Bucată cu bucată, spitalul se externalizează Lamentările lui Căpăţînă şi direcţiile de acţiune
Bucată cu bucată, spitalul se externalizează: Lamentările lui Căpăţînă şi direcţiile de acţiuneÎncepând de săptămâna viitoare, Fundaţia Scheherazade va începe reabilitarea Policlinicii nr. 1 din cadrul Spitalului Judeţean. „Lucrările de reabilitare vor dura cam două luni şi vizează partea de ambulatoriu de specialitate, partea pentru copii. Policlinica spitalului nu a fost niciodată reparată, de aceea ne bucură intenţia acestei fundaţii, care a renovat şi spitalul Budimex din Bucureşti", a declarat managerul unităţii sanitare, Dănuţ Căpăţînă.
Acesta a mai precizat că Policlinica din cadrul SCJU este în pierdere. „Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate decontează mai puţine servicii medicale decât cele pe care le prestăm. Avem pierderi lunare de 10.000 de euro. De aceea, căutăm soluţii ca să o dăm unui operator privat, care va putea asigura un serviciu de calitate pacienţilor. Dar totul este la nivel de discuţii, mă interesează să optimizez activitatea şi să nu ieşim pe minus", a mai spus managerul Spitalului Judeţean. Vestea că Policlinica ar putea ajunge pe mâna unor privaţi nu face decât să întărească ideea că strategia lui Căpăţînă este aceea de a „privatiza", pe bucăţi, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă. Să nu uităm de laboratorul de analize, de spălătorie sau de relaţia de-a dreptul extraordinară existentă între SCJU şi Clinica Pozimed, cea în spatele căreia se zice că s-ar afla Sorin-Gabriel Strutinsky, partenerul de afaceri al primarului Radu-Ştefan Mazăre. Nu în ultimul rând, trebuie să ne reamintim că şef interimar al Clinicii de Ortopedie a fost numit Alexandru Octavian Şerban, coinculpat al edilului şi al preşedintelui CJC în dosarul retrocedărilor instrumentate de administraţia Mazăre. Ţuchi, aşa cum este alintat Şerban, deja a intrat în pâine la Ortopedie, alături de o echipă adusă de la Spitalul Floreasca. Venirea bucureştenilor a făcut ca o parte dintre medicii de la această secţie să-şi dorească să părăsească spitalul condus de Dănuţ Căpăţînă. Printre aceştia se află şi dr. Bogdan Obadă, care a ales să profeseze în Germania.
Managerul SCJU a mai spus că Avon şi-a anunţat intenţia de a dota secţia de Oncologie cu aparatură în valoare de circa 120.000 de euro. „Aceşti doi sponsori sunt exemplu de înalt civism", a mai adăugat managerul Spitalului Judeţean Constanţa. Deoarece Spitalul Judeţean are în continuare nevoie de fonduri, constănţenii pot redirecţiona cele 2 procente din impozitul pe venit Fundaţiei Mecena, care are ca scop colectarea fondurilor şi a informaţiilor care pot fi utilizate în sprijinul instituţiei sanitare. „Din păcate, nici cadrele medicale, care sunt angajaţi ai Spitalului nu au donat cei 2% din impozit. Anul trecut, fundaţia a adunat 14.000 de euro, bani care au fost cheltuiţi pe medicamente, materiale sanitare şi o electrocardiogramă. Pentru a nu exista suspiciuni, activitatea fundaţiei este transparentă şi toate donaţiile, la fel şi toate cheltuielile făcute, pot fi puse la dispoziţia celor care doresc", a conchis Dănuţ Căpăţînă.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp