Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:08 30 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicolae Matei „Ideea grevei administrative e a mea, nu a lui Nicuşor"

ro

18 Oct, 2010 01:32 3001 Marime text
deschidere.jpgAdministraţiilelocale conduse de primari PSD intră astăzi în grevă. Funcţionarii vorveni la muncă şi vor rezolva doar problemeleurgente ale cetăţenilor

Începând de astăzi, administraţiile conduse de primari social-democraţi intră în grevă japoneză. Cu alte cuvinte, funcţionariivor veni la muncă, dar vor rezolva doar problemele urgente, care nu suportă amânare.

Semnalul grevei administrative a fost dat chiar de cătrepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, încadrul întrunirii Ligii aleşilor PSD, desfăşurată vineri, la Bucureşti,înaintea Comitetului Executiv (CEx) Naţional al PSD. „Facem, începândde luni, grevă administrativă. Nu rezolvăm decâturgenţele şi facem grevă până pleacă acest guvern portocaliu. Eu astava propun şi vă asigur că noi, la Consiliul Judeţean Constanţa, de lunisuntem în grevă, împreună cu primarii din Constanţacare sunt aici", a declarat Nicuşor Constantinescu, preşedintele CJConstanţa, prim-vicepreşedinte al PSD Constanţa, citat de RealitateaTV. Şeful CJC şi preşedintele CJ Vrancea, Marian Oprişan, au solicitatîncadrul CEx, ca cei 16 preşedinţi de consilii judeţene şi cei peste1.300 de primari PSD să intre, începând de astăzi, în grevăadministrativă. De precizat că angajaţii CJC au dat startul greveide săptămâna trecută, când au protestat timp de două zile. Potrivitprimarilor constănţeni care au participat la reuniunea din Capitală,conducerea partidului a fost de acord ca funcţionarii administraţiilorlocale pe care le conduc să facă un fel de grevă japoneză. Mai exact,funcţionarii să vină la muncă, dar să rezolve problemele urgente alecetăţenilor.

Matei: „Cadrul legislativ duce România spre faliment"

Primarul oraşului Năvodari, Nicolae Matei, este de părere că deşijumătate dintre primarii Românieisunt social-democraţi, pagubele create de greva pe care o vor faceadministraţiile locale conduse de aceştia sunt nesemnificativecomparativ cu efectele guvernării actuale. În plus, edilul oraşuluiNăvodari a declaratcă ideea grevei administrative anunţate de şeful CJ Constanţa îiaparţine. „Este propunerea mea, nu a lui Nicuşor Constantinescu,propunere făcută mai demult, până să se ajungă aici", a precizatprimarul oraşului Năvodari. Şeful administraţiei locale din Năvodari aadăugat că, în urma ordonanţelor emise de guvern cu privire larestructurarea de personal şi la diminuările salariale, Primăria pecareo reprezintă a pierdut funcţionari valoroşi. „Cred că ar trebui să nesolidarizăm mai multe categorii socio-profesionale. Întreg cadrullegislativ actual duce România spre faliment", a mai spus NicolaeMatei.

Tusac: „Nu ne vom răzbuna pe cei care au probleme"

greva_psd__Claudiu_Tusac_03.jpgPrimarul municipiului Mangalia, Mihai-Claudiu Tusac, este de părerecă o grevă care să blocheze administraţialocală nu ar fi de folos nimănui. „Noi ne rugăm de oameni să nu facăgrevă. Situaţia a ajuns la limita suportabilităţii, dar o să facem ogrevă japoneză. O să muncim, dar purtând banderolă. Nu este normalsă ne răzbunăm pe cei care au probleme. Nu vom bloca activitateaPrimăriei. Ar fi păcat să dăm acum startul unui război întrecategoriile sociale", ne-a declarat primarul Mangaliei. Edilul aadăugat că, deşisalariile angajaţilor din administraţie sunt ridicole în prezent, eiîşi vor face datoria. „Funcţionarii publici sunt o categorie pe cale dedispariţie", a mai spus edilul, adăugând că, după ce administraţia pecare o reprezintă a rămas fără aproximativ 100 de funcţionari, maimulţi au vrut să-şidea demisia din cauza salariilor mici. „Vor să plece în străinătate,să-şi ia concedii fără plată, sau să-şi întrerupă activitatea pe un an,dar acest lucru nu este posibil pentru că ar însemnasă blocăm toate aceste posturi", a mai spus primarul Claudiu Tusac.

Mariana Gâju: „Nu pun interesul meu mai presus de cel al oamenilor"

greva_psd_i_Mariana_Gaju_03.jpgPrimarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, a declarat că indiferent dedecizia partidului, nu ar fi fost de acord cu blocarea activităţiiadministraţiei locale pe care o conduce. „Colegiimei vor fi în Primărie şi vor răspunde solicitărilor cetăţenilor. Vorfi amânate doar problemelesuplimentare, care nu sunt urgente", a afirmat Mariana Gâju. „Eu,niciodată nu voi pune interesul meu mai presus de interesul oamenilorcare mi-au acordat încrederea lor", a mai spus primarul comuneiCumpăna,adăugând totodată că înţelege dificultăţile pe care le întâmpinăsalariaţii din administraţie. „Sunt mulţi care vor să plece. Estefoarte greu când pregăteşti oameni, ani de-a rândul,chiar şi prin programe europene, şi când vezi că pleacă pentru că nu-şimai pot plăti ratele la bănci sau nu-şi mai pot întreţine copiii", amai spus Mariana Gâju.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii