Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
11:23 11 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

E cald afară, cald în casă, dar şi factura piperată CET dă vina pe RADET şi noi plătim

ro

03 Dec, 2012 00:00 2555 Marime text
deschidere.jpgSuntem la începutul lunii decembrie, dar temperaturile exterioare au crescut foarte mult în ultimele zile. Cu toate acestea, spre disperarea consumatorilor, caloriferele sunt fierbinţi, facturile uriaşe nu vor întârzia să apară. În acest context, abonaţii sistemului centralizat de termoficare cer RADET-ului să regleze distribuţia agentului termic în funcţie de starea vremii.

RADET susţine că nu ignoră temperaturile exterioare şi poate regla distribuţia agentului termic către consumatori prin intermediul unui sistem automatizat. Reprezentanţii RADET spun că punctele termice din municipiul Constanţa pot controla automat distribuţia agentului termic către consumatori. „Toate punctele termice din municipiul Constanţa pot controla distribuţia agentului termic către consumatori prin intermediul unui sistem automatizat, capabil să regleze parametrii de furnizare în funcţie de evoluţia temperaturilor exterioare", a declarat Liliana Enache, purtătorul de cuvânt al RADET. Mai mult, consumatorii pot opri căldura de la robinetele de pe calorifere, realizând astfel economii. La rândul lor, şi asociaţiile de proprietari pot efectua reglajele necesare prin închiderea vanei contorului de branşament.

radet_RADET.jpgDirectorul general al CET Constanţa, Doru Oşlobeanu, a precizat că RADET este cel care trebuie să facă reglajele agentului termic care ajunge la consumatori. „Iarna, când temperaturile exterioare sunt scăzute, livrăm gigacaloria către RADET la plus 110 grade. Când temperaturile exterioare sunt de plus 10, livrăm agentul termic la plus 70-72 de grade. Dar este şi opţiunea consumatorilor, care au repartitoare şi pe care le opri dacă doresc", ne-a explicat Doru Oşlobeanu. În acest moment, şi asociaţiile de proprietari care nu doresc energie termică, dar şi consumatorii casnici şi agenţii economici au posibilitatea de a efectua singuri reglajele necesare în acest sens, la nivel de apartament, acţionând robinetele termostatate, iar la nivel de asociaţie, prin închiderea vanei contorului de branşament. Reamintim că la Constanţa, costul facturilor la încălzire va fi similar cu cel achitat iarna trecută, preţul gigacaloriei fiind de 341,91 de lei.

Şi pentru că ne pasă de soarta constănţenilor, aşteptăm în continuare părerile dumneavoastră legate de preţul gigacaloriei, de factura la căldură, cu date concrete, respectiv asociaţia de locatari/proprietari, blocul, scara, comparate eventual cu ale altor blocuri şi scări din aceeaşi asociaţie. În cazul în care apreciaţi că de vină este administratorul, ne puteţi spune şi asta.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii