Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:57 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Grupul care se duce spre Oprescu Se rupe PSD-ul

ro

07 Oct, 2009 01:50 3527 Marime text

deschidere.jpgDe ceva vreme, la Constanţa se observă o oarecare efervescenţă a grupurilor care s-au despărţit la constituirea „noului PSD", al lui Radu Mazăre. Unul dintre acestea este condus de Gheorghe Donţu, care are în spate mai mulţi adepţi.

În urmă cu câteva zile, înainte de lansarea oficială la preşedinţie a primarului Capitalei, Sorin Oprescu, pe www.pesurse.ro, se prezenta un document care evidenţia, pe fiecare organizaţie în parte, cum s-ar duce voturile lui Geoană, de la susţinătorii PSD, către noul candidat Oprescu.

Despre organizaţia de la Constanţa, cei de la www.pesurse.ro evidenţiau că ar exista un grup important de persoane care s-ar afla în relaţii cordiale cu echipa Mazăre - Constantinescu, care „caută alte tipuri de formule pentru a se impune în jocul de dominaţie locală".

Odată intrat în cursă, Oprescu reprezintă un real pericol pentru Mircea Geoană, care, potrivit sondajelor, este în trend ascendent, spre deosebire de fostul său coleg de partid.

Cei care au elaborat respectiva hartă susţin că înlăturaţii, marginalizaţii sau nemulţumiţii vor da votul lui Oprescu, în detrimentul lui Geoană. O dată cu intrarea sa în competiţia pentru funcţia supremă în stat, Oprescu va crea destabilitate în cadrul PSD-ului şi va pune „probleme serioase datorită zonelor de influenţă şi simpatie pe care le va determina în rândul structurilor organizaţiilor judeţene".

Chiar dacă, în urmă cu două zile, preşedintele organizaţiei judeţene i-a urat succes aspirantului Oprescu la funcţia supremă în stat, apreciind că „poate lua din voturile lui Geoană, dar şi din cele ale lui Băsescu", prin aceste declaraţii se pare că pesediştii sunt cu adevărat speriaţi de faptul că persoane din partid se pot alia adversarului. „Oprescu e jucător. Poate populaţia vrea să schimbe un jucător cu altul", a susţinut Mazăre.

gheorghe_dontu_03.jpgÎn lista întocmită, Constanţa se află între două ape: se pare că în organizaţia de la malul mării există un grup semnificativ de persoane care se află „în relaţii cordiale cu administraţia Mazăre - Constantinescu, dar care caută alte tipuri de formule pentru a se impune în jocul de dominaţie locală". Potrivit argumentării aduse, respectivul grup „este sprijinit de oameni din structurile de informaţii care au trimis către Ion Iliescu, dar şi către Traian Băsescu, date despre ingineriile financiare practicate de clanul Mazăre în Constanţa, inclusiv unele al căror beneficiar ar fi fost Mircea Geoană, în schimbul susţinerii ca ministru al Mediului a lui Nicolae Nemirschi, omul de casă a lui Radu Mazăre". Din moment ce Nemirschi nu mai este şef la Mediu, pesediştii constănţeni nu mai au niciun interes să-l mai sprijine pe Geoană cu atât de multă îndârjire.

Donţu, atuul lui Oprescu

Şeful de campanie al lui Sorin Oprescu este Gheorghe Donţu, fost lider al PSD Constanţa, până să se instaleze administraţia Mazăre. Acesta ne-a declarat că în ceea ce priveşte voturile care se vor duce către Oprescu, din tabăra pesedistă, sunt mult mai multe decât s-ar crede. „Oprescu e nonconformist, o figură rebelă a PSD-ului care poate atrage simpatii de la PSD. Nu ştiu ce atitudine va avea organizaţia de la Constanţa, dar despre oamenii din PSD ştiu că sunt mulţi cei care vor vota cu Oprescu". Se pare că Sorin Oprescu are un atuu la Constanţa, prin faptul că îl are şef de campanie pe Donţu, care are în spatele său mulţi susţinători din cadrul actualului PSD, dar care nu vor să-şi dezvăluie încă identitatea.

{mos_ri:PSD,Sorin Oprescu}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Sandel 07 Oct, 2009 21:57 Tragem concluzia ,din acest articol cu multe greseli, ca toti perdantii din PSD de-a lungul timpului(exceptand cei care au mai prins ceva pe la PD-L sau PNL),s-au unit sub aripa perdantului sef de la Bucuresti si doresc sa dea o mare lovitura la palat. Probabil ca nu au evaluat urmarile. Ce pot ei castiga si ce pot pierde? Dupa parerea mea, nu au nimic de castigat , nu au nimic de pierdut. Merita sa incerce. Este o problema de caracter. Vom vedea ce va fi! Pe 6 dec. sa vedem pe cine altoieste Mos Niculae cu nuiaua? Sondajele spun ca nu pe Mazare.
  • ion 07 Oct, 2009 21:13 oprescu este un corupt care la momentul actual este santajat de basescu.nu poti schimba un iresponsabil cu altul,ca sa nu mai vorbim ca la bucuresti nu a facut decit cel mai lung carnat,cel mai mare cozonac si a golit conturile primariei in interes personal
  • surmelis argentina pusa 07 Oct, 2009 17:52 Domnule "sandu", sa inteleg ca PARTIDELE POLITICE sunt un "rau" de care ne putem debarasa in orice moment?
  • Sandu 07 Oct, 2009 12:03 Am ascultat discursul lui Sorin Oprescu. Foarte bine conceput! A atins, pas cu pas, aspectele negative ce-au impanzit Romania. Lupta sa impotriva coruptiei si-a clasei politice i-a inspaimantat pe multi, pana la un nivel in care calomnia sa primeze. Inainte de toate, Sorin Oprescu este un independent! Nu este afiliat niciunui partid politic. Din contra, este impotriva lor, alaturi de oamenii care au nevoie de un presedinte care sa-i respecte si sa le repsecte nevoile si dorintele!