Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:50 21 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazare, despre afacerea Fin.Co.Ge.Ro „Eu nu mai am nevoie de penal"

ro

29 Apr, 2010 22:48 2568 Marime text
deschidere.jpgConsilierii locali au votat în şedinţa ordinară de ieri vânzarea unui teren de peste patru hectare, în Faleză Nord, italienilor de la Fin.Co.Ge.Ro.

santier_fincogero.jpgNumai că vânzarea nu a fost tocmai pe placul consilierului liberal Victor Manea, care a pus nişte întrebări. Intervenţia l-a enervat peste măsură pe primarul Radu Mazăre: „Ar trebui să spunem săru' mâna că ăla a acceptat să cumpere terenul. Eu mi-am bătut capul cu ăia ca să accepte să găsim o soluţie că dacă nu, primăria trebuia să le plătească 15 milioane de euro, cel puţin, pentru infrastructură. Dumneavoastră spuneţi acum să nu le vindem şi dacă facem asta va trebui să plătim. De unde să tăiem? Eventual din asfaltare şi ce mai avem noi de făcut. Şi facem infrastructura la Fin.Co.Ge.Ro". Edilul a mai explicat faptul că preţul de vânzare va fi stabilit de un evaluator angajat de primărie, în urma unei licitaţii publice. Mazăre nu s-a lăsat şi şi-a spus tot oful în legătură cu afacerea Fin.Co.Ge.Ro. „Şapte ani ne-am judecat cu Fin.Co.Ge.Ro. Mi s-au făcut numeroase plângeri la ambasadorul Italiei, care a făcut intervenţii la preşedintele Ion Iliescu spunând că nu încurajăm investitorii străini. Este vorba aici despre o decizie irevocabilă a instanţei. Dacă nu executăm este penal. Eu nu mai am nevoie de penal", a spus şeful administraţiei publice locale, enervat. Apoi, pentru a-şi duce pledoaria la capăt, a tunat: „Deocamdată este singura investiţie din Constanţa, în afară de locuinţele pentru tineri. În rest este mort tot. Dacă vreţi, blocaţi-i şi pe ăştia!". Povestea a fost continuată de viceprimarul Decebal Făgădău care, pentru a-i linişti pe consilieri, a explicat faptul că, în contractul de vânzare-cumpărare va fi stipulat faptul că, dacă italienii nu vor finaliza investiţia în termenul impus de autorizaţia de construire, situaţia juridică a terenului va reveni la starea iniţială. Vânzarea mai fusese inclusă pe ordinea de zi şi la şedinţa CLM din luna martie, însă, din cauza unor nereguli, a fost retrasă înaintea votului. Suprafaţa totală concesionată este de 51.870,79 mp, însă italienii vor să cumpere numai 41.026, restul de 10.847 mp urmând să facă, în continuare, obiectul contractului de concesiune. Pe terenul din Faleză, cei de la Fin.Co.Ge.Ro Spa au pus deja bazele cartierului de vile pe care îl aveau în plan încă de la începutul anilor 2000. Totul a început pe vremea primarului Gheorghe Mihăeşi, cu un contract de concesiune, urmat de un proces cu primăria condusă de Radu Mazăre, finalizat în 2007 şi cu o serie de piedici reclamate de cei de la Fin.Co.Ge.Ro Spa în perioada următoare, până în zilele noastre.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • SURMELIS ARGENTINA PUSA 03 May, 2010 09:06 LIBERALUL ,IONEL CHIRIȚA ,fost primar al orasului HARSOVA de Constanta,a cerut spaga de 2 milioane de euro pentru o lucrare in zona. Nu s-a facut tranzacția atunci ,dar s-ar putea sa se fi facut acum cu o SPAGA ceva mai MICUȚA,acceptata de ambele parți...Deci ,atenție mare la LIBERALI !!! Ei au un mod ”deosebit” de manipulare...ARMA PSIHOTRONICA.
  • ciolacu 30 Apr, 2010 08:57 baietii sunt foarte seriosi , noi am lucrat cu ei ff bine , si pe langa asta asa cum zicea si dragul nostru primar sunt singuri care mai investesc in oras .
  • justice 30 Apr, 2010 06:56 ia zi mazare cind a fost fratele tau alexandru la ei in sicilia si v ati luat spaga banii si un ceas de aur fiecare din 3 farti de aia ai vorbit la sri si l ati expulzat pa omul lor care vroia sa ti traga niste boabe in cap..cita soaga a luat mihaiesi? dna si sri corupte tac