Mircea Banias „Nu vom avea motive sa ne contram cu PSD-ul"
Mircea Banias: „Nu vom avea motive sa ne contram cu PSD-ul"
17 Jan, 2009 00:11
ZIUA de Constanta
2387
Marime text
„Gigi Chiru şi Daniel Florea au tras partidul în sus"
Preşedintele de la nivel local al Partidului Democrat-Liberal vorbeşte despre negocierile cu PSD-ul, dar şi de cele din interiorul formaţiunii politice pe care conduce, pentru şefia instituţiilor din teritoriu. Nominalizări, numiri şi nemulţumiţi - bilanţul perioadei post-alegeri.
Când începeţi negocierile cu Partidul Social Democrat?
Probabil săptămâna viitoare. Noi, aseară (n.r. - miercuri), ne-am întâlnit şi am stabilit echipa cu care vom merge la negocieri cu PSD-ul. Sunt cei patru parlamentari şi primarii şi-au desemnat şi ei un reprezentant, pe Dumitru Bocai, de la Ovidiu. Asta va fi echipa de cinci. Dacă PSD-ul va dori să fim mai mulţi sau mai puţini, putem sta de vorbă, dar protocolul prevede că din fiecare partid va fi câte o echipă de cinci, preşedintele şi încă patru, pe care îi alege preşedintele. Cred că cel mai bine este să fie cei care au voturi în spate - parlamentarii şi reprezentantul primarilor. Au fost voci care au spus că şi cei din Consiliul Judeţean, cei nouă consilieri, ar trebui să aibă un reprezentant, dar până la urmă am rămas la această formulă.
Aţi aşteptat să se întoarcă Mazăre pentru a începe negocierile?
Nu neapărat... nicăieri nu au început încă negocierile. Este firesc să aşteptăm să se numească secretarii de stat, după aceea să discutăm de deconcentrate, pentru că, până nu se lămuresc lucrurile la ministere, nici nu se pot face numiri pe judeţ.
Aţi discutat anterior primei runde de negocieri cu echipa lui Mazăre?
Nu, n-am avut întâlniri cu ei. Din ce ştiu eu, Radu Mazăre a fost plecat, deci nu aveam cum să ne vedem. Ştiu că este Mazăre, în calitate de preşedinte de organizaţie judeţeană, iar ceilalţi nu ştiu cine sunt, din echipă. Nu am avut niciun contact cu ei.
S-a stabilit în BPN să se anunţe o anumită propunere partenerilor de alianţă?
Chestia cu Oprea şi Ardelean este o problemă internă a PSD-ului. Până la urmă, ei şi-au desemnat ministrul, ei l-au ales pe Ardelean. Speculaţiile care se fac, cum că ar fi implicaţii din partea PD-L-ului, sunt gratuite, din punctul meu de vedere. Chiar cred că Oprea l-a vrut pe Ardelean colaborator, o parte din PSD nu a fost de acord şi de aici tot scandalul.
Pe plan local nu avem nicio problemă... nu ştim. Aţi văzut, protocolul prevede foarte clar cum se împart deconcentratele.
Ce anume intră în categoria deconcentrate?
Sunt multe. OPC, Garda de Mediu, Poliţie, Jandarmerie. Asta este o discuţie pe care o vom purta. Noi plecăm mâine (n.r. ieri) la Braşov, cu toţi parlamentarii PD-L, Guvernul. Astea sunt chestiuni pe care le vom discuta acolo, pentru că deocamdată nu este foarte clar. Spre exemplu, companiile şi societăţile naţionale au fost negociate la nivel central. Noi ştim exact că la Transporturi, la o parte din companii propune PD-L, la o altă parte, PSD-ul.
S-a mers prin alunecare, de la minister?
Da, dar ministerul, miniştrii şi cei care au participat în echipa de negocieri au negociat şi companiile naţionale. Spre exemplu, la Constanţa, pe Transporturi nu vor fi numai directori democrat-liberali la companiile din subordinea ministerului. Nu, nu va fi aşa. S-au negociat la nivel central. Din câte ştiu eu, s-au stabilit deja. Ştim, dar încă nu am primit oficial. Spre exemplu, la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri şi la ANR s-au numit deja directori: Aidîn Ibram şi Paul Brânză.
Cine l-a nominalizat pe Ibram?
A fost o discuţie pe care am avut-o cu ministrul Berceanu, în care ne-a întrebat dacă îi putem da sprijinul, l-am nominalizat pe Ibram şi l-a numit ministrul Berceanu. Din câte ştiu, înainte a lucrat la IPTANA. Sincer să fiu, ştiu că domnul Ibram este un tip destul de dificil pentru subordonaţi.
Ar fi fost PSD-ul de acord cu această nominalizare, dacă aţi fi întrebat?
Probabil că nu. Deşi Ibram a fost ani de zile la Drumuri, atunci când instituţia aparţinea PSD-ului. A lucrat şi în ministeriatul domnului Băsescu (n.r. - la Transporturi) şi al lui Berceanu. Oamenii au o părere bună despre el, la fel cum avem şi noi, în organizaţie. L-am nominalizat pentru că este un foarte bun profesionist şi pentru că, în doi trei ani, cât mai are până la pensie, are sarcina de a lua pe lângă el, să crească, pe cineva care să poată să rămână şi să se ocupe de Regională în continuare.
Aţi mai avut variante la Drumuri?
Au fost colegi care au solicitat, dar niciunul nu a avut câştig de cauză. Niciunul nu are background-ul profesional necesar pentru a se putea compara cu Ibram. Sincer. Au fost colegi tineri, Calapod..., dar nu au lucrat în domeniul ăsta, nu aveau competenţe.
Ibram este membru PD-L?
Nu, nu este în niciun partid. Dar este susţinut de organizaţia noastră.
Credeţi că va funcţiona la nivel local protocolul de la nivel central?
Am credinţa că va funcţiona. Cel puţin la început, trebuie să plecăm cu încredere. Dacă am pleca acum cu neîncredere, ar fi greu să realizăm o înţelegere. Ştiu ce se spune, că este greu de negociat cu echipa Mazăre. Sincer, nu m-am gândit nicio clipă, înainte de alegeri, că vom ajunge în situaţia de a colabora cu PSD-ul. Sincer spun acum, fără nicio rezervă.
Este Dănuţ Moisoiu, în condiţiile alianţei, liantul dintre PD-L şi PSD?
În niciun caz. Domnul Moisoiu şi-a pierdut calitatea de membru de partid. Va fi unul dintre primele puncte pe care le vom discuta cu cei de la PSD, retragerea calităţii de consilier municipal pentru domnul Moisoiu, Mădălina Popa şi Florian Gheorghe. Pentru că ei nu mai sunt membri de partid. Invocă faptul că au dat în judecată partidul, dar este foarte simplu: ei, la momentul validării, nu erau membri de partid. Validarea a fost o problemă. Procedura a fost complet anapoda. Avocatul Ion Popescu se judecă acum cu Consiliul Local, cerând să fie invalidaţi. Ei au dat în judecată partidul pentru a le fi redată calitatea de membru, noi am dat în judecată Consiliul, pentru a le retrage mandatele. Este o chestie politică. Mazăre a invocat, vezi Doamne, faptul că ei cu partidul se judecă, dar nu este problema lui. Ei, în momentul acesta, nu sunt membri. Instanţa, prin absurd, dar nu cred că se va întâmpla nici măcar în România aşa ceva, le va reda calitatea de membru.
Pentru ce funcţii s-au făcut nominalizările până acum şi unde au fost făcute deja numiri?
Numiţi au fost Ibram şi Brânză. Avem propunere pentru o funcţie în Ministerul Transporturilor, pe Daniel Florea, ori la corpul de control, ori la o companie naţională din subordinea ministerului, pe poziţie de director, director general adjunct, director de control... el are susţinerea noastră şi pentru funcţia de vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Restituirea Proprietăţii. Florea şi Iustian, pentru că sunt două sau trei posturi de vicepreşedinţi acolo. Noi îi susţinem. Florea, dacă îşi rezolvă problema la Transporturi, va renunţa la postul de vicepreşedinte acolo. Eu am vorbit cu ministrul Berceanu şi a studiat CV-ul lui Daniel, şi chiar ieri (n.r. miercuri), este în regulă, a spus că i-a plăcut de el şi că este dispus să îl coopteze într-una dintre echipele din minister. Deocamdată, pentru deconcentrate nu am făcut nominalizările pentru că nu ştim încă instituţiile. Pentru APMC, dacă se va confirma că noi suntem cei care facem propunerea, aceasta va fi Ioan Bălan, prim-vicepreşedinte la organizaţia municipală. La Canal, propuneri sunt Marian Mitrea sau Zeicu.
Pe care aţi vrea, dintre cei doi?
