Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:39 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Expozitia „Poduri Europene 2010", la Muzeul de Arta

ro

05 Jun, 2010 03:38 1407 Marime text
În perioada 9 - 30 iunie a.c., Muzeul de Artă din Constanţa va găzdui vernisajul expoziţiei „Poduri Europene 2010", cu ocazia încheierii celei de a VIII-a ediţii a taberei internaţionale de creaţie feminină contemporană de la Eforie Sud.

Cu acest prilej, vor expune alături de artistele participante la tabăra de creaţie (artiste din Germania, Turcia, Bulgaria şi România) şi reprezentante de seamă ale artei contemporane româneşti, membre ale Uniunii Artiştilor Plastici şi ale Asociaţiei Femeilor Creatoare în Arta Plastică din România (AFCAPR).

„Lucrările selectate pentru această expoziţie demonstrează o dinamică a contrariilor, practică amestecul genurilor de artă, având ca rezultat o expresie a libertăţii de creaţie în diverse maniere, forme şi materiale. Este o artă a prieteniei, o artă a iubirii. Admirând dimensiunea umană şi artistică a pictoriţelor şi a sculptoriţelor suntem încredinţaţi că nicio Istorie a Artelor sau Dicţionar de Artă Modernă nu ar putea fi socotite complete fără a menţiona numele şi operele lor", a declarat Rodina Xenia Constantin, preşedintele AFCAPR.

Deschiderea oficială a vernisajului expoziţiei „Poduri Europene 2010" va avea loc miercuri, începând cu ora 17.30. La eveniment sunt aşteptaţi primarul Radu Mazăre, Doina Păuleanu, precum şi directorul Muzeului de Artă Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii