Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:25 29 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CJC pune SRI sa afle cine a spart un dig care nu s-a spart (galerie foto)

ro

21 Jul, 2010 00:51 2936 Marime text

deschidere.jpgŞefii Consiliului Judeţean Constanţa (CJC) au tras o concluzie proprie în ceea ce priveşte ruperea digului de la Ciobanu, aşa că au cerut o anchetă

Din prea mare exces de zel, mai-marii Consiliului s-au pripit atunci când au spus că digul s-a rupt ca urmare a unui act voluntar.

Dig.jpgConform unui comunicat al CJC, „în urma analizării informaţiilor apărute în mass-media privitor la posibilitatea ca digul din dreptul comunei Ciobanu să fi fost rupt ca urmare a unui act voluntar, conducerea Consiliului Judeţean Constanţa a solicitat în cursul zilei de astăzi (n.r. ieri) deschiderea unei anchete, următoarelor instituţii: Serviciul Român de Informaţii, Consiliul Superior de Apărare al Ţării, Comisia Parlamentară pentru controlul SRI, Parlamentul României şi Cabinetul Primului Ministru". Mai mult decât atât, reprezentanţii CJC au ţinut să reîmprospăteze memoria constănţenilor. „Reamintim că sâmbătă, 10 iulie, la ora 17:10, digul de protecţie din dreptul localităţii Ciobanu s-a rupt pe o distanţă de 20 de metri, exact în zona cea mai sigură a acestuia, provocând inundarea a peste cinci mii de hectare de teren agricol şi punând în pericol viaţa şi gospodăriile locuitorilor din comunele Ciobanu şi Gârliciu", au mai adăugat oficialii CJC.

Mergând pe firul poveştii, ne-am oprit la Poliţia din Ciobanu, a cărui agent-şef, Dan Stalide, ne-a spus că nu a primit nicio plângere sau sesizare la sediul Postului de Poliţie. „Din cunoştinţele mele, digul nu s-a rupt pe teritoriul nostru, ci al comunei Gârliciu, iar eu nu am auzit pe cineva să fi spus că digul de acolo a fost rupt printr-un act voluntar. Nu am primit nicio plângere sau sesizare", a declarat Dan Stalide. Cum Postul de Poliţie de la Gârliciu avea telefonul defect, am încercat să aflăm de unde le-a venit ideea de a cere o anchetă, celor de la CJC. „Digul a fost rupt pe 10 iulie, iar acum dispunem de elemente care ne îndreptăţesc să credem că a fost vorba despre un act voluntar. Plângerea la poliţie am depus-o noi, acum două ore", a precizat purtătorul de cuvânt al CJC, Cristian Moldovanu, omul de casă al lui Nicuşor Constantinescu. Precizăm că momentul discuţiei telefonice cu purtătorul de cuvânt al CJC a survenit la 10 minute după ce am discutat cu agentul-şef din Ciobanu, ceea ce ar însemna ca Dan Stalide să fi avut deja reclamaţia de la CJC, în termenul de două ore precizat de către Moldovanu. Alte două chestiuni cel puţin intrigante ar fi următoarele: de ce trebuia ca sesizarea la Poliţia Ciobanu să se facă de către cineva din CJC domiciliat în Constanţa şi, mai mult, de ce s-a cerut o anchetă a SRI? Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Constanţa nu se descurca onorabil cu o asemenea investigaţie? Multe întrebări la care nu există un răspuns concludent. Cu toate acestea, prefectul Constanţei, Claudiu Palaz, ne-a lămurit. „Cred că prin această anchetă a CJC se speculează necazurile oamenilor", a precizat Claudiu Palaz.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • SURMELIS ARGENTINA PUSA 21 Jul, 2010 14:53 Cat timp BOSTAN MARIUS CEZAR, FOST camatar, proxenet si traficant de droguri, ce se bucura de BANII obtinuti inainte de a fi politist de frontiera, se afla in cadrul POLITIEI DE FRONTIERA HARSOVA de Constanta , ba mai mult ,este SEF al acesteia , institutia respectiva ,functionarii acesteia NU mai pot dispune de CREDIBILITATEA , de RESPECTUL, de INCREDEREA populatiei, de care se bucura aceasta ,acestia in urma cu mai multi ani. Chiar si SRI este in aceeasi situatie deoarece aceasta a fost obligata prin lege sa-si dea CONSIMTAMANTUL scris si parafat pentru AUTORIZAREA acestui FOST infractor ...