Dionisie Culetu „O sa fiu mai prompt. Imi dau demisia din CJC"
Dionisie Culetu: „O sa fiu mai prompt. Imi dau demisia din CJC"Cei vizaţi se abţin de la a emite ipoteze în ceea ce priveşte alegerile pe care le vor face, fie că vor rămâne directori coordonatori sau consilieri judeţeni sau municipali.
Cristina Brânzoi - directorul coordonator al Direcţiei Judeţene pentru Tineret, Florian Constantin - directorul coordonator al Inspectoratului Teritorial de Muncă, Dionisie Culeţu - director coordonator adjunct al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului, toţi membri ai PD-L, şi social-democratul George Vişan - directorul coordonator al Oficiului Teritorial pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie au scaunul foarte şubred, chiar dacă nu au mai mult de două luni de când şi-au intrat în atribuţii.
Situaţia celor patru directori care deţin funcţii de coordonare a instituţiilor deconcentrate din judeţ am scos-o la iveală în paginile cotidianului nostru, în urmă cu aproape două luni. La acel moment prezentam cum cei patru, care deţin funcţii de coordonare şi îndrumare, sunt în situaţia de incompatibilitate pentru că mai deţin şi funcţii de consilier municipal sau judeţean.
Articolul III alin (9) din OUG 37/2009 evidenţiază că „pe perioada executării contractului de management, persoanelor care ocupă funcţii dintre cele prevăzute la alin. (3) (n.r. referire la directorii coordonatori şi directorii coordonatori adjuncţi ai instituţiilor deconcentrate) li se aplică prevederile art. 70, 71, 79, 94 - 98 şi 111 - 114 din cartea I, titlul IV din Legea nr. 161/2003 (...)". Cu alte cuvinte, trei incompatibili au în prezent şi mandate de consilieri judeţeni - Cristina Brânzoi, Constantin Florian şi Dionisie Culeţu, iar George Vişan - pe cel de consilier municipal.
Prefectul aşteaptă
Imediat cum incompatibilitatea a fost scoasă la iveală, prefectul judeţului Constanţa, Liviu-Tit Brăiloiu, a şi trimis către Direcţia Juridică a Ministerului Administraţiei şi Internelor o solicitare prin care a cerut lămuriri. „Am trimis solicitare, însă nici până azi nu am primit vreun răspuns. Însă, din ceea ce am studiat, într-adevăr, cazurile celor patru reprezintă o incompatibilitate", a declarat prefectul. Cât despre vreo altă solicitare ori lămurire din partea directorilor vizaţi, în acest răstimp, prefectul ne-a spus că nu a primit nicio solicitare din partea acestora. „La momentul în care se va dovedi legal că există această incompatibilitate, le voi face o convocare şi ei vor trebui să se decidă pe ce funcţie vor rămâne", a mai adăugat Brăiloiu.
Potrivit reprezentantului Guvernului în teritoriu, directorii coordonatori invocă faptul că ei nu sunt funcţionari publici şi astfel nu intră sub incidenţa ordonanţei de Urgenţă 37: „Dacă totuşi nu voi primi nimic de la MAI, atunci am să fac altă adresă, pentru că au mai stat unii directori ani de zile în funcţie şi nu li s-a întâmplat nimic. Eu nu vreau să se întâmple acelaşi lucru acum".
„Stau în banca mea până se rezolvă"
Situaţia celor patru este aproximativ aceeaşi: nimeni nu s-a mai sfătuit cu nimeni, n-au primit nicio direcţie şi îşi văd în continuare de treaba lor, de activitatea de coordonare pe care o desfăşoară în respectivele instituţii.
Dacă în urmă cu câteva săptămâni, directorii vizaţi îşi manifestau interesul pentru a rămâne într-o anumită funcţie, în detrimentul alteia, ieri, la momentul în care i-am întrebat care ar fi funcţia pe care ar alege-o, aceştia au bătut în retragere: „Nu pot să spun ce aş alege pentru că nu ştiu, totul se schimbă atât de repede... ca şi vremea de altfel. O să mă sfătuiesc cu colegii de partid că nu sunt de capul meu. Nu am primit nicio avertizare, dar am să mă supun regulilor. Până se rezolvă totul, eu stau în banca mea", a declarat Florian Constantin, directorul coordonator al ITM. „Nu ştiu nimic, nu mă pot pronunţa deocamdată pentru că nimic nu este clar", a completat, la unison cu colegul său de partid, Cristina Brânzoi.
În schimb, directorul coordonator al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului, Dionisie Culeţu, îşi menţine opţiunea de a rămâne în fruntea instituţiei, în detrimentul funcţiei de consilier judeţean: „Nu am primit nimic până acum, niciun răspuns. Dar o să fiu eu mai prompt decât ei şi am să-mi dau demisia de la Consiliul Judeţean, dacă până la următoarea şedinţă nu se clarifică lucrurile". Cât despre directorul Oficiului Teritorial pentru IMM şi Cooperaţie, George Vişan, acesta nu a putut fi contactat pentru a-şi exprima un punct de vedere în situaţia dată. Ultima dată când a fost întrebat în legătură cu incompatibilitatea funcţiilor a susţinut că, dacă va fi pus în ipostaza de a opta pentru una dintre cele două funcţii, Vişan a declarat că va renunţa la mandatul de ales local.
După cum aminteam şi în materialul precedent, trei din cei patru directori - George Vişan, Florian Constantin şi Dionisie Culeţu - au o dublă incompatibilitate, aceştia deţinând şi funcţii în administraţia publică locală, dar şi una în partid: Vişan este vicepreşedintele organizaţiei judeţene PSD Constanţa, Constantin - preşedintele filialei municipale a PD-L Constanţa, iar Dionisie Culeţu - membru în Biroul Permanent Judeţean al PD-L Constanţa.
{mos_ri:Dionisie Culeţu,CJC}Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp