Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:14 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Despărţire de ochii lumii? Pilcă, uşuit din afacere de partenerul Făinărea (document)

ro

21 Jul, 2011 01:03 4644 Marime text
deschidere.jpgPilcă pare să fi ajuns într-un asemenea hal, încât tovarăşii i-au greşit până şi numele în hotărârea prin care îl îndepărtau din firmă: „Revocarea din funcţia de administrator a domnului Pilea Aurelian Cătălin şi numirea în această funcţie, pe o perioadă nedeterminată, a domnului Făinărea Marius"

Aruncat în închisoare pentru presupuse fapte de corupţie în mega-ancheta „Portul" care vizează, pe scurt, destructurarea sistemului para-legal de vămuire a mărfurilor care tranzitează porturile constănţene, mahărul constănţean Aurelian Cătălin Pilcă, fost şef al Biroului Vamal Constanţa Sud - Agigea înainte de a trece în mediul privat, s-a trezit în postura în care prietenii se leapădă de el. La circa o lună de când primul mandat de arestare preventivă a fost emis pe numele său de judecătorii Curţii Supreme, partenerii de afaceri ai lui Pilcă, Octavian Raica şi Marius Făinărea, s-au întâlnit, şi-au vorbit şi au decis să-l lase pe Pilcă fără funcţie.

În urma întrunirii celor doi „tovarăşi" ai mahărului arestat, acesta a fost revocat din funcţia de administrator al SC Multitrend Impex, aceasta fiind preluată de Făinărea. Surse apropiate cazului spun că vestea vine ca un duş rece pentru Aurelian Cătălin Pilcă, iar aceasta în condiţiile în care, la începutul acestei săptămâni, judecătorii bucureşteni i-au spulberat speranţele de libertate, respingându-i cererea de eliberare provizorie sub control judiciar, deşi aceasta îi fusese admisă în primă instanţă. Chiar mai mult decât atât, Pilcă s-a ales şi cu mandatul de arestare prelungit, la cererea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care îl acuză de iniţiere sau sprijinire de grup infracţional organizat, cumpărare de influenţă, complicitate la trafic de influenţă şi dare de mită.

„Pilea", revocat din funcţie

Pilca_Pilca.jpgInformaţia-şoc privind revocarea sa din funcţia de administrator al afacerii prietenilor săi Făinărea şi Raica a fost publicată în Monitorul Oficial al României, cu numărul 2662 din 20 iulie 2011. În documentul oficial, se arată că decizia a fost luată în cadrul Adunării Generale a Asociaţilor firmei din data de 27 iunie 2011. Adică la aproximativ o lună după ce lui Pilcă i-a fost prelungit pentru prima dată mandatul de arestare preventivă. Închis pe data de 24 mai 2011, mahărul porturilor constănţene, Aurelian Cătălin Pilcă, a fost acuzat că, în calitate de administrator al SC Container Clearance Services SRL Constanţa, s-ar face vinovat de iniţiere sau aderare la grup infracţional organizat, dare de mită, cumpărare de influenţă şi complicitate la trafic de influenţă, în formă continuată. Iar pentru că scandalul nu s-a stins de la sine, iar imaginea negativă a mahărului Pilcă era şi este încă mediatizată, cei doi asociaţi ai firmei Multitrend Impex SRL, unde Pilcă deţinea calitatea de administrator, s-au decis să-i facă „vânt" din afacere. În hotărârea nr. 3/27.06.2011 a AGA, se arată că „subsemnaţii Raica Octavian şi Făinărea Marius, în calitate de asociaţi în cadrul SC Multitrend Impex SRL, am hotărât următoarele". Iar aici este menţiunea despre partenerul arestat. Culmea, Pilcă pare să fi ajuns într-un asemenea hal, încât tovarăşii i-au greşit până şi numele în hotărârea prin care îl îndepărtau din firmă: „Revocarea din funcţia de administrator a domnului Pilea Aurelian Cătălin şi numirea în această funcţie, pe o perioadă nedeterminată, a domnului Făinărea Marius, cetăţean român, domiciliat în Constanţa (...), identificat prin C.I. (...), eliberată de SPCLEP Constanţa la data de 01.10.2009 (...)". În acelaşi act, se mai arată că celelalte prevederi ale actului constitutiv rămân neschimbate. „Prezenta hotărâre a fost încheiată astăzi, 27.06.201, în Constanţa, în patru exemplare originale valabil încheiată sub semnătură privată".

Profit de trei miliarde

După cum se arată în ediţiile anterioare ale ZIUA de Constanţa, societatea din care Pilcă numai ce a fost uşuit a fost înfiinţată în luna mai 2006, membri fondatori fiind Romulus Octavian Coandă şi Alexandru Maxim. Foarte interesant, după aproximativ un an, în societate îşi face apariţia Sea Container Services, alături de Alexandru Maxim, care s-a retras, cedându-i scaunul de asociat lui Eugen Bogatu. Trei ani mai târziu, societatea este preluată de Octavian Raica şi Marius Făinărea, cei care l-au pus pe Pilcă pe făraş când s-a îngroşat treaba cu ancheta DNA. Obiectul principal de activitate al afacerii este reprezentat de „închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate". În anul 2009, cu şapte salariaţi, firma administrată de Pilcă la vremea respectivă a avut o cifră de afaceri de 1.157.407 lei, profitul brut fiind de peste trei miliarde de lei vechi, în cifre exacte - 320.748 de lei. Cu un an înainte, cu aceiaşi şapte angajaţi, societatea a avut un profit de 101.120 de lei şi o cifră de afaceri de 1.076.191 de lei. În 2007, cu numai şase angajaţi, Multitrend Impex SRL le-a adus acţionarilor un profit brut de 110.425 de lei, derulând afaceri de 888.173 de lei. Aflat după gratii şi uşuit din „deal" de tovarăşul Făinărea, Aurelian Pilcă nu se va mai bucura de profitul firmei Multitrend Impex SRL.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • parere 21 Jul, 2011 15:12 Pilca si Fainarea sunt parteneri de afaceri murdare de ani de zile. Sunt legati unul de altul