Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
19:26 12 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sofatul este un joc pentru romani, dar ai o singura fisa

ro

18 Oct, 2011 01:00 1994 Marime text

auto.jpg"In viata nu este loc pentru teste. Accepta responsabilitatea" reprezinta sloganul unei noi campanii care incearca sa constientizeze soferii ca soseaua nu este pista de raliu si masinile din trafic nu sunt obstacole care trebuie cu orice pret depasite.

In Romania, in afara de autoritati, cateva firme si ONG-uri, prea putini constientizeaza cat de mult se moare pe sosea si cate accidente ar putea fi prevenite daca invatam si respectam cateva reguli simple de conducere.

Asa ca, numeroasele campanii initiate de Politia Romana, cea mai cunoscuta avand sloganul "Viata are prioritate", au avut un impact relativ modest, cel putin la nivelul schimbarii de mentalitate.

Daca "bizonii din trafic" nu sunt prea impresionati de scenele tragice de la un accident rutier grav, fiind convinsi ca sigur cineva a fost prost si a facut ceva gresit si lor nu li se poate intampla, sunt slabe sanse sa modificam cu mult statisticile care ne plaseaza la coada Europei in functie de numarul de morti in evenimente rutiere.

Potrivit datelor prezentate de Politia Rutiera la un eveniment organizat de ALD Automotive, carea lansat pentru clientii sai un program dedicat de condus defensiv, inparteneriat cu Titi Aur, 5 oameni mor in fiecare zi pe soselele din Romania, iar in 2009 bilantul era mai tragic, de 7 morti pe zi.

 auto_1.jpg

Pe de alta parte, in Suedia sau Anglia numarul de victime in evenimente rutiere este de pana la cinci ori mai mic si, cu toate acestea, costul social al accidentelor rutiere este de 2% din PIB-ul UE, probabil mult ridicat de media mare de morti din tarile cu soferi mai necivilizati.

Dupa cum afirma Titi Aur, multiplul campion de raliu in Romania, soferii romani nu sunt mai prosti decat cei straini, sau isi asuma riscuri mai mari, sunt pur si simplu mai putin pregatiti. Daca 80% din straini stiu cum sa reactioneze intr-o situatie limita cu masina, 80% dintre soferii romani fac exact ce nu trebuie intr-un astfel de eveniment.

 

Sursa: wall-street.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii