Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
19:02 12 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se caută trei şefi de top în DGIPI Dosarul „Mironescu", praf în ochi pentru decapitarea fostului „Doi şi-un sfert"

ro

03 Oct, 2011 01:00 5682 Marime text
cap_1.jpgPoate că nu este o coincidenţă faptul că în scurt timp, la sediul DGIPI, vor avea loc trei concursuri în vederea ocupării unor funcţii la nivelul direcţiei, una dintre ele fiind şef Sector Contrainformaţii şi Securitate Aparat Central din cadrul Contrainformaţii şi Securitate

Ancheta demarată, la sfârşitul lunii mai 2011, de conducerea Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI), din ordinul ministrului Administraţiei şi Internelor, Constantin Traian Igaş, în contextul dosarului „Mafia din Portul Constanţa", unde Laurenţiu Mironescu, fostul secretar general al ministerului, a fost arestat, pare că a ajuns la final. În urmă cu puţin timp, postul de televiziune „Antena 3" a menţionat că ministrul Administraţiei şi Internelor doreşte înlăturarea actualei conduceri a DGIPI, iar principalul candidat pentru postul de director general al fostului „Doi şi-un sfert" ar fi fostul şef al Poliţiei Române, chestorul Petre Tobă.

Pe data de 25 mai 2011, reprezentanţii Ministerului Administraţiei şi Internelor au anunţat că în cadrul anchetei demarate la nivelul DGIPI, „pentru verificarea modului de îndeplinire a atribuţiilor de serviciu de către lucrătorii structurilor componente abilitate în plan teritorial şi central, în legătură cu situaţia fostului secretar general al MAI", s-a luat măsura eliberării din funcţie a şefului Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă (SIPI) al judeţului Constanţa, comisar şef George Dorel Popa. La vremea respectivă s-a mai spus că „măsura a fost luată urmare a managementului defectuos constatat la nivelul unităţii teritoriale în gestionarea competenţelor specifice". Din acel moment, conducerea unităţii teritoriale este asigurată de comisarul Marius Daniel Panait. Odată cu Popa a mai fost eliberat din funcţie şi şeful Biroului Protecţie din cadrul SIPI Constanţa. „Ancheta internă derulată de conducerea DGIPI la nivel central şi teritorial continuă, urmând ca rezultatele să fie comunicate cu respectarea prevederilor legale", se mai arăta în informarea Ministerului Administraţiei şi Internelor din data de 25 mai 2011.

Laţcău, pe făraş?

Acum, după câteva luni bune de la demararea ei, ancheta din DGIPI pare că a ajuns la final, iar ministrul Administraţiei şi Internelor ar dori să decapiteze actuala conducere a direcţiei. Potrivit datelor oficiale, directorul general al fostului „Doi şi-un sfert" este comisarul-şef de poliţie Cristian Gheorghe Laţcău, care îi are ca adjuncţi pe comisarii-şefi Mihai Sava şi Adrian Jurcă. Fostul secretar general al Ministerul Administraţiei şi Internelor, Laurenţiu Mironescu, care a primit de două ori aviz favorabil din partea DGIPI, este acuzat, în dosarul „Mafia din Portul Constanţa", de trafic de influenţă şi „iniţiere sau constituirea a unui grup infracţional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup". În dosar apare şi Eugen Bogatu, fost director al Direcţiei Domenii Portuare din cadrul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de cumpărare de influenţă, instigare la dare de mită, instigare la delapidare şi constituire sau sprijinire de grup infracţional organizat. Şi numele comisarului-şef Adrian Sorin Pătraşcu, adjunctul comandantului Grupului de Nave Constanţa, apare în dosar, acesta fiind acuzat de luare de mită în formă continuată.

Posturi libere

Lista „neagră" continuă cu Sunai Cadîr, şeful Direcţiei Regionale de Accize şi Operaţiuni Vamale Constanţa, acuzat de iniţiere, aderare sau sprijin acordat unui grup infracţional organizat şi Aurelian-Cătălin Pilcă, fost vameş, administrator al SC Container Clearance Services SRL Constanţa, bănuit de iniţiere sau constituire a unui grup infracţional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup. Poate că nu este o coincidenţă faptul că în scurt timp, la sediul DGIPI, vor avea loc trei concursuri în vederea ocupării unor funcţii la nivelul direcţiei. Astfel, cele trei posturi vacante sunt: şef Diviziune Tehnică şi Diviziune Operaţiuni Regionale din cadrul DGIPI, şef birouri zonale de supravegheri operative Bihor şi Mureş, din cadrul Diviziunii Supravegheri Operative şi Investigaţii, şi şef Sector Contrainformaţii şi Securitate Aparat Central din cadrul Contrainformaţii şi Securitate.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Boi cu epoleti 03 Oct, 2011 16:04 Sef birouri securitate, supravegheri, investigatii, CI, operativ etc chiar nu-i vedeti paia cu averi peste puterea lor salariala???? Ce drk va trebuie atatea structuri pt niste spagari ordinarii. Schimbai din functie si sa-i vedeti cu Loganu pe golanii drkului!