Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:13 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ei sunt contracandidatii lui Mazare

ro

16 Jun, 2009 02:03 2137 Marime text
deschidere.jpgCu trei ani înaintea alegerilor locale din 2012, edilul Radu Mazăre şi-a anunţat intenţia de a mai petrece alţi patru ani la primărie # Şi consilierul PNL Victor Manea şi-a menţinut aspiraţiile după eşecul scrutinului din 2008 însă şi senatorului Mircea Banias i-ar surâde ideea# Cine să fie următorul pe listă?!

După ce, anul trecut, înaintea alegerilor locale, primarul Radu Mazăre anunţa că este pentru ultima dată când intră în cursa electorală, zilele trecute lansa următoarea idee: „Dacă populaţia va considera că trebuie să fiu în continuare primar, atunci sigur că voi candida".

Mazăre chiar a declarat că va efectua şi un sondaj pentru a vedea care este dorinţa populaţiei, însă la momentul potrivit.

De altfel, declaraţia primarului în legătură cu acest subiect nu este una în premieră. Voalat, acesta a susţinut, la extragerea locuinţelor ieftine din 5 iunie, că „mai trebuie să stea o tură ca să termine setul de locuinţe extrase", mai ales că „este cel mai important proiect al său, pe care trebuie să-l ducă la bun sfârşit". De altfel, proiectul locuinţelor ieftine pentru tineri a fost baza mandatului său între 2008 şi 2012, dar şi motivul pentru care consideră că s-a legat de primărie până va termina toate casele pentru tineri. Mai ales că acum „lucrurile au început să se aşeze la primărie".

Liberalul Manea este perseverent

După ce a pierdut alegerile locale la diferenţă de aproape 50 de procente în faţa adversarului său, Radu Mazăre, cu doar 11,22% din sufragii, Victor Manea, cel care a plimbat elefantul prin Constanţa, în campania electorală din 2008, continuă să creadă că are şanse la primărie. Însă, de ceva vreme, fostul candidat la funcţia de edil-şef al oraşului de la malul mării nu a mai pomenit nimic despre vreo intenţie de acest gen, mai ales că până la alegerile locale mai sunt trei ani. În încercarea de a afla un punct de vedere de actualitate, Manea nu a fost însă de găsit.

În interiorul partidului se vehiculează că ar mai fi vorba de încă un aspirant la poziţia de candidat la primărie în alegerile din 2012, în persoana fostului lider al organizaţiei judeţene AP Constanţa, Max Bădin.

mazare_primarie.jpgPrimăria sună interesant pentru Banias

În privinţa pregătirii candidatului democrat-liberal pentru scrutinul din 2012, era vehiculat numele fostului europarlamentar Adrian Manole, care a mai avut contact cu instituţia în urmă cu mulţi ani, pe vremea când primarul era numit, între august 1990 şi septembrie 1991. În urmă cu două zile, într-un cadru oficial, pedelistul chiar a fost întrebat dacă intenţionează să facă acest pas şi mai ales dacă a fost luată în discuţie această variantă de către conducerea partidului. „Nu s-a luat încă o decizie în acest sens. Părerea mea este că la următoarele alegeri pentru Consiliul Local şi Consiliul Judeţean, PD-L va câştiga. Dacă nu, vom alege o echipă mai performantă. Deocamdată analizăm rezultatele de la alegerile europene", a explicat Mircea Banias.

Contactat telefonic, senatorul Banias a susţinut că de fapt această alternativă a lui Manole nu a fost luată niciodată în calcul: „Totul s-a pornit de la o speculaţie apărută în presa locală. Nu este exclus să fiu chiar eu interesat de o posibilă candidatură la primărie", a surprins Banias.

De la PC şi PRM, tăcere

În privinţa pregătirilor pe care conservatorii le fac, acestea nu sunt nici măcar la stadiul de proiect. „Încă nu pot să spun că s-a făcut ceva în acest sens. Mai e mult timp până atunci, însă vom găsi un candidat potrivit pentru a face faţă scrutinului", a susţinut liderul conservatorilor, Ion Mincă. Şi peremiştii consideră că este prea devreme să se vorbească despre acest aspect. „Pentru orice vrei, trebuie să lupţi, nu să ţi se dea", a explicat liderul PRM Constanţa, Niculae Gheorghe, la momentul în care i-a fost adresată întrebarea referitoare la o eventuală candidatură a sa peste trei ani, la primărie.

Liderul ţărăniştilor, Tudorel Chesoi, a declarat că formaţiunea lor nu are niciun candidat în prezent, iar în condiţiile în care nu va găsi unul, nu este exclusă posibilitatea ca să susţină candidatul altei formaţiuni.

{mos_ri:Mazare,primarie}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • fara nume 18 Jun, 2009 05:42 Pentru Manea,elefantul are valoare de simbol.Intre cele doua pahiderme exista o anumita asemanare in ceea ce priveste volumul si cantitatea de par.Manea are un rol important in PNL si incadrarea lui in functie aminteste de tantarul care s-a prezentat la o intreprindere pentru angajare.Cel de la cadre, vazand ca tantarul are trompa,l-a angajat pe post de elefant si l-a pus sa care busteni.Dupa luna de proba,in care tantarul a bazait pe bustean fara sa-l clinteasca,i s-a desfacut contractul de munca.Prin hotarare judecatoreasca,tantarul a fost reancadrat pe acelasi post si pus sa faca aceeasi treaba.Si astazi bazaie fara sa fie deranjat.In PNL Constanta sunt cam multi tantari in asemenea situatie.
  • andrew 16 Jun, 2009 13:47 Iar incep astia sa faca galagie si sa aduca injurii lui Mazare, ca de altceva nu sunt buni...nu tu proiecte, nu tu realizari, nu tata, numai bascalie, balacarii si noroi politic, pai asa vreti voi sa fiti votati primari ma? so creada mutu pe-asta, Mazare va fi primar inca 3 mandate cu asa contracandidati.
  • nedu 16 Jun, 2009 08:52 Mirciulica stai in banca ta caci mazariche te face de cacao lasa pe alti sa o ia in freza