Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:43 27 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Functionarii din primarie au dat in judecata institutia. Si pe primar

ro

04 Mar, 2010 03:36 4551 Marime text
deschidere.jpgAngajaţii din primărie, afiliaţi la Sindicatul Liber al Salariaţilor din Administraţia Publică, au înregistrat, pe 2 martie, la Tribunalul Constanţa dosarul numărul 2313/118/2010 prin care solicită ca veniturile considerate nelegale de Curtea de Conturi să fie restituite# Primul termen de judecată în cazul acestui dosar este pe 6 aprilie

Demersul acestora survine după ce Primăria Constanţa a deschis la Curtea de Apel, un dosar în baza căruia contestă decizia Curţii de Conturi care a constatat că tichetele cadou acordate în aprilie 2008 sunt asimilate veniturilor obţinute din salarii, dispunând ca acestea să fie impozitate.

Potrivit celor declarate de purtătorul de cuvânt al Sindicatului, Antuanela Dancu, obiectul dosarului vizează contestaţia formulată de sindicaliştii din administraţia publică locală, potrivit căreia aceştia nu vor să restituie sumele pe care Curtea de Conturi consideră că le-au primit în mod nelegal. „S-a calculat pentru fiecare salariat în parte ce venituri a obţinut, după cum spun ei, în mod nelegal, prin plata acestor sporuri, prevăzute de drept în contractul colectiv de muncă. Noi sperăm că ni se va face dreptate, luptăm ca să nu restituim nişte bani, proveniţi ca urmare a contractului de muncă. Trebuie să se respecte nişte legi clare. Acum, prin tăierea tuturor sporurilor nu ne putem întreţine familia cu 500 de lei pe lună", a susţinut purtătoarea de cuvânt a Sindicatului.

litigii_functionari_publici__13.jpgSindicatul Funcţionarilor Publici cheamă în instanţă, în acest dosar Municipiul, Consiliul Local, Primăria dar şi pe primarul Constanţei. Primul termen de judecată al acestui dosar este peste o lună, pe 5 aprilie.

Ca să îşi mai domolească angajaţii, primăria a decis, printr-o hotărâre de Consiliu Local Municipal în februarie, ca funcţionarii din aparatul de specialitate al primarului să primească stimulente financiare pentru acoperirea pierderilor salariale, comparativ cu luna decembrie a anului trecut. Antuanela Dancu a explicat că acestea nici nu s-au simţit la salariu şi atât de mari au fost că nici măcar nu au depăşit 10 lei. „Nici să-ţi iei zece pâini nu-ţi ajunge. Primăria a încercat să facă ce s-a putut, dar noi sperăm că ni se vor acorda aceste drepturi".

De precizat că în şedinţa de Consiliu Local din februarie, aleşii au aprobat acordarea unor suplimente impozabile funcţionarilor publici de execuţie şi de conducere din cadrul aparatului de specialitate al primarului, egale cu diferenţa dintre salariul de bază prevăzut pentru funcţiile publice de stat şi salariul de bază pentru funcţiile publice locale. Suplimentele nu sunt considerate drepturi salariale câştigate şi se vor acorda începând cu 1 ianuarie 2010.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • jean 04 Mar, 2010 16:05 ai dreptate olga, dar cei mentionati de tine tin spatele fuhrerului, prin ei se deruleaza shmecheriile din primarie si e normal sa ia salarii barosane
  • OLGA 04 Mar, 2010 10:34 L-ATI VOTAT , DE CE NU IL INTREBATI DIN CE SE PLIMBA IN BRAZILIA ????, CE SALARIU ARE RACU , DESPINESCU, STAN, MARICA SI MULTI ALTII CARE SI FURA DIN BANII PRIMARIEI PRIN CONTRACTE ????, CEAI, CAFELE PT PENSIONARI , CONTRACTE BUNE PT, PATRONII:GINGIRICA . ON PLONGE ,BORCEA , ELLAN SI ALTII , ACOLO SINT BANII. DAR CU IMPOZITAREA BONURILOR SI LA PROFESORI LA FEL SE INTAMPLA .ASA CA DE CIOCUL MIC CA ACUM MAZARE ESTE INCA LA PUTERE . POATE SE TREZESTE DNA SA II PUNA SI LUI O PERECHE DE BRATARI CA LUI SOLOMON