Propunerea organizaţiei a fost Marian Mitrea, care este prim-vicepreşedinte în BPJ, dar trebuie să aleagă ministrul din ce propuneri facem noi. Mie aşa mi se pare normal. Nominalizările au fost făcute strict pe criterii de competenţă. Am vrut să fie oameni în domeniu, care să ştie problemele. Pe Mitrea l-am propus pentru că a lucrat 15 ani la Canal, cunoaşte compania, a avut şi afaceri cu ACN. Şi este unul care şi-a exprima dorinţa să fie acolo. Însă şansele sunt egale, atât pentru Mitrea, cât şi pentru Zeicu.
Alte nominalizări?
Pentru OIL Terminal, Gigi Chiru. Mihai Petre pentru subprefect, împreună cu Mircea Iustian.
Despre Claudiu Palaz aţi discutat?
Da, au fost discuţii. Palaz este un profesionist, dar ar fi o imagine proastă pentru noi să păstrăm pe cineva care nu este de-al nostru. S-a mai spus că l-aş vrea pe Adrian Nicolaescu, dar nu este aşa. Pe lângă Mihai Petre şi Iustian, ar mai fi şi fosta juristă de la Primăria Mangalia, de pe vremea lui Iorguş. Este foarte bine pregătită profesional. Nu poţi pune oameni care nu se pricep.
Mazăre a spus că va alege Finanţele.
Este dreptul lor. Dar mă aşteptam să ia Cadastrul.
În aceste condiţii, care vor fi următoarele două instituţii ce vor reveni PD-L-ului, conform algoritmului?
Nu am discutat cu colegii mei. Dacă ei iau Finanţele, noi vom lua Cadastrul şi DADL-ul. Chiar nu am discutat. Se pare că şi la Petromin vom face noi numirea. Dar încă nu ne-am gândit.
Cei din echipa de negociere democrat-liberală sunt cunoscuţi ca oameni calmi, eleganţi în vorbire. Veţi fi puşi faţă în faţă cu oamenii lui Mazăre. Cum veţi ieşi din confruntare?
Iorguş e mai nervos uneori. Mi-am pus şi eu problema. Mi-e greu să-mi dau cu părerea până nu mă văd prima dată cu ei. Eu, sincer, cred că, fiind persoane calme, o să fim aşa şi în continuare. Şi duritatea lor poate fi relativă. Am o mare relaxare, nu cred că vor fi probleme.
Cum veţi proceda cu nemulţumiţii din PD-L?
Eu mi-am propus să găsim, pentru fiecare dintre colegii care au muncit şi s-au implicat, locul pe care şi-l doreşte şi pentru care este bun. Să-i luăm pe rând: Ionel Manafu vrea să fie unul dintre directorii de la OIL Terminal, Tudorel Calapod vrea şi el la o deconcentrată, Senol Zevri vrea şi el într-o companie. Noi îi susţinem.
De ce este Dumitru Bocai în echipa de negocieri?
Aşa au decis primarii. Am avut o şedinţă şi l-au ales pe el.
Ce post v-aţi fi dorit şi, din cauza protocolului, nu îl puteţi obţine?
Cred că Finanţele.
Vă pregătiţi pentru europarlamentare deja?
Da... nu mai este mult. Vom vedea ce vom face. Ştiţi, îmi sunt mai dragi cei care acum, înainte de campanie, au venit şi m-au întrebat cu ce mă pot ajuta, decât cei care vin şi spun că ar face orice pentru a ajunge undeva.
Credeţi că va ajunge Gigi Chiru la OIL Terminal?
Este propunerea noastră, dar nu ştiu dacă-l acceptă ministrul. Singurul lui dezavantaj este că nu are experienţă în domeniul ăsta. El este întreprinzător, muncitor. Pentru mine, Chiru şi Florea au fost cele mai mari surprize. Ei au avut peste media partidului, au tras partidul în sus. Oamenii ăştia pot cere orice, chiar au dreptul să ceară.
Dacă se decide un ministru să pună pe altcineva decât persoana propusă?
Există riscul ăsta. Dar, dacă se va întâmpla aşa, vom anunţa ministrul că nu vom da sprijinul politic acelei persoane. Dar, teoretic, nu ar trebui să fie aşa.
Preşedintele de la nivel local al Partidului Democrat-Liberal vorbeşte despre negocierile cu PSD-ul, dar şi de cele din interiorul formaţiunii politice pe care conduce, pentru şefia instituţiilor din teritoriu. Nominalizări, numiri şi nemulţumiţi - bilanţul perioadei post-alegeri.
Când începeţi negocierile cu Partidul Social Democrat?
Probabil săptămâna viitoare. Noi, aseară (n.r. - miercuri), ne-am întâlnit şi am stabilit echipa cu care vom merge la negocieri cu PSD-ul. Sunt cei patru parlamentari şi primarii şi-au desemnat şi ei un reprezentant, pe Dumitru Bocai, de la Ovidiu. Asta va fi echipa de cinci. Dacă PSD-ul va dori să fim mai mulţi sau mai puţini, putem sta de vorbă, dar protocolul prevede că din fiecare partid va fi câte o echipă de cinci, preşedintele şi încă patru, pe care îi alege preşedintele. Cred că cel mai bine este să fie cei care au voturi în spate - parlamentarii şi reprezentantul primarilor. Au fost voci care au spus că şi cei din Consiliul Judeţean, cei nouă consilieri, ar trebui să aibă un reprezentant, dar până la urmă am rămas la această formulă.
Aţi aşteptat să se întoarcă Mazăre pentru a începe negocierile?
Nu neapărat... nicăieri nu au început încă negocierile. Este firesc să aşteptăm să se numească secretarii de stat, după aceea să discutăm de deconcentrate, pentru că, până nu se lămuresc lucrurile la ministere, nici nu se pot face numiri pe judeţ.
Aţi discutat anterior primei runde de negocieri cu echipa lui Mazăre?
Nu, n-am avut întâlniri cu ei. Din ce ştiu eu, Radu Mazăre a fost plecat, deci nu aveam cum să ne vedem. Ştiu că este Mazăre, în calitate de preşedinte de organizaţie judeţeană, iar ceilalţi nu ştiu cine sunt, din echipă. Nu am avut niciun contact cu ei.
S-a stabilit în BPN să se anunţe o anumită propunere partenerilor de alianţă?
Chestia cu Oprea şi Ardelean este o problemă internă a PSD-ului. Până la urmă, ei şi-au desemnat ministrul, ei l-au ales pe Ardelean. Speculaţiile care se fac, cum că ar fi implicaţii din partea PD-L-ului, sunt gratuite, din punctul meu de vedere. Chiar cred că Oprea l-a vrut pe Ardelean colaborator, o parte din PSD nu a fost de acord şi de aici tot scandalul.
Pe plan local nu avem nicio problemă... nu ştim. Aţi văzut, protocolul prevede foarte clar cum se împart deconcentratele.
Ce anume intră în categoria deconcentrate?
Sunt multe. OPC, Garda de Mediu, Poliţie, Jandarmerie. Asta este o discuţie pe care o vom purta. Noi plecăm mâine (n.r. ieri) la Braşov, cu toţi parlamentarii PD-L, Guvernul. Astea sunt chestiuni pe care le vom discuta acolo, pentru că deocamdată nu este foarte clar. Spre exemplu, companiile şi societăţile naţionale au fost negociate la nivel central. Noi ştim exact că la Transporturi, la o parte din companii propune PD-L, la o altă parte, PSD-ul.
S-a mers prin alunecare, de la minister?
Da, dar ministerul, miniştrii şi cei care au participat în echipa de negocieri au negociat şi companiile naţionale. Spre exemplu, la Constanţa, pe Transporturi nu vor fi numai directori democrat-liberali la companiile din subordinea ministerului. Nu, nu va fi aşa. S-au negociat la nivel central. Din câte ştiu eu, s-au stabilit deja. Ştim, dar încă nu am primit oficial. Spre exemplu, la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri şi la ANR s-au numit deja directori: Aidîn Ibram şi Paul Brânză.
Cine l-a nominalizat pe Ibram?
A fost o discuţie pe care am avut-o cu ministrul Berceanu, în care ne-a întrebat dacă îi putem da sprijinul, l-am nominalizat pe Ibram şi l-a numit ministrul Berceanu. Din câte ştiu, înainte a lucrat la IPTANA. Sincer să fiu, ştiu că domnul Ibram este un tip destul de dificil pentru subordonaţi.
Ar fi fost PSD-ul de acord cu această nominalizare, dacă aţi fi întrebat?
Probabil că nu. Deşi Ibram a fost ani de zile la Drumuri, atunci când instituţia aparţinea PSD-ului. A lucrat şi în ministeriatul domnului Băsescu (n.r. - la Transporturi) şi al lui Berceanu. Oamenii au o părere bună despre el, la fel cum avem şi noi, în organizaţie. L-am nominalizat pentru că este un foarte bun profesionist şi pentru că, în doi trei ani, cât mai are până la pensie, are sarcina de a lua pe lângă el, să crească, pe cineva care să poată să rămână şi să se ocupe de Regională în continuare.
Aţi mai avut variante la Drumuri?
Au fost colegi care au solicitat, dar niciunul nu a avut câştig de cauză. Niciunul nu are background-ul profesional necesar pentru a se putea compara cu Ibram. Sincer. Au fost colegi tineri, Calapod..., dar nu au lucrat în domeniul ăsta, nu aveau competenţe.
Ibram este membru PD-L?
Nu, nu este în niciun partid. Dar este susţinut de organizaţia noastră.
Credeţi că va funcţiona la nivel local protocolul de la nivel central?
Am credinţa că va funcţiona. Cel puţin la început, trebuie să plecăm cu încredere. Dacă am pleca acum cu neîncredere, ar fi greu să realizăm o înţelegere. Ştiu ce se spune, că este greu de negociat cu echipa Mazăre. Sincer, nu m-am gândit nicio clipă, înainte de alegeri, că vom ajunge în situaţia de a colabora cu PSD-ul. Sincer spun acum, fără nicio rezervă.
Este Dănuţ Moisoiu, în condiţiile alianţei, liantul dintre PD-L şi PSD?
În niciun caz. Domnul Moisoiu şi-a pierdut calitatea de membru de partid. Va fi unul dintre primele puncte pe care le vom discuta cu cei de la PSD, retragerea calităţii de consilier municipal pentru domnul Moisoiu, Mădălina Popa şi Florian Gheorghe. Pentru că ei nu mai sunt membri de partid. Invocă faptul că au dat în judecată partidul, dar este foarte simplu: ei, la momentul validării, nu erau membri de partid. Validarea a fost o problemă. Procedura a fost complet anapoda. Avocatul Ion Popescu se judecă acum cu Consiliul Local, cerând să fie invalidaţi. Ei au dat în judecată partidul pentru a le fi redată calitatea de membru, noi am dat în judecată Consiliul, pentru a le retrage mandatele. Este o chestie politică. Mazăre a invocat, vezi Doamne, faptul că ei cu partidul se judecă, dar nu este problema lui. Ei, în momentul acesta, nu sunt membri. Instanţa, prin absurd, dar nu cred că se va întâmpla nici măcar în România aşa ceva, le va reda calitatea de membru.
Pentru ce funcţii s-au făcut nominalizările până acum şi unde au fost făcute deja numiri?
Numiţi au fost Ibram şi Brânză. Avem propunere pentru o funcţie în Ministerul Transporturilor, pe Daniel Florea, ori la corpul de control, ori la o companie naţională din subordinea ministerului, pe poziţie de director, director general adjunct, director de control... el are susţinerea noastră şi pentru funcţia de vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Restituirea Proprietăţii. Florea şi Iustian, pentru că sunt două sau trei posturi de vicepreşedinţi acolo. Noi îi susţinem. Florea, dacă îşi rezolvă problema la Transporturi, va renunţa la postul de vicepreşedinte acolo. Eu am vorbit cu ministrul Berceanu şi a studiat CV-ul lui Daniel, şi chiar ieri (n.r. miercuri), este în regulă, a spus că i-a plăcut de el şi că este dispus să îl coopteze într-una dintre echipele din minister. Deocamdată, pentru deconcentrate nu am făcut nominalizările pentru că nu ştim încă instituţiile. Pentru APMC, dacă se va confirma că noi suntem cei care facem propunerea, aceasta va fi Ioan Bălan, prim-vicepreşedinte la organizaţia municipală. La Canal, propuneri sunt Marian Mitrea sau Zeicu.
Pe care aţi vrea, dintre cei doi?
Propunerea organizaţiei a fost Marian Mitrea, care este prim-vicepreşedinte în BPJ, dar trebuie să aleagă ministrul din ce propuneri facem noi. Mie aşa mi se pare normal. Nominalizările au fost făcute strict pe criterii de competenţă. Am vrut să fie oameni în domeniu, care să ştie problemele. Pe Mitrea l-am propus pentru că a lucrat 15 ani la Canal, cunoaşte compania, a avut şi afaceri cu ACN. Şi este unul care şi-a exprima dorinţa să fie acolo. Însă şansele sunt egale, atât pentru Mitrea, cât şi pentru Zeicu.
Alte nominalizări?
Pentru OIL Terminal, Gigi Chiru. Mihai Petre pentru subprefect, împreună cu Mircea Iustian.
Despre Claudiu Palaz aţi discutat?
Da, au fost discuţii. Palaz este un profesionist, dar ar fi o imagine proastă pentru noi să păstrăm pe cineva care nu este de-al nostru. S-a mai spus că l-aş vrea pe Adrian Nicolaescu, dar nu este aşa. Pe lângă Mihai Petre şi Iustian, ar mai fi şi fosta juristă de la Primăria Mangalia, de pe vremea lui Iorguş. Este foarte bine pregătită profesional. Nu poţi pune oameni care nu se pricep.
Mazăre a spus că va alege Finanţele.
Este dreptul lor. Dar mă aşteptam să ia Cadastrul.
În aceste condiţii, care vor fi următoarele două instituţii ce vor reveni PD-L-ului, conform algoritmului?
Nu am discutat cu colegii mei. Dacă ei iau Finanţele, noi vom lua Cadastrul şi DADL-ul. Chiar nu am discutat. Se pare că şi la Petromin vom face noi numirea. Dar încă nu ne-am gândit.
Cei din echipa de negociere democrat-liberală sunt cunoscuţi ca oameni calmi, eleganţi în vorbire. Veţi fi puşi faţă în faţă cu oamenii lui Mazăre. Cum veţi ieşi din confruntare?
Iorguş e mai nervos uneori. Mi-am pus şi eu problema. Mi-e greu să-mi dau cu părerea până nu mă văd prima dată cu ei. Eu, sincer, cred că, fiind persoane calme, o să fim aşa şi în continuare. Şi duritatea lor poate fi relativă. Am o mare relaxare, nu cred că vor fi probleme.
Cum veţi proceda cu nemulţumiţii din PD-L?
Eu mi-am propus să găsim, pentru fiecare dintre colegii care au muncit şi s-au implicat, locul pe care şi-l doreşte şi pentru care este bun. Să-i luăm pe rând: Ionel Manafu vrea să fie unul dintre directorii de la OIL Terminal, Tudorel Calapod vrea şi el la o deconcentrată, Senol Zevri vrea şi el într-o companie. Noi îi susţinem.
De ce este Dumitru Bocai în echipa de negocieri?
Aşa au decis primarii. Am avut o şedinţă şi l-au ales pe el.
Ce post v-aţi fi dorit şi, din cauza protocolului, nu îl puteţi obţine?
Cred că Finanţele.
Vă pregătiţi pentru europarlamentare deja?
Da... nu mai este mult. Vom vedea ce vom face. Ştiţi, îmi sunt mai dragi cei care acum, înainte de campanie, au venit şi m-au întrebat cu ce mă pot ajuta, decât cei care vin şi spun că ar face orice pentru a ajunge undeva.
Credeţi că va ajunge Gigi Chiru la OIL Terminal?
Este propunerea noastră, dar nu ştiu dacă-l acceptă ministrul. Singurul lui dezavantaj este că nu are experienţă în domeniul ăsta. El este întreprinzător, muncitor. Pentru mine, Chiru şi Florea au fost cele mai mari surprize. Ei au avut peste media partidului, au tras partidul în sus. Oamenii ăştia pot cere orice, chiar au dreptul să ceară.
Dacă se decide un ministru să pună pe altcineva decât persoana propusă?
Există riscul ăsta. Dar, dacă se va întâmpla aşa, vom anunţa ministrul că nu vom da sprijinul politic acelei persoane. Dar, teoretic, nu ar trebui să fie aşa.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii
- cineva 17 Jan, 2009 17:26 Sa va asigurati intai ca Gigi Chiru stie sa citeasca si sa socoteasca corect. Nu l-a ales nimeni de destept ce este,l-a votat lumea de nevoie ca sa nu iasa PSD-ul,pentru ca nu avea de unde alege! Daca ati ajuns sa promovati in asemenea posturi oameni gen Chiru(= Vanghelie)o sa duceti de rapa economia orasului!
- alien 17 Jan, 2009 11:23 mircica ciolan mai e nu va contrati caci toti aveti ezperienta mai ales la furat .Aveti de grija sa nu uitati a numi si femeile de serviciu ca si acolo se poate fura un detergent o matura si nui de colea la foamea pe care o aveti