrate la grosimi de 9,5 mm - la un pret de 145.000 lei per bucata, 12,5 mm - la un pret de 159.000 lei per bucata. Aceste preturi sunt practicate de catre BCD Intermed, situat in str. Soveja numarul 7-9, Constanta. De mentionat este faptul ca aici putem gasi si placa Rigips 12,5 RBI, folosita in bai sau pentru bucatarii, la un pret de 219.000 lei per bucata. Pentru izolatii termice putem folosi polistiren expandat Swisspor, la dimensiuni de 2, 3, 4, 5 cm, la un pret de 299.000 lei per bucata. Toti peretii de compartimentare neportanti dintr-o cladire se pot executa cu panouri de gips-carton. De exemplu, peretii de compartimentare ai locuintei, mascari verticale pentru ghene sanitare, peretii pentru instalatii sanitare, mascari orizontale pentru instalatii sanitare. La baza a aproximativ tuturor peretilor despartitori se afla panourile din gips-carton cu o grosime de 12,5 mm. Pentru o intrebuintare sigura si optima a panourilor din gips-carton in incaperile umede, Rigips ofera panouri rezistente la umezeala RBI si panourile din gips-carton rezistente la foc si umezeala RFI. Proprietarii locuintelor sau cladirilor cu pereti construiti cu gips-carton considera pozitive aceste sisteme care creeaza un climat de locuit placut si aerisit.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